BGP - Boardgaming Petrinja

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
Avatar
sadistiko
Reactions:
Postovi: 4965
Pridružen/a: 15 ožu 2013, 08:04
Lokacija: Petrinja
Ima zahvala: 3583 puta
 pohvaljen: 3681 put
Kontakt:

Re: BGP - Boardgaming Petrinja

Post Postao/la sadistiko »

Evo nakon dužeg vremena da nas se malo više okupi (čitaj 8).

Za prvi stol i igru https://boardgamegeek.com/boardgame/172546/parfum su sjeli Leo, Bela, Čaks i ja.

slika

Za drugi stol i igru https://boardgamegeek.com/boardgame/218 ... osynthesis su sjeli @Metalah, Chile, Prika i Mateo.

slika

Parfum, stara igra, lajtara malo teža, ali eto, s vremena na vrijeme je zaigram. Ima kocke, ima sreće, ali se da ublažiti s tokenima vode. Završili smo unutar sat vremena, a Leo nas je razbio. Ocjene su bile od 7,5 do 9.

Što se tiče Photosinteze tu ne znam detalje, ali u jednom trenutku sam vidio da se Chiletova šuma proširila opasno, ali na kraju je ipak Mateo pobijedio sa svojim Ginkom ili koje je to već drvo. Ocjene za igru su im bile između 7 i 8.

slika

Nakon prve partije pošto je Parfum prije završio smo pričekali drugi stol da završi pa da se onda ponovo rasporedimo. Leo je otišao ranije doma, a mi smo se na kraju podijelili da se za jednim stolom ponavlja Parfum koji su zaigrali Metalah, Čaks, Bela i Prika, dok smo za drugim stolom Chile, Mateo i ja zaigrali https://boardgamegeek.com/boardgame/253635/ragusa

slika

Jako zanimljiva mehanika kako se odigravaju akcije, samo mi se čini da smo nešto jako krivo igrali po pitanju proizvodnje jer smo svi imali toliko proizvoda da se bacalo sa strane. Volio bih ponoviti uz ispravak pravila, ali svakako nije loša igra. Opet je Chile proširio svoje zidine (ovaj put umjesto šume) ali mu to nije pomoglo jer je trgovanje s brodovima doneslo na kraju ipak više bodova. Simpatična igra. Ocjene su bile od 7,45 do 8.

Igrači Parfuma su završili nešto prije nas i razišli se, a ocijenili su igru od 7,5 do 9. Čak smo završili prije 12 sati.

slika

Eto toliko za ovaj tjedan. Vidimo se u subotu u Sl. Brodu ;-)
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post (ukupno 7):
grofdadotanelornAliensbjuri006Valsimedvinus
slika
Avatar
sadistiko
Reactions:
Postovi: 4965
Pridružen/a: 15 ožu 2013, 08:04
Lokacija: Petrinja
Ima zahvala: 3583 puta
 pohvaljen: 3681 put
Kontakt:

12.10.2023. BGP - Boardgaming Petrinja

Post Postao/la sadistiko »

Jučer nas se opet okupilo malo više. Čak su se boardgameri odvojili u drugi razred jer su se bojali da ćemo mi na DnD sessionu biti glasni kao prošli puta. :-)
Za DnD stolom u jednoj učionici se okupilo 5 ljudova.
Chile - DM
Trga - Sorcerer half-elf (Dildo Baggins)
Sadistiko - Cleric dwarf (Mali Ivo)
Mateo - Rogue tiefling (Nightcrawler ili neko slično ime)
@edvinus - Paladin human (Albarath Znojni)

slika

U drugoj učionici su za dva stola sjeli @dam-dam , Mlac, Mihaela i Čaks za igru https://boardgamegeek.com/boardgame/193 ... tern-trail

slika

Za drugim stolom su bili mladići Leo, Lovro i @Metalah s igrom https://boardgamegeek.com/boardgame/257 ... epic-mechs
Dječaci su se zaboravili slikati :-)

slika

Nakon prve igre, oni su nabacili još dvije partije https://boardgamegeek.com/boardgame/133473/sushi-go

