Essen 2021 - InMyBox događaji - 1. dio

Tekstovi, podcastovi i ostali materijal kojeg objavljuju razne boardgame zajednice u Hrvatskoj.
Pravila foruma
Svaki korisnik otvara svoju temu u kojoj će opisivati zanimljivosti i crtice iz vlastitih igraćih događanja
Svoje blogove možete nam slati i putem obrasca na naše stranice kako bi bili vidljivi i van ovog foruma
Odgovori
Avatar
sadistiko
Reactions:
Postovi: 4954
Pridružen/a: 15 ožu 2013, 08:04
Lokacija: Petrinja
Ima zahvala: 3569 puta
 pohvaljen: 3666 puta
Kontakt:

Essen 2021 - InMyBox događaji - 1. dio

Post Postao/la sadistiko »

Bojim se da naši problemi sa smještajem počinju biti već tradicionalni. I opet smo imali problema. Prvo su nam otkazali par smještaja pri samoj prijavi (još tamo u 4. mjesecu), onda smo probali preuzeti smještaj od ekipe iz Velike Gorice koji su se nećkali bi li išli, ne bi li išli i onda na kraju odlučili da će ići. Onda smo krenuli direktno pomoću frenda koji trenutno živi u Frankfurtu i našli sasvim zadovoljavajući smještaj u obližnjem gradiću, da bi mi 5 dana prije nego moramo ići zazvonio telefon i čovjek javi da im je pukla vodovodna cijev u jednom od apartmana koje smo rezervirali tako da smo morali potražiti opet nešto na brzaka. Na kraju smo uzeli jedan veliki apartman u Oberhausenu po dosta višoj cijeni, ali šta je tu je, na tako malo vremena prije sajma se ne bira.
Negdje od sredine 8. mjeseca sam krenuo sa malo žešćim pripremama za Essen. Stanje tada na policama je izgledalo ovako.



U zadnja dva tjedna sam angažirao i mog kuma Mireka da mi dolazi doma raditi dok sam ja u školi. Stanje na lageru prije samog Essena.



Već pred sam Essen sam se toliko iscrpio jer sam od ujutro oko 5-6 znao raditi do navečer 22-23. A planirao sam lijepo do subote raditi a onda samo pripremati sve u nedjelju i ponedjeljak za put. Ali, kako to obično biva...

1 dan - ponedjeljak (utrpavanje)

Ove godine sam dogovorio sa Sandrom @docich i Damirom iz Rijeke