DDI Pula 2023

Teme vezane uz događaje i okupljanja na kojim se igraju društvene igre
Odgovori
Avatar
sadistiko
Reactions:
Postovi: 4965
Pridružen/a: 15 ožu 2013, 08:04
Lokacija: Petrinja
Ima zahvala: 3583 puta
 pohvaljen: 3681 put
Kontakt:

DDI Pula 2023

Post Postao/la sadistiko »

Ne znam zašto nitko od organizatora nije ovdje stavio objavu, možda bi došlo još ljudi. Morat ćemo se malo bolje povezati vidim ja.
Pa evo mog viđenja svega...

Dogovori oko Pule su tekli dosta dobro do zadnjeg tjedna pred event kad je ispalo da nije moguće okupiti više od dvoje iz moje prvobitne ekipe koja bi posjetila DDI u Puli i predstavila Petrinjski BGP klan 🙂
Već sam i odustao od svega kad se žena pobunila kako to da sad ne idem, a ona već kumovima koji su nam u Puli javila da ja dolazim u pa da se malo vidimo. Tu se javio @edvinus s ponudom da idem s njime i Andrejem kojeg sam upoznao u Siraču, jer je njima otpao Roko pa su ostala samo njih dvojica.

Petak

I tako sam ja na kraju uz puno peripetija u zadnjih dva dana pred događaj završio u udobnom kombiju s kojim nas je Andrej u najkraćem roku dofurao do Pule.

slika

Iznenađenjima nikad kraja, kad smo došli u stan koji su dečki iznajmili bili smo iznenađeni jer je apartman doslovno druga zgrada od Arene!

slika

Ok, stan je u dosta lošem stanju, ali bože moj ni u Essenu nismo bili u boljem. Bitno da ima stol/šank i da imaš gdje prespavati. To što se ulazna vrata moraju zaključavati jer kvaka ne radi i što se prozor u spavaćoj ne da baš najbolje zatvoriti je na kraju ispalo da nije toliki problem 😂 (barem za mene).
Nećkali smo se bili išli do udruge u njihov prostor ili ostati doma i igrati neku igru. Na kraju je blago prevagnulo da odemo do Roica. Usput smo smazali u centru neki hambi. Dok smo tako jeli i kapao nam umak po prstima, komadi ljepljivih sastojaka, složili smo se da bi mogli nadmašiti blesavog Toma Veselog i snimiti vlog o tome kako igramo igre i jedemo i pijemo nad njima ne mareći za zdravlje igara. Dobro smo se nasmijali, a nakon vloga mislim da bi bili omrznuti na BGG-u, to je pod sigurno. sopak Dečke je impresionirala stara zgrada koja je sad “uređena” u underground stilu. Naravno da smo se pogubili jer nije baš jednostavno pronaći 5. kat kad ih ima samo 3 :facepalm

slika

Doroteo nas je dočekao i uputio kroz zanjih 2 kata koji se nalaze na drugoj strani zgrade :lol:
Moram priznati da sam skroz zaboravio kako doći do njihovog prostora, jer je već prošlo dosta godina od moje zadnje posjete.
Doroteo i ekipa su nas ponudili da odigramo neke od njihovih igara koje mi nemamo iako smo mi ponesli Dorf Romantik i Kutna Hora.
Nećkali smo se između Imperial Classic i Oak, na kraju je pobjedu odnio https://boardgamegeek.com/boardgame/343362/oak i nije nam bilo žao.
Svake godine gledam u Essenu ovu igru jer smo nekako uvijek u susjedstvu Game Breweru koji su izdali ovu igru, ali nisam se nikad odlučio bolje proučiti je jer je cijena uvijek paprena. Možda sam pogriješio i pomiješao igru sa Oath, ne znam.

slika

U svakom slučaju igra je fora. Zanimljivo kako se druidi opremaju i postaju elder druidi malom gumenim dodacima koji se postavljaju na meeplove. Odigrali smo je u 2 sata, a onda htjeli krenuti doma, ali Doroteo nas je nagovorio da još probamo https://boardgamegeek.com/boardgame/324 ... n-deep-sea

slika

Igra se pokazala fora, ovo bi se moglo svidjeti ekipi koja voli Belu. Zanimljivo je što su partije baš kratke, a izmjenjuju se zadaci koje ekipa zajedno mora podijeliti i izvršiti ako želi proći misiju.
Nakon pola sata igre i nekih 6-7 partija rekli smo dosta. Ekipa je krenula određivati koje će igre nositi sutra na DDI, a mi smo otišli doma. Uz piće smo još dosta pričali o tome kakve igre/mehanike volimo ili ne volimo i što smo probali i što bi htjeli još probati, a o toj temi se uvijek da naširoko raspredati :kava
Već je prošlo 3 kad smo se rasporedili po krevetima i krenuli u noćni put prema sutra.

