A igračima poput mene ovo gore zvuči kao pjesmaVatanen je napisao/la: 14 ruj 2026, 09:10 Pax Pamir je isto to - u suštini maksimalno taktička igra reagiranja i meandriranja između špijuniranja, rata, take thata i ekonomije koja je, ajmo se ne lagati, često i bolesno random.
(Pogotovo u suvremenoj konkurenciji preuzetnih multiplayer solitaire workerplacer + deckbuilder + <name your mechanic> naslova, u kojima svaki igrač bulji u svoju ploču, ali pustimo sad to.)
Mislim da sam baš od Vatanena kupio igru ovdje preko foruma i nisam požalio, a također - kao potpuno drugačije iskustvo od Magovog - igra je odmah kliknula i kod drugi igrača (raznih profila) kojima sam ju predstavio. Nedavno sam slušao i podcast sa Wehrleom u kojem je i on komentirao nešto u tom stilu: da je pomalo iznenađen koliko puno ljudi (od kojih mnogi inače ne igraju takav tip igara) lako ulazi u Pax Pamir.
Ali kužim što pričate i potpuno mi je jasno kako igra može izazvati i takav dojam.
Ps: Wehrleu su glavne inspiracije za Pamir bile Pax Porfiriana i Kings is Dead (King of Siam). Prva je složenija, druga je minute to learn, no nijednu ne bih preporučio nekome kome nije legao Pamir - svaka na svoj način različite vrste frustracija iz Pamira još više potencira