War Chest turnir 4.2.2023.

Klub MC, Ulica kraljice Jelene 8 - Zagreb
Discord server, Facebook MC grupa
Odgovori
mljeko
Redovni član udruge
Reactions:
Postovi: 393
Pridružen/a: 19 sij 2017, 22:56
Ima zahvala: 193 puta
 pohvaljen: 522 puta
Kontakt:

War Chest turnir 4.2.2023.

Post Postao/la mljeko »

Poštovani, izvještavam rezultate prvog ovogodišnjeg turnira u War Chestu.

Točno u podne na taj divan subotnji dan zazvonila su zvona diljem grada. Nismo se pitali kome, znali smo da nama zvone. Nama četrnaest posvećenih da otvore ratnu škrinju. Istinskim ljubiteljima. Bilo nas je raznih uzrasta, raznog iskustva, ali svi su došli spremni uživati u igri.

Izabrani format turnira je bio švicarski, a uparivanje se radilo pomoću besplatne aplikacije inače prvenstveno namijenjene šahu (https://swissonlinetournament.com). Igračima je dodijeljen početni rejting (1-4) na temelju njihovog iskustva koji je pomogao odrediti početno uparivanje, a dodatno su dva igrača s najmanje iskustva (rejting 1) bila zaštićena od igranja s jačim protivnicima (rejting 3-4) prve tri runde. Sve skupa je to dobro funkcioniralo i nakon pet rundi smo imali jasnog pobjednika koji je ostao neporažen, ali za drugo odnosno treće mjesto smo imali izjednačenje, čak i prema predviđenim tie-breakerima. Budući da smo bili dobri s vremenom nagovorili smo ih da igraju međusobno za razriješenje umjesto da dijele poziciju. U konačnici smo zajedno s doigravanjem završili prije pet sati.

slika
Borba za drugo odnosno treće mjesto dok pobjednik turnira uskače u sliku.

Evo konačnih rezultata (prvi broj iza imena je broj pobjeda, a drugi zbroj pobjeda protivnika):

1. Boris: 5, 14
2. Matej: 4 (+1), 14 (18)
3. Marko V: 4, 14 (19)
4. Vjeko: 3, 15
5. Mirko: 3, 12
6. Ivan: 2, 16
7. Suba: 2, 15
8. Dean: 2, 13
9. Marko R: 2, 11
10. Dinko: 2, 11
11. Pero: 2, 11
12. Boško: 2, 8
13. Stipe: 1, 12
14. Fran: 1, 9

Hvala svima na sudjelovanju, a posebno onima koji su donijeli svoj primjerak igre kako bi se turnir uopće mogao održati te onima koji su došli s malo iskustva, ali puno srca. Budemo (osim ako nam nebo ne padne na glavu) organizirali još turnira pa vježbajte i dalje i prije svega uživajte u ovoj izvrsnoj igri.

slika
Otvaranje poklona, u vreći sponzora Crnog Mačka nalazila se igra, pravila za kratki RPG uz minijature i kocku, čips, te popusti za njihov kafić u Mesničkoj.

A sada slijedi narativni opis:

Hladni vjetar pirio je livadom. Zubato sunce kesilo se sitnim komadićima lišća nošenih zrakom. Pred čvrstim šatorom skupljalo se mnoštvo, polako su natjecatelji dolazili jedan po jedan na svojim konjima.
Prvi se pojavio zarana, kao organizator turnira, plemeniti Mliekov, glavni prikupljač poreza Kralja Žarkog.
Sljedeći se pojavio plemeniti MacAre, jedan od favorita, na svom vrancu duge grive.
Zatim su se počeli nizati, plemeniti Koks, ratni veteran i glavni majstor na izradi glinene vojske, kolosalnog umjetničkog pothvata ove kraljevine.
Pa mladi princ Francis, štićenik kralja, neuk u ratnom umijeću, ovdje na nagovor plemenitog Mliekova.
Pa plemeniti Mircos iz stare loze koja je prošla kroz mnoga ratovanja te je time zauzela autoritativno mjesto među obiteljima.
Pa plemeniti Dominulus, srčani ratnik koji se tek treba dokazati, ali koji utjelovljuje ideal viteštva.
Pa tajanstveni plemeniti Marcus, iskusan vojevač koji se ne upleće u stvari dvora već više voli biti po strani.
Pa plemeniti Crte mlađi, stari pripadnik dvora koji često radi iz sjene, ali je i odličan vojnik.
Te plemeniti Crte stariji, čiji su dani ratne slave iza njega, ali je i dalje veliki učitelj.
Pa plemeniti Markonije, suprug plemenite Sonice, nadobudan iako još nevješt ratnik.
Pa plemeniti mladi Pierrot, jedva dovoljno velik da zajaši konja, ali već iskazuje veliku vještinu te se njegov odgoj budno prati.
Pa plemeniti Ratfree, stalni posjetitelj dvora, vješt ratnik i vlastelin, dobar prijatelj plemenitog Crte mlađeg.
Pa plemeniti nadbiskup Din, odgovoran za igradnju mnogih crkvi te stari mecena kraljevstva.
I naposljetku pomodno kasneći, plemeniti Marin, najveći vojni huškač i vrhunski ratnik, koji voli reći da je priprema pola pobjede.