Subota

Ja sam se probudio i ranije ali svi smo ustali oko 9:30, Andrej je skoknuo u nabavku po kišnom vremenu, a Edo i ja smo postavili https://boardgamegeek.com/boardgame/384150/djinn na naš stol/šank.

slika

Kad smo doručkovali bacili smo se na igru.

slika

Svidjela im se igra, pobjedu je odnio Andrej. Već je bilo prošlo 13 sati kad smo sve spremili i krenuli na DDI koji je počeo u 12. Ispočetka nije bilo baš nešto ljudi, ali tamo kasnije popodne oko 17-18 Circolo je već bio dobro popunjen.
Mi smo si bezicirali jedan stol i na njemu zaigrali Edin dizajn igre od običnog poker špila karata. Naišli smo na neke probleme, s njime prokomentirali, dali svoje mišljenje pa smo se bacili na https://boardgamegeek.com/boardgame/307002/regicide, opet igra koja se može igrati poker kartama, ali je uspješno objavljena na BGG-u i čak je izgleda izašla prava verzija igre sa custom kartama od te igre.

slika

slika

Pridružio nam se Tal iz InterHumana. Nismo baš daleko dogurali u igri pa smo izgubili i odlučili da idemo na nešto mesnatije.
I to bome mesnato, mesnato - https://boardgamegeek.com/boardgame/355093/woodcraft.

slika

Bilo je gadno. Edo je od samog početka toliko uspješno odrađivao narudžbe da smo se Andrej i ja samo gledali. Izgledalo je da će Edo odnesti sigurnu pobjedu. Andrej ga je uspio sustizati, a ja sam bio toliko loš da je to bilo prestrašno. Na kraju, nakon samo 2 sata igre, razlika i nije bila toliko velika. Ja sam u zadnjih par poteza uspio nakupiti bodova, a pobijedio je Andrej i to samo za 2 razlike od Ede i mene. Zanimljivo. Ali opet me to podsjetilo koliko je ova igra naporna po pitanju optimizacije. Gotovo je nemoguće odigrati a da budeš zadovoljan sa svojim potezima. Uvijek ti nešto fali, koma.
Nakon toga smo otišli nešto pojesti u obližnji fast food Tanja 3 gdje smo se obilno najeli pa nastavili na DDI. Evo par fotki atmosfere:

slika

slika

slika

Andrej se prijavio na Unmatched turnir, a Edo i ja smo išli potražiti neku igru koju bi mogli odigrati iz kolekcije Puljana. Odlučili smo se za https://boardgamegeek.com/boardgame/280 ... -card-game na nagovor Kire koji nam je objasnio igru.

slika

Pridružio nam se i Veseljko iz Pule. Odigrali smo igru u 3 igrača i kako nam je sinoć rekao Doroteo, igra je baš dobra. Jednostavna za objasniti, a opet nije toliko prejednostavna da bude banalna. Igra je zasnovana na tematici Il Magnifico igre, ali je ovo kartaška verzija igre, mada ipak nešto drugačija. Meni čak nešto bliža srcu nego Il Magnifico.

slika

Fora je market za resurse koji se odrađuje mehanikom izguravanja kuglica u različitim bojama resursa. Dobra, dobra igra.
Nakon ovoga nam je Veseljko odustao od daljnjeg igranja, a mi nismo nikako mogli naći još jednu kraću igru da je odradimo dok Andrej ne završi s turnirom. Na kraju smo bacili jedan https://boardgamegeek.com/boardgame/163412/patchwork.

slika

Tu se nema šta puno pričati, vjerojatno je svima dobro poznata ova igra. Mi smo je odigrali u 23 minute i taman je Andrej malo pričekao pa smo nakon toga vijećali što bi dalje. Predložio sam im https://boardgamegeek.com/boardgame/120 ... ra-mystica jer je Andrej ponio tu macu pošto je još nije nikad igrao. Edo također nije igrao.

slika

Pustio sam Andreja da objašnjava igru, a ja sam samo ispravio neke sitnice koje nije dobro skužio iz pravila. Nisam već dugo igrao ovaj biser. Dečkima nažalost nije dobro sjeo. Malo je zahrđala prema novijim naslovima koji izlaze u zadnje vrijeme, ali meni je to i dalje jako dobra igra i rado je odigram s dobrom ekipom! Pred kraj je izgledalo kao da ću ja dobiti bez ikakvog problema partiju. Andrej je bio tu negdje ali svi smo se iznenadili kad je na kraju zbrajanjem bodova Edo dobio sa 100 bodova, dok sam ja bio na 95, a Andrej 62.

