Šta ste zadnje igrali?

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
miki0102
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 285 puta
 pohvaljen: 419 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la miki0102 »

Valsim je napisao/la: 09 vel 2022, 19:06
miki0102 je napisao/la: 09 vel 2022, 18:46
Valsim je napisao/la: 09 vel 2022, 13:22 @sadistiko Bogme sve mi dođe da odem napokon na studij povijesti pa se zaposlim ko profesor u tvojoj školi. Pa da igramo i na nastavi dok dječurlija izvodi natuknice iz knjiga :D .

Mislim da si trenutno osoba s najviše odigranih različitih igara.
Odi ti na studij matematike pa ćeš moći birati gdje raditi. :D
Pa da imamo doma svađe tko je bolji matematičar :o .
Taman posla.
Priznaj tko je i u životu će ti cvati ruže! :D
slika
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3732 puta
 pohvaljen: 3858 puta
Kontakt:

Post Postao/la sadistiko »

Valsim je napisao/la: 09 vel 2022, 13:22 @sadistiko Bogme sve mi dođe da odem napokon na studij povijesti pa se zaposlim ko profesor u tvojoj školi. Pa da igramo i na nastavi dok dječurlija izvodi natuknice iz knjiga :D .

Mislim da si trenutno osoba s najviše odigranih različitih igara.
Nebi se baš usrećio, evo naš Čaks predaje povijest i nikako da s nama upadne u partiju neku. To se samo nas dva informatičara možemo dogovoriti jer on radi neku među smjenu, a ja kad sam tjedan ujutro onda mogu, a kad sam popodne onda ne mogu. Al dobro je i svaki drugi tjedan.
A što se tiče odigranih igara, bojim se da sam ja još jako daleko.
slika
frle
Reactions:
Ima zahvala: 29 puta
 pohvaljen: 262 puta
Kontakt:

Post Postao/la frle »

Jučer odigrao u dva igrača dvije igre.
Prva je bila https://boardgamegeek.com/boardgame/322 ... t-builders, jos jedna igra od Board&Dice ekipe koja korisiti mehanike vec prijasnjih igrara iz T-serije. Kocke se koriste kao workeri s kojima uzimate resurse i rijesavate akcije, dok skupljate bodove na vise trackova. Jako je bitno kontrolirati kako se koriste kocke jer kada se na kraju runde vrate sa glavne ploce pojacava se njihova snaga te kada predju vrijednost 6 postaju vasi savjetnici i ne mozete ih vise koristiti. Prijatelju se dogodilo da je u jednom trenutku skoro ostao bez workera, dok sam ja pazljivo balansirao da budem na sto vise njih. Bodovi se skupljaju na razlicitim trackovima dok najvise bodova se dobije dok gradis svoj grad. Zgrade imaju svoje specijalne abilitye koje ostvaris kada izgradis zgradu i kada zatvoris kvartove s istom bojom. Ja sam se u ovoj partiji dosta orijentorao na jednu boju zgrada (od pet boja) i njihovu aktivaciju s istim bojama kocke kad sam ih zatvorio u kvartove te tako skupio dosta bodova na kraju igre.
Sve u svemu jako zanimljiva igra, kao sto je jedan reviewer rekao, trebala bi se zvati TOrigins, jer ostavlja dojam da je iz te T-serije igara. Igra se dosta brzo i vrijeme trajanja bi se moglo svesti na 1h/1.5h. Definitivno preporuka ljubiteljima takvih igara.
Drugo smo odigrali https://boardgamegeek.com/boardgame/328 ... expedition. Ljubitelj sam Terraforming Marsa i ovo mi je igru ubrzalo i odigrali smo ju u 1.5h. Ima nekih poboljsanja s obzirom na original jer se ne moras toliko gnjaviti sa glavnom plocom. Ogranicenost s fazama koje se biraju mi se cak i svidja, ali malo mi fali slobode raditi sto zelis koliko god zelis u rundi. Rezlutat je bio blizu, ali moram priznat da uopce nisam pratio sto radi protivnik jer se koncentriras samo na svoje karte i svoj stroj koji si napravio. Moram nakon duze vremena ne igranja originala odigrati i procijeniti koja igra mi vise pase. Dobra zamjena za nekog tko nema Terraforming Mars ili zeli odigrati brzu verziju originala.
Ovi su korisnici zahvalili autoru frle za post (ukupno 7):
Mago de UmagokockicatanelornrealukaTeehee(R)sadistikoboskosaur
CrazyBunnyGuy
Reactions:
Ima zahvala: 283 puta
 pohvaljen: 608 puta
Kontakt:

Post Postao/la CrazyBunnyGuy »

TfM:AE mi se čini da ću kupiti uskoro. Isprva sam srao protiv, onda sam si rekao što će mi, ali što više gledam u nj i u playthroughove čini mi se kao da bi mu se moglo naći mjesta i da bi mogao biti i u suživotu sa svojim dedom. Ne vidim zašto ne.
samwise
Reactions:
Ima zahvala: 159 puta
 pohvaljen: 240 puta

Post Postao/la samwise »

Sinoć smo tribali nastavit Jaws of the Lion, ali eto jedan član ekipe nije moga doć.

