Popis igara po tipovima

Prijedlozi, komentari i kritike vezane uz web stranice i forum
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Ima zahvala: 1622 puta
 pohvaljen: 2452 puta
Kontakt:

Re: Popis igara po tipovima

Post Postao/la grof »

sadistiko je napisao/la:OK, jer kad smo to prije htjeli napraviti nisi bio za to.
I bilo bi lijepo da se obavezno stvarno i opiše u kratko o kojoj se kategoriji radi a ne da moramo vagat o kojoj se to kategoriji radi radi prevoda na hrvatski
Ne razumijem ovo?
Katgorije i mehanike treba poštelati onako kako su na BGG-u. Potrebne kategorije i mehanike treba s BGG-a prevesti i prebaciti na naš web site uz kratak opis. Potrebni opisi kategorija i mehanika mogu se vidjeti na BGG-u ako se klikne na dotične ;)
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
buraz
Reactions:
Ima zahvala: 403 puta
 pohvaljen: 114 puta
Kontakt:

Post Postao/la buraz »

Naletio sam na kategoriju Age of Reason, koja označava razdoblje od kraja 17 do kraja 18 stoljeća.
Kako prijevod te riječi nema smisla, ili ja barem ne znam kako je prevedena kod nas. A i da znam, vjerojatno većina posjetitelja stranice neće imati pojma o čemu je riječ, mislio sam to prevesti kao 17-18 stoljeće?
ili da skroz preskočimo tu kategorizaciju po godinama? Jer ima još naziva tih era koje nikad nisam čuo..

http://www.bgg.cc/boardgamecategory/2726/age-of-reason
slika
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Radije bih preskočio te nazive kategorija, jer u stvari nama ne znače baš nešto.
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
buraz
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la buraz »

Onda da stavim: 17-18 stoljeće?
ili skroz preskočim?

ili da stavim: Povijesna 17-18 stoljeće? iako ima već kategorija povijesna, pa možda bolje nekak drugačije to nazvat .. tipa Radnja igre ili kaj?
slika
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la grof »

Preskoči! :)
Ovi su korisnici zahvalili autoru grof za post:
buraz
buraz
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la buraz »

Ok!
inače krenuo sam od 1-100
Od Eat poop Ypu cat do LOTR: The Road To Riverndel
slika
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la grof »

odlično, odlično... kad ulovim vremena, budem i ja malo upisivao. No želi prije toga napraviti još jedan widget na stranicama za zadnje unesene igre u bazu.
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3732 puta
 pohvaljen: 3858 puta
Kontakt:

Post Postao/la sadistiko »

grof je napisao/la:Radije bih preskočio te nazive kategorija, jer u stvari nama ne znače baš nešto.
Možda "povijesna događanja" ili nešto takvo
slika
sadistiko
Reactions:
Ima zahvala: 3732 puta
 pohvaljen: 3858 puta
Kontakt:

Post Postao/la sadistiko »

grof je napisao/la:
sadistiko je napisao/la:OK, jer kad smo to prije htjeli napraviti nisi bio za to.
I bilo bi lijepo da se obavezno stvarno i opiše u kratko o kojoj se kategoriji radi a ne da moramo vagat o kojoj se to kategoriji radi radi prevoda na hrvatski
Ne razumijem ovo?
Katgorije i mehanike treba poštelati onako kako su na BGG-u. Potrebne kategorije i mehanike treba s BGG-a prevesti i prebaciti na naš web site uz kratak opis. Potrebni opisi kategorija i mehanika mogu se vidjeti na BGG-u ako se klikne na dotične ;)
Samo sam htio reći da se nisi slagao kad smo prije buraz i ja predlagali da preuzmemo što više kategorija sa BGG-a da budemo kompatibilni s njima.
slika
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Kontakt:

Post Postao/la grof »

sadistiko je napisao/la: Samo sam htio reći da se nisi slagao kad smo prije buraz i ja predlagali da preuzmemo što više kategorija sa BGG-a da budemo kompatibilni s njima.
Da, sjećam se. Tada sam imao neku drugu konstrukciju oko svega ovoga u glavi, no priznajem da je prethodni prijedlog oko sinkroniziranja s BGG-om bio bolji, pa ga sada zastupam. :)

No, ne morate nužno sve kategorije s BGG-a prepisati u naš sustav, nego samo one za koje postoje i igre. BGG ima nekih 60.000 naslova, a mi tek 360-tak. Stoga, kako vam se u pokojoj igri pokaže potreba za dodatnom kategorijom, tako je preuzmite s BGG-a ;)
Odgovori

Natrag na “Web stranice i forum”