Dizajn i AI

Teme vezane uz dizajn i izradu
Odgovori
Avatar
M0by
Reactions:
Postovi: 101
Pridružen/a: 30 pro 2013, 13:48
Ima zahvala: 55 puta
 pohvaljen: 151 put
Kontakt:

Dizajn i AI

Post Postao/la M0by »

Evo Grof je pitao za AI i dizajn, pa malo o tome :)

Danas je dostupan veci broj AI alata za izradu ilustracija u bilo kojem stilu (fotografija, crtez bilo kojom tehnikom, pixel, 3d itd.).
Ja koristim Midjourney i isti je besplatan za generiranje odredjenog broja ilustracija te su iste dostupne/vidljive svima na Discordu (aplikacija na kojoj se vrsi generiranje slika) a i misli da je ogranicena rezolucija ilustracija (nisam siguran 100% za ovo).

Ako se uzme preplata onda su ilustracije privatne, vise ih se mooze izgenerirati, brze i vise opcija se ima.
I najvaznije, kad se ima preplata onda se mogu koristiti slike tj. If you have subscribed at any point, you are free to use your images in just about any way you want. You must purchase the Pro or Mega plan if you are a company making more than $1,000,000 USD in gross revenue per year. ili ti ga Ako ste se u bilo kojem trenutku pretplatili, slobodni ste koristiti svoje slike na bilo koji način. Morate kupiti Pro ili Mega plan ako ste tvrtka koja ostvaruje više od 1.000.000 USD bruto prihoda godišnje.

Postoje i drugi popularni AI generatori, neki su i posve besplatni ali o njima moze pisati netko tko ih koristi.


Midjourney je text to image art generator, dakle zadate mu opis rijecima sto zelite i onda on to izgenerira ili bar pokusa.
Za koristiti isti potrebno je imati Discord aplikaciju te se prijaviti se na Midjourney Discord server (na web stranici Midjourney-a se nalazi link/pozivnica za Midjourney Discord server), nakon toga moze se koristiti besplatni dio ili se moze uzeti preplata.

Za samo koristenje na Midjourney Discord serveru upiste /imagine pa razmak i onda ce te dobiti prompt box u koji upiste opis sto zelite da se izgenerira i pritisnete enter.

Npr. /imagine arnold schwarzenegger playing catan board game, Midjourney ce izgenerirati 4 slike na tu temu
slika
naravno orginalana slika je u vecoj rezoluciji i naravno AI je fulao kako izgleda Catan :) , no to je cesto s AI, a i nekad treba vise pokusaja i bolji opisi za bolji rezultat.

Sad postoje dodatni parametri koje mozete zadati, tipa arnold schwarzenegger playing catan board game cartoon style pa ce biti nacrtan ili mozete staviti stil nekog slikara/crtaca pa ce biti u njegovom stilu.
Treba paziti da se koriste poznati stilovi tj. AI nece znati stil nekog slikara za kojeg se slabo zna jer mu trebaju uzorci po kojima ce napraviti sliku.

Isto tako AI obicno ima problema recimo s rukama a to je zato jer AI uci na osnovu slika a ako uzmemo 20 slika ruku prsti i polozaj istih ce na vecini biti drugaciji pa mu je teze uzeti patern kako bi to trebalo biti tocno. Tako i s nekim drugim stvarima ima problema.

Prilikom davanja prompta ima hrpa komandi koje mozete koristiti kao i nakon izgenerirane slike/ilustracije da bi ste dobili sto bolji zeljeni rezultat ili nadogradili, izmjenili dobiveni.

Dalo bi se tu jos hrpu toga napisati ali eto dosta za sad, jedino evo lista na Midjourney komande s kojima mozete razne stvari i https://docs.midjourney.com/docs/command-list i link na primjere nekih stilova koje mozete koristiti https://wgmimedia.com/midjourney-style-prompts/
najbolje je ovo sve ili bar osnovno generiranje isprobati na besplatnome dijelu Midjourney-a.
Ovi su korisnici zahvalili autoru M0by za post (ukupno 6):
dadogrofGurkkodgalesic2000sadistikoBojan1983
Avatar
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Postovi: 8441
Pridružen/a: 04 ruj 2010, 14:40
Lokacija: Zagreb
Ima zahvala: 1584 puta
 pohvaljen: 2361 put
Kontakt:

Re: Dizajn i AI

Post Postao/la grof »

M0by je napisao/la: 25 kol 2023, 15:58 Danas je dostupan veci broj AI alata za izradu ilustracija u bilo kojem stilu (fotografija, crtez bilo kojom tehnikom, pixel, 3d itd.).
Ja koristim Midjourney i isti je besplatan za generiranje odredjenog broja ilustracija te su iste dostupne/vidljive svima na Discordu (aplikacija na kojoj se vrsi generiranje slika) a i misli da je ogranicena rezolucija ilustracija (nisam siguran 100% za ovo).
Jesi ti ziher da je besplatan??
Ja vidim samo subscription planove za korištenje. Nigdje se ne spominje neki free use. ;)
https://docs.midjourney.com/docs/plans

edit:
Više nije free. Najjeftiniji je 10$ mjesečno
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
Avatar
M0by
Reactions:
Postovi: 101
Pridružen/a: 30 pro 2013, 13:48
Ima zahvala: 55 puta
 pohvaljen: 151 put
Kontakt:

Re: Dizajn i AI

Post Postao/la M0by »

nisam znao, kad sam ga ja poceo koristiti bio je besplatan, sad na poslu imaju preplatu pa nisam obracao pozornost na besplatnu verziju :/
Odgovori

Natrag na “Dizajn i izrada”