Pa smo bacili na https://boardgamegeek.com/boardgame/172 ... ns-midgard u troje, prvi put sa ekspanzijama.

slika

Moran reć da mi je s ekspanzijama igra dosta bolja, više kockica (različitih ratnika), više opcija za poslat workere, više različitih monstera, više načina za skupljat bodova, i u konačnici i veći broj bodova.

Do sada nismo prelazili sto bodova, a sinoć smo svi bili priko 100.

A tek Valhalla, i opcije koje imaš nakon smrti ratnika, pa da nekad baš i želiš da ih umre više... Baš dodaje novi nivo igri.

Ubuduće bez ekspanzija ne ide na stol.
Ovi su korisnici zahvalili autoru samwise za post (ukupno 11):
Mago de UmagoPapaverAliensbrealukasmurfORnotdadodendarii42tanelornkockicaboskosaur i još jedan korisnik
slika
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3732 puta
 pohvaljen: 3858 puta
Kontakt:

Post Postao/la sadistiko »

slika

Jučer napokon odigrali https://boardgamegeek.com/boardgame/265635/space-race
A ono, igra je dosta neintuitivna i teško je uhvatiti konce što bi čovjek trebao raditi da bude dobar.
A još više te raspizdi nad netko sa strane stalno broji kako igra niš ne valja, pa zašto to igramo i ne pokušava skužiti kako se igra.
Ima slučajeva kad se ni meni neka igra baš ne igra ili mi nije toliko zanimljiva, ali odigram do kraja partiju i pokušavam što manje srati, jer će tako sranje i brže završiti, ali pokušavam se kontrolirat jer znam kako je onome tko treba objasniti igru.
Sve u svemu, tko voli space temu njemu će igra možda i biti ok, mehanika jako podsjeća na Race for the Galaxy i zato mi ni ova igra nije nešto posebno zanimljiva. Ali svakako ću joj dati još koji put šansu da vidim s ekipom koja cijeni space temu jel igra baš toliko loša ili ne.
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post (ukupno 6):
dadotanelorndendarii42CrazyBunnyGuyValsimboskosaur
slika
CrazyBunnyGuy
Reactions:
Ima zahvala: 283 puta
 pohvaljen: 608 puta
Kontakt:

Post Postao/la CrazyBunnyGuy »

Nabijem ga prošli smo taj scenarij 38 večeras, kad nije htjelo milom išlo je silom, spustili smo se na lvl 1 sa težinom i uspjeli smo. Mater mu. Usrani golemi i šamani koji healaju ili disarmaju u najgorem trenutku...

Sad ostaju još minimalno tri scenarija prije finala, onda grand finale i konačno je gotova kampanja u Gloomhavenu; a dok se Frosthaven ne ukaže negdje u retailu imamo Forgotten Circles da se nerviramo. S obzirom da moj Mario nije uopće oduševljen idejom konstantnog umirovljenja i mijenjanja likova vjerojatno ću ja uzeti Divinericu.
marge
Reactions:
 pohvaljen: 775 puta
Kontakt:

Post Postao/la marge »

Ark Nova se igra, a kaj drugo hehe

Poslano sa mog SM-G991B koristeći Tapatalk

Ovi su korisnici zahvalili autoru marge za post (ukupno 2):
Mago de Umagotanelorn
marge
Reactions:
 pohvaljen: 775 puta
Kontakt:

Post Postao/la marge »

i TTA slikaslika

Poslano sa mog SM-G991B koristeći Tapatalk

Ovi su korisnici zahvalili autoru marge za post (ukupno 3):
Mago de Umagosadistikotanelorn
Papaver
Reactions:
Ima zahvala: 948 puta
 pohvaljen: 665 puta
Kontakt:

Post Postao/la Papaver »

Sinoć smo imali rijetki game night u šestero.

Odigrali smo dvije partije 7 Wondersa (moja 63. partija) s Leaders i Cities ekspanzijama (i nekim promo wonderima), a pobjednik je bio igrač s najvećim zbrojem bodova iz obje partije.

Još uvijek vrhunska čista drafting igra s po meni dvije neizostavne ekspanzije.

slika

Nakon toga odigrali smo najteže objašnjiv party game, koji se ipak brzo pohvata tijekom partije i odličan je mali brain burner - Letter Jam.
Savršena igra za točno šest osoba, a neki i spore da spada u party gameove koliko se u njoj razmišlja. :D
Ovi su korisnici zahvalili autoru Papaver za post (ukupno 9):
dadodendarii42realukasamwisetanelornjuri006Teehee(R)Zorzyboskosaur
slika
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”