slika

Andrej je malo previše pumpao magic power pri svakoj gradnji susjeda. Ja sam često dosta namjerno gradio baš tamo gdje on najviše dobiva powera ali i gubi dosta bodova. Meni odlična partija, a kako sam već rekao, dečkima nije bilo baš najbolje iskustvo. Šteta.
Nakon toga nismo više stigli bacit Kutnu Horu jer je bilo skoro 23 sata, pa nam je Doroteo išao pokazati https://boardgamegeek.com/boardgame/180593/bloody-inn.

slika

Ja sam je igrao ali mi je bilo bezveze nešto pri kraju igre, gdje je uvijek sve ispadalo da svi imamo isti broj bodova. E sad sam otkrio i zašto. Mi nismo nikad izgleda prebacivali lovu u banku (u novčanice) pa onda i nismo mogli baš imati više bodova od onih 40F + 10F u čekovima. A opet s druge strane, Doroteo je zaboravio dosta bitno pravilo da se može pokopati leš nesretnih gostiju i kod susjeda, a ne samo na svojim imanjima. Edi nije nikako legla igra, dok smo mi ostali bili zadovoljni. Nakon ovoga smo se pozdravili s ekipom, poklonili su nam i majice od udruge, hvala im! Sad imam i staru i novu majicu :-)
Njima nikako nije bilo jasno da smo mi došli na DDI i donesli svoje igre i najviše igrali njih, ali ne znaju da nas trojica baš i ne igramo često pa nam je ovo bila prilika da si pokažemo neke igre koje imamo u kolekcijama, a ova druga dvojica nisu probali :zamisljen
Sam Doroteo nije baš siguran da bude zaletio do Petrinje na 3 Kralja, ali Kira i par drugih su bili zainteresirani da se utrpaju u auto i dođu na legendarni event u Petrinji.

slika

Već je bilo pol 1 kad smo mi krenuli sa objašnjavanjem https://boardgamegeek.com/boardgame/385 ... ity-silver . Završili smo iza 3 i dečkima se svidjela ali Edi nije baš bilo sve ok po pitanju teme.

slika

Pobijedio sam ja ali sumnjam sad već sve više u taj balans u igri. Nekako uvijek pobijedi onaj koji ima pivsku i/ili ceh za hranu. Ako ništa drugo, ti cehovi igraču omogućuju lagodan život u obilju novca. Baš moram igrati još ovu igru i onda namjerno probati pobijediti sa cehovima koji nisu ova dva.
Oko 3:30 smo legli na spavanje.

Nedjelja

Ne možemo reći ujutro, probudili smo se oko 10:30. Dogovor je pao da ne idemo na Evolution koji je jedini ostao od igara koje sam ja ponio, nego smo se bacili na Andrejov https://boardgamegeek.com/boardgame/359402/ahoy . I nije bila greška.

slika

Igra je bila zanimljiva, ne prezahtjevna, s puno interakcije između igrača. Igrači su skroz različiti, pa u 3 igrača sva tri igrača igraju skroz drugačiju igru.

slika

Istina, krivo smo igrali do pola igre pa smo malo ubrzali povećanje bodova, ali nakon toga smo vratili neke stvari, mada je sve to bilo na štetu Andreja. Svakako bi valjalo ponoviti s ispravcima. Još jedna dobra igra na ovom putovanju. Baš smo se dobro naigrali, igrali i masne i nemasne igre i svi smo zadovoljni krenuli putem Zagreba.
Ako me dečki prime i drugi put, ako moja ekipa zakaže, preporučam se za zajedničko putovanje ;-)
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post (ukupno 10):
MirekCrodadoedvinusdendarii42LourdinShichMago de UmagoblajhAliensbRaven2013
slika
Avatar
blajh
Reactions:
Postovi: 8
Pridružen/a: 27 lip 2023, 12:00
Ima zahvala: 5 puta
 pohvaljen: 7 puta
Kontakt:

Re: DDI Pula 2023

Post Postao/la blajh »

Hvala na odličnom tekstu. Baš je gušt proživit DDI još jednom kroz tvoj osvrt.
slika
Avatar
sadistiko
Reactions:
Postovi: 4965
Pridružen/a: 15 ožu 2013, 08:04
Lokacija: Petrinja
Ima zahvala: 3583 puta
 pohvaljen: 3681 put
Kontakt:

Re: DDI Pula 2023

Post Postao/la sadistiko »

aha, to ti je nick na forumu znači, ja još gledam, nema Andreja ni Koandreja :-)
slika
Odgovori

Natrag na “Društveni događaji”