Svi oni su obukli svoje oklope, namazali svoje mačeve i štitove te je turnir otpočeo. Neki obračuni su prošli predvidljivo, a neki su iznenadili. Pl. Marin, kao jedan od favorita izgubio je u tvrdoj igri opsade od vještog pl. Crte mlađeg, iako je to od početka bila otvorena igra dvaju dostojnih protivnika. Najveće iznenađenje, iako onima koji prate malde snage ne i toliko, je pobjeda pl. Pierrota nad pl. Dinom, stari crkvenjak se previše opustio (misnim vinom) što je iskoristio mladi ratnik.

U drugoj rundi pl. Marin opet je doživio poraz, ovaj put od pl. Mircosa, inače starih prijatelja, čime su nade o lovorikama najvećeg vojnog zapovjednika našeg doba otplutale na suzama.

U trećoj rundi najviše je iznenadio poraz pl. Pierrota od pl. Francisa jer je ovaj potonji igrao kao da je na pikniku, može biti da je upravo ta nonšalantnost zbunila mladog konkurenta.

Četvrta runda je bila velika, jer je već uvelike određivala pobjednika turnira. Jedini do tada neporaženi, pl. MacAre te pl. Mliekov, završili su prije nego su počeli porazom inkasatora na opću žalost ostalih, jer su prirodno navijali za manje vještog, a ujedno popularnog dvorskog službenika jer naime oporezuje običan puk, a ne plemstvo.

U petoj rundi borilo se za pravo na drugo i treće mjesto, prije svega u srazu između pl. Crte mlađeg te pl. Mliekova. Stari rivali, ali oporezitelj je bio nepažljiv, zagazio u blato i posklizno se. Podmukao dvorski opsjenar iskoristio je to do maksimuma i nije dao protivniku da opet nađe ravnotežu. Na taj način se pl. Mliekovu omakla medalja (ona metalna), jer je pl. Marcus odradio svoje i porazio pl. Koksa, koji se vješto držao, ali ipak nije bio jednakog ratničkog umijeća. Vrijedi spomenuti još pobjedu pl. Dominulusa, koji se za zelenog ratnika iskazao svojom drugom pobjedom i to protiv pl. Crte starijeg.

U konačnici je pl. MacAre ostao neporažen, a pri zalasku sunca, kako bi istjerali stvari na čistac (tko je srebrn, a tko brončan) i mogli pogledati svoje djeve u oči, sukobili su se pl. Crte mlađi i pl. Marcus. Tu je već i izmorenost došla na svoje i pl. Marcus je izgubio od pl. Crte mlađeg koji je poznat po zagriženosti koja ne popušta.

Na svečanoj gozbi po turniru raspravljalo se o viđenom te već sanjalo o nekom novom susretu. Dvorski slikari su došli ovjekovječiti trenutak za buduća pokoljenja. Veliki krijes je sjao prema zvijezdama. Qapla'!
Ovi su korisnici zahvalili autoru mljeko za post (ukupno 15):
juri006tanelornVukozecSatarashRaven2013ValsimShichsadistikoSharekovacu i još 5 korisnika
Odgovori

Natrag na “Klub MC - Zagreb”