realuka je napisao/la: ↑28 sij 2024, 11:20
Igraš igru naopačke, to je glavni problem, u ovoj igri ne čekaš da ti nešto dođe jer se to neće dogoditi, nego s onim što imaš u ruci pokušavaš izvući maksimum.
Iako se slažem da kao i u svakoj igri s kartama ponekad možeš imati lošu večer i da ti se ništa ne povezuje.
Mislim, igram s onim sto imam, samo mi je glupo. Igra te motivira da radis planove, a ne mozes racunati ni na sto.
Aliensb je napisao/la: ↑28 sij 2024, 11:28
Tako je uvijek pravis habitant za ono sto imas u ruci i igras s resursima koje imas dok se ne stvori prilika da dobijes ono sto trebas.
Problem s ovim je redoslijed kartica akcija i cinjenica da pre malo kartica imas u ruci. Ako igram zivotinje na 5 kao zadnju akciju u krugu i izgradim 2 zivotinje, sasvim je realna situacija da mi je Build na 5 i sta da radim. Association vjerojanto zelim dovuci bar do 3 ili 4. Mogu igrati Sponzora ako imam srece da imam nekog dobrog u ruci ili da je visoko (a cesto imas nekog koji trazu 5).
Jednom sam poceo partiju s petting animalom i jos je jedan bio u Reputation tracku. Izgradio sam petting zoo i ubacio zivotinju unutra. Netko drugi je pokupio ovu iz Reputation tracka i do kraja partije nisam vidio nijednu vise petting zivotinju.
U svakom slucaju, u nekom trenu moras igrati napamet. Ili ces kupiti habitat bez da znas koje ces kartice povuci, ili ces igrati Sponsora bez da znas hoces li imati mogucnost zadovoljiti njegove uvjete, ili ces igrati zivotinju u nadi da ces skupiti jos takvih (npt. velike zivotinje za conservation project) pa tko zna hoces li ih uopce vise viditi... Pola odluka koje donosis je ides napraviti nesto napamet.
Mozemo to nazvati da imas neki cilj na umu ili mozemo to nazvati da igras s onime sto imas u ruci, ali u konacnici igras sto imas i nadas se najboljemu. Igra prodaje iluziju strategije, ali te strategije nema.