Star Wars LCG

Odgovori
Avatar
Nevermore
Reactions:
Postovi: 41
Pridružen/a: 09 svi 2011, 09:55
Ima zahvala: 19 puta
 pohvaljen: 61 put

Star Wars LCG

Post Postao/la Nevermore »

Pozdrav svima

iako sumnjam da će se naći veći broj igrača koji su igrali/igraju SW LCG od FFG-a mislim da je red da ga se spomene i ovdje, jer eto, potječe od istih autora i iz istog vremena kao i drugi FFG LCG, a možda nekog i privuče.

Ja sam ga tek ove 2022. izvukao na stol - i to iz razloga što sam čekao da osoba s kojom ga želim igrat dovoljno odraste :D (eto, sad ima 11, skoro i po, godina). Prikupio sam cijelu kolekciju (od toga zadnji pack na španjolskom jer mi se stvarno nije davalo 100 eura za meni zadnji, teško dobavljivi, pack od 60 karata).

U igri postoji 6 factiona: 3 za Dark side (Sith/Scum and Villainy/Imperial Navy) i 3 za Light Side (Jedi/Smugglers and Spies/Rebels), praktično dvije vrste karata (objectives i "obične" karte - no unutar običnih osim što klasično postoje jedinice, poboljšanja i eventovi, postoje i "Fate Cards" - koje igraju samo u dijelu fightea koji se zove "edge battle" - praktično unutar svakog fightea postoji podfight koji određuje tko ima pravo prvo krenuti u fight - odnosno, "tko se bolje pripremio"). Cijeli dodatni sloj je paralelni "struggle" za privremenu prevlast u Sili...

Tako, tek se učimo, palo je nekoliko prvih partija s core deckovima (plus dva prva decka za Scum and Villainy and Smugglers and Spies, mostly based on the first deluxe box, koji ih donosi igrivima) i za sad su opažanja sljedeća:
- u ovoj je fazi upoznavanja igre masu lakše igrat Dark Side, jer postoji timer izgradnje Death Stara (koja predstavlja autowin za Dark Side).
- na stranu strategija i taktika, igra je jako podložna gubljenju zbog previda - zna se dogodit :facepalm
- totalno je baza što dvije strane igraju s totalno različitim win conditionima - Dark Side mora izgraditi Death Star, Light Side mora uništiti/osloboditi tri objectiva
- tehnika uvođenja "fighta unutar fighta" (tj Edge Battlea unutar svakog fightea) nam se stvarno sviđa
- osim navedenog, igra ima svojih mehanika koje su jedinstvene (vidi prethodni pasus)
- veliku draž igri daje Star Wars tematika, koja je (po mom mišljenju) dobro prenesena kroz igru. (Da, postoji "character vs Starship" moment, no, ako ga ne shvatite doslovno kao dvoboj, već npr. kao pokušaj sabotaže sve ok.)

Pa eto, za neku kvalitetniju analizu, hoće se masu partija i otvaranja packova. Stay tuned.

P.S. CardGame DB je i dalje najbolji prijatelj ovdje, do te mjere da se, nakon što je prije nekoliko godina FFG prekinuo izdavanje igre, na istom nastavio community sa fan-based edicijama PnP karata.

P.S.2 11godišnjak već par godina bez problema pegla MtG - ovo je nešto kompleksnije.

P.S.3 treba reći i kako postoje opaske (među top igračima) kako igra nikad nije izbalansirana do kraja i kako nije nikad došla do "vrhunca"... ali tako nešto smo već dijelom i navikli od dobrog dijela "ffg lcg" igara :zvizdi - nažalost, to je bio način da se (i dalje) forsira kupovina u ovom dijelu competitive igara :pogled_dolje . Pretpostavljam ipak da, u našoj količini vremena i igranja posvećenoj ovoj igri, to neće doć do izražaja.
Cooperative ffg lcg pokazao se kao "drugi par postola" stoga imam i LoTR lcg u pripremi sa istim mi najdražim suigračem. 8-) al to ćemo vjerojatno po campaign modeu koji tek što nije...

MtFbwU!
Ovi su korisnici zahvalili autoru Nevermore za post (ukupno 4):
juri006dendarii42realukatanelorn
Odgovori

Natrag na “Ostali, manje zastupljeni LCG”