slika

Vratimo se mi u pustolovine koje se nastavljaju na 100 godina staru priču koju je Mali Ivo dobio od svog brat-bratića Mile Motike. Naslijedio je i ručno crtanu kartu za koju se ispostavilo da je nedostatna sad i da su se neka mjesta pojavila u zadnjih 100 godina.
Ovaj puta je družina bila pametnija pa smo malo prošunjali po mjestu Everdale i saznali da građani imaju problema s povremenim upadima vukova i da je raspisana tjeralica na njih. Spremili smo se iza ručka i krenuli u obližnju šumu u lov na vukove.
Prvo je Dildo došao na ideju da pomoću svog spela pusti zvuk vučice koja bi se parila, ali to baš i nije bilo uspješno. Onda sam ja uzeo svoj crossbow i sačekao jednog većeg srndaća i od prve ga zvekno sa strelicom. Prepolovio ga na pol i ostavio malo podalje od našeg kampa polovicu s iznutricama, a sa zadnjim dijelom se vratio ekipi da se malo i pogostimo. Taman dok smo jeli prve zalogaje, Nightcrawler i ja smo čuli u daljini da se nešto šulja do našeg mamca. Ostalima smo dali naslutiti da budu tiho dok smo se mi odšuljali do obližnjeg grmlja. Vidjeli smo vuka kako pokušava odvući polovicu u dublju šumu, a ja sam u daljini uočio još jednog koji je tek pristizao. Dogovorili smo se da ću ja pucati na onog daljeg jer ga Nightcrawler nije ni uočio, a da će on ovog prvog. Uspješno sam ranio tog daljeg vuka i otkrio svoj položaj, pa se taj počeo opasno približavati, dok je Night bio još prikriven. Zapucao je na tog ranjenog i čini mi se da ga je ubio.
Za to vrijeme ekipa oko vatre je čula lavež i zavijanje pa su brže krenuli prema nama.
U isto vrijeme su se pojavili dodatni vukovi. Njih još 3, a za neko kratko vrijeme i neko veliko đubre od vučine (Direwolf).
Albarath se zaletio i u punom trku... ...se spotakao na neki korjen od drveta i promašio jednog od vukova. Ludi Dildo je bacio neki spel s vatrom na meni najbližeg vuka (mislio sam da će i mene zapalit - luđak), ali je vatra primila samo vuka i on je već bio na izdisaju. Mislim da sam ga ja udario kundakom od samostrela i dokrajčio. A onda se jedna beštija zaletila na mene i bome me pošteno ugrizla za nogu da sam zavrištao od bola. Krv je bome dobro liptala iz rane, a ja sam se pobojao za svoj život. Al patuljak ko patuljak, nisam se pokolebao. Albarath Znojni je još jednom fulao, njegova mrcina od mača stvarno nije pogodna za ovako gustu šumu, sad je pak zasjekao drvo umjesto da prepolovi jednog od vukova. U to vrijeme je stigao i onaj veliki vuk i htio izazvati u meni veliki strah. Zarikao je tako jako, ali nije znao da su patuljci neustrašivi, ja sam ga samo pogledao, malo promislio, pitao obližnjeg Nightcrawler-a da li da bacim moj najžešći spell Thunderwave. U tom trenu, vjerojatno nije jasno razmišljao, rekao je nek opizdim tu gamad, a on će se već nekako izvući. Moram naglasiti da je poslije rekao kako ga ja nisam ništa pitao i da ću platiti za opekotine koje je zadobio. Glasan prasak - zasljepljujuća munja, udarila je u krugu od 15 stopa na sve strane od mene. Prvi vuk do mene koji je već bio na umoru je samo zalegao. Direwolf na 5 koraka od mene se dobrano stresao, ali Night je nažalost loše prošao. Munja ga je bacila nekih 10 stopa od mene i nismo vidjeli u jeku borbe je li uopće više diše. Kasnije se pokazalo da je bio na samoj samrti i da nije nikako bio dobro.
Dildo, kakav je malo lud, je izbacio jednu ludu ideju i sproveo je u djelo, uspješno je uspavao Direwolfa tako da smo mi mogli malo odahnuti i dokrajčiti onog jednog preostalog vuka. Albarath je prišao palom prijatelju i svojim iscjeliteljskim moćima podigao na noge Nightcrawlera. Bio je ljut kao ris i rekao je samo da prođe sve da će mi zabiti nož u trbuh. Nakon sljedećeg vala našeg napada, ja sam skoro dokrajčio ogromnu vučinu, što ga je nažalost odmah i probudilo. Ostatak ekipe se potrudio da vuk više nikoga ne ozljedi i sad se više ne sjećam tko ga je zadnji dokrajčio.
Šuma je napokon utihnula, a mi smo krenuli u pregovore što ćemo s plijenom. Nismo očekivali toliku hrpu vukova. Ja sam uprtio najveću mrcinu oko vrata, Albarath dva manja pod ruke, a ostali ostatak. Stavili smo dio na nosila i tako sve jedva doteglili do Everdalea. Već je padao sumrak kad smo zakucali na vrata poreznika gdje je bio natpis za tjeralicu. Od njega smo dobili nešto malo više para nego je bilo rečeno, a onda smo se zaputili do pečenjarnice jer je Dildo imao neku ludu zamisao da ćemo prodati vučje meso pod ovčje. Čovjek nas je uputio da kad se lovci vrate iz šume da bi on mogao biti zainteresiran da kupi vukove radi kože. Dogovorili smo se da nas potraži kod svratišta o kojem mi je pričao brat-bratić Mile. Nisu nas pustili unutra radi cijele hrpe vukova koje smo jedva donesli, pa su nas smjestili na terasi. ljudi su u nevjerici gledali otkud tolika gamad i svi su nas promatrali sa zanimanjem, kako smo uspjeli ubiti toliko divljih životinja. Napokon smo se dokopali pive koju smo zahvaljujući Albarathu i njegovim moćima ubjeđivanja dobili preko reda od zgodne konobarice. Drugi stol koji je ostao bez pive koju su već duže vrijeme čekali nije se usudio ništa prigovoriti kad su vidjeli oveću hrpu ispred birtije. Naručili smo gulaš i prenoćište i sve lijepo platili. U međuvremenu se pojavio i lovac Luka koji nije mogao doći sebi kad je vidio mrtve vukove. Platio nas je i on još podosta, probali smo se cjenkati ali nismo baš puno postigli. Ipak na kraju smo se sprijateljili kad sam ja čovjeku platio pivu pa smo na miru do kasno u noć popričali uz našu prastaru kartu i obilježili sve što je ovaj čovjek uočio da više ne postoji ili su se izgradila neka nova mjesta koja bi bilo dobro posjetiti u nekoj od naših sljedećih avantura. Dogovorili smo se da će prva stvar sutra ujutro biti pokret prema napuštenoj ruševini usred šume. Trebat će nam malo duže vrijeme da tamo stignemo, ali postoje razne priče o tome što bi se tamo moglo pronaći. Previli smo rane i bacili se u krevete kako bi se dobro odmorili i izliječili do jutra.
Do sljedećih avantura, pozdravlja vas opićena družina iz Everspana.
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post (ukupno 6):
Aliensbdadoedvinusjuri006tanelornRaven2013
slika
Avatar
sadistiko
Reactions:
Postovi: 4965
Pridružen/a: 15 ožu 2013, 08:04
Lokacija: Petrinja
Ima zahvala: 3583 puta
 pohvaljen: 3681 put
Kontakt:

18. i 25.9.2023.

Post Postao/la sadistiko »

Nije da se nije igralo, nego, nema se vremena pisati. :pogled_dolje
Prošli tjedan nas se okupilo samo 6.
Leo, Čaks i @dam-dam za https://boardgamegeek.com/boardgame/169786/scythe

slika

...i @edvinus , @Metalah i ja za https://boardgamegeek.com/boardgame/296 ... st-kingdom

slika

Dok su dečki sa Scythom bili brzo gotovi, u kojih sat i pol, možda i manje, malo su nas još ometali dok smo se mi borili s našom igrom, ali su nas napustili prije kraja.

slika

Ovu igru sam već par puta učio kako se igra i nikad nisam došao do toga da pročitam pravila, a uvijek mi se nekako učinila nerazumljiva i opako teška radi svog slijeda akcija koje odrađuješ svaki put kad si na potezu. Ali zapravo, jednom kad skužiš princip nije toliko teško shvatiti kako se igra, ali povezati sve to da iznađeš najbolje moguće poteze, e to je već umjetnost. Edvinus se u tome pokazao kao najbolji i to je bilo to. Partija nam je trajala 2 sata i 45 min. Nije tako strašno za prvi puta. Ja sam dao 9, a dečki 10 za igru.

25.9.2023.

Tjedan dana kasnije, jučer, smo dogovorili drugo igranje, zadnje prije Essena.
Pošto nas se prijavilo samo 5, rekao sam nek dečki dođu do mene pa da ćemo kod mene odraditi igranje.

slika

Edvinus i Metalah su dogovorili isprobati https://boardgamegeek.com/boardgame/266 ... st-kingdom
Dok smo Dam Dam, Mlac (koji nas je sve ugodno iznenadio nenajvaljenim dolaskom), Čaks (koji je kasnio sa sjednice u školi) i ja odigrali Viskonte.

slika

Mogu reći da sam već hrpu toga zaboravio u samo tjedan dana od prošlog igranja. Sreća igra je sama po sebi jednostavna za objasniti kako se igra pa nije bilo problema. Dečki su se dobro ušaltali.

slika

slika

Viskonti su nam u 4 igrača uzeli 3 sata i 39 minuta. Bilo je dosta natezanja sa odigravanjem poteza i kod Dama ali i kod Mlaca, ali to se na kraju pokazalo i na rezultatu gdje nas je Dam satrao u bodovima.

slika

slika

Paladini su bili kojih pola sata ranije gotovi od nas i dečki su bili jako zadovoljni s igrom. Kažu, nije teška za odigrati ali je užasno teška za odigrati dobro. Edvinus je pobijedio, a mislim da su obojica dali još jednu 10 za igru iz West Kingdom franšize.
Sad će biti malo stanka (barem za Dama i mene) dok se ne vratimo iz Njemačke.
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post (ukupno 8):
juri006Mago de UmagoAliensbtanelorndadoedvinusdam-damValsim
slika
Avatar
sadistiko
Reactions:
Postovi: 4965
Pridružen/a: 15 ožu 2013, 08:04
Lokacija: Petrinja
Ima zahvala: 3583 puta
 pohvaljen: 3681 put
Kontakt:

16.10.2023.

Post Postao/la sadistiko »

Ovaj tjedan mi je bilo prvo igranje nakon Essena. Nikako povratiti snagu, a i hrpa obaveza. Te imao problema sa autom, pa trebalo se pripremiti za Kestenijadu u Petrinji, a i stigao napokon UV printer iz Kine, pa je i oko toga bilo peripetija sa uvozom i svim mogućim glupostima.
Uglavnom, okupilo nas se samo 6.
Prvi stol : https://boardgamegeek.com/boardgame/380 ... ew-zealand

slika

Dam Dam, Mihaela i Mateo.
Bome trebalo je spojiti tri stola da bi igra jedva stala.

Drugi stol: https://boardgamegeek.com/boardgame/382843/evacuation

slika

Čaks, Metalah i ja.
Dam Dam je već igrao Novi Zeland pa je malo brže objasnio pravila od mene, dok smo mi kasnili za njima kojih 10-tak minuta jer ja još nisam igrao Evacuation ali nisam ni pravila pročitao nego sam nekoliko puta gledao video od našeg dragog Branislava Bereca. Kako to obično biva sa Suchievim igrama, isprva izgleda jednostavno, ali nisam se dao zavarati kao prošle godine sa Woodcraftom, dobro sam pregledao sve i bio skoro pa spreman. Kasnije smo pronašli neke sitnice i ne baš sitnice koje smo ispočetka krivo igrali ali to je više radi toga što pravila nisu baš najčišće napisana. Malo mi je to sve razbacano, ali dobro.
Dečki su rano počeli njurgati na igru. Ovdje je dosta teško sve to povezati, nema šanse da sve stigneš jer nema vremena, samo su 4 kruga u igri, a premalo mogućnosti i vremena. Resursi su podijeljeni između dvije planete. Inače u igri se radi o tome da treba evakuirati sve sa starog planeta koji postaje nenastanjiv, tako da se treba pobrinuti o tvornicama, ljudima, zabavi i ostalom što se nalazi na starom planetu da se prebaci brodovima koje opet treba kupiti. Malo nam je bilo zbunjujuće kuda idu resursi koje dobijemo na raznim mjestima.

slika

Treba jako jako paziti kako raspodijeliti resurse i kojim redom zatvarati proizvodnju na starom planetu i seliti sve na novi planet, i tu se čovjek lako zezne i zakoči si razvoj.
Dečki su dali ocjene 4 i 6, a ja 8,5. Ne znam, meni je tema super, čak je i fora kako se to sve odrađuje, malo me pati što je gotovo nemoguće sve odraditi u roku koji je dan trajanjem igre. Ali sve u svemu dobra igra, ali svakako je treba odigrati nekoliko puta da to sve sjedne i da znaš što uopće raditi kojim redom da bi bio što učinkovitiji. Ne smiješ si prerano zatvoriti proizbodnju na starom planetu jer će bit nestašica materijala koji određuju koliko stvari možeš uopće napraviti.

GWT je završio malo kasnije od nas i dosta im je trebalo da sve pospreme. Ovak na prvu bez da sam je igrao čini mi se malo prenatrpana. svaka nova verzija kauboja ima sve više i više stvari koje treba voditi i paziti, i čini mi se da to sad već prelazi malo granice normalnog razuma, ali možda griješim. Budemo vidjeli kad probam.
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post (ukupno 5):
dadojuri006edvinusMirekCroValsim
slika
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”