Koju ste igru nedavno kupili?

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
garakelim
Reactions:
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 7 puta

Re: Koju ste igru nedavno kupili?

Post Postao/la garakelim »

dominant species,uz sve ostale igre još uvijek samo nju igramo,
kupili i tzolkin,majan calendar,još ga nismo otvorili
ugl, DS odlična igra, dosta agresivna,nemilosrdna,zanimljiva,još samo nismo stigli odigrati sa full 6 igrača,to će biti izazov za sve
i nije teška za naučiti,ako imate kojih nedoumica u vezi pravila pitajte
Ovi su korisnici zahvalili autoru garakelim za post:
stoka
kockica
Reactions:
Ima zahvala: 2069 puta
 pohvaljen: 1353 puta
Kontakt:

Post Postao/la kockica »

Mislim da vam se nakon DS Tzolkin ni neće svidjeti.
Broloski
Reactions:
Ima zahvala: 52 puta
 pohvaljen: 197 puta
Kontakt:

Koju ste igru nedavno kupili?

Post Postao/la Broloski »

Kao sat, evo francuza.
slika
Pandemic legacy je (s razlogom) popularan.
Igor
Reactions:
Ima zahvala: 196 puta
 pohvaljen: 402 puta
Kontakt:

Post Postao/la Igor »

Kako je Stipson krenuo aktivno da zagovara Napoleonske sukobe i pokrije kopneni dio,bijaše potpuno jasno da ću se okrenuti morskom dijelu tako da možemo kombinirati :D
Bilo je tu nekoliko izbora igara iz Age of Sail serijala,iz moje žablje prespektive čini se da niti jedna nije ponovila uspjeh Close Actiona-a,čiji autor desetgodišnje iskustvo turnament igranja u igri "Wooden Ships & Iron Man"ugrađuje u ovaj naslov.
Vjerojtano naj-kopirajtana igra,otuda mali broj slika na bgg,iako ima jednu plahtu žetona :) (counter sheet) takođe podržava minijature (1:3000).
Detalji načina postavljanja jedara,te dvije vrste sidrenja,morala,ali i nagiba broda i utjecaja na najniži postavljeni dio topovskih baterija,širenja požara,raspoređivanja zadataka posadi...itd.
Od 2-30 igrača,preko 20 scenarija,svaki igrač (admiral) dogovaraju način signaliziranja međusobno tijekom igranja,ovo dovodi do error in judgment situacije.
Close Action me se dojmio kao simulacija pa sam brutom odmah naručio i Monsoon Seas ekspanziju...zapravo knjigu od 75 stranica.

slika

Vjetar kada dosegne određenu jačinu naginje brod koji plovi niz vjetar (leeward),donja baterija topova postaje slabo ili neupotrebljiva.
slika

Mjesta značajnijih bitaka koje dođu sa igrom.
slika
Ovi su korisnici zahvalili autoru Igor za post (ukupno 2):
stokasadistiko
17.47 C. KAMIKAZES ATTACK ALONE....
JobotBobica
Reactions:
Ima zahvala: 5 puta
 pohvaljen: 46 puta

Post Postao/la JobotBobica »

Igor je napisao/la:Od 2-30 igrača,preko 20 scenarija,svaki igrač (admiral) dogovaraju način signaliziranja međusobno tijekom igranja,ovo dovodi do error in judgment situacije.
Kako to misliš "dogovaraju način signaliziranja"?
Igor
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la Igor »

Način na koji će signalizirati između sebe svaki tim o određenom manevru,ili preciznije,što će svaki signal (rukom,nogom,glavom,zastavicama :) ) značiti.
Kako igra omogućuje veliki broj manevara na koji utječu od vjetra,morala posade,nagiba broda slijedom prodora vode..itd nadobudni admiral mora uzeti sve te faktore u obzir i ostaviti si dosta vremena za izvršenje manevra bez da dovede brod u opasnost.
Postoji zanimljiv primjer - da bi promjenio smjer broda i udaljio iz bitke djelomično oštećen brod,admiral mora dodjeliti određeni broj mornara koji imaju zadatak da postave tj. prikrate jedra,što znači da mora povući taj broj ljudi sa topova.U takvom manevru dolazi do usporavanja broda te postaje lak plijen.Admiral zatim signalizira da jedan od brodova,a koji vodi drugi igrač,pruža zaštitu tj. da ne dođe do situacije u kojemu se suparnički brod brzo približi zbog usporavanja radi manevra.
Naravno,postoji i momenat kada drugi igrač odbije zapovjed jer recimo smatra da bi izašao iz povoljne pozicije i vjetra.
U igri u kojoj ima 3-4 igrača na svakoj strani i koji vode samo po jedan brod,inače preporučeno,postaje jasno da slijedom dinamike igre i želje za pravovremenim manevrom dolazi po pogreške u procjeni...
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3732 puta
 pohvaljen: 3858 puta
Kontakt:

Post Postao/la sadistiko »

Otkad si skrenuo u tom wargame smjeru ovo je prva igra koju bi vrlo rado i ja probao. Je li tematika u pitanju, ili kako vidim dosta dobra simulacija broda, ne znam. Koliko traje partija?
slika
Nuuq
Reactions:
Ima zahvala: 689 puta
 pohvaljen: 895 puta
Kontakt:

Post Postao/la Nuuq »

Evo pridoslica. Tu su negdje po kompleksnosti :) :)
slika

Live long and prosper.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Nuuq za post (ukupno 2):
dadoValsim
slika
Igor
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la Igor »

Vrijeme igranja varira,ima situacija gdje 3 igrača (svaki zapovjeda jednom brodu) traje 3 sata,do pet igrača 3.5h.Mislim da je puno vjerojatnije da u kombinaciji više igrača i koji su iskusni traje duže nego kraće.
Test of time možda je najbolja vodilja kod kupnje...bio sam zainteresiran za igru doba jedrenjaka sa tematikom plovidbe oko Svijeta,kolonije...itd jednakih detalja,međutim nemogu reći da sam našao nešto.
Tematika i dobra simulacija i mene je privuklo,nisam nikada razmišljao o minijaturama do ove igre a sljedeće što ide je ovdje

-Navwar

Zapravo ti ne trebaju nikakvi counteri koji dolaze sa igrom,radi se samo o pravilima koja su zbog toga zaštićena da boli.
Slike sa turnamenta 2015 ,Belgija,Antwerpen bitka kod Nila (Tin Soldiers of Antwerp udruga)

Bitka kod Nila 2015 turnament slike
Valsim
Reactions:
Ima zahvala: 2404 puta
 pohvaljen: 2606 puta
Kontakt:

Post Postao/la Valsim »

Nuuq je napisao/la:Evo pridoslica. Tu su negdje po kompleksnosti :) :)
slika

Live long and prosper.
Opa i ti otkrio novi Through The Ages znači :thumbs .
Uh koja li vas poslastica očekuje :) .
Ovi su korisnici zahvalili autoru Valsim za post:
Nuuq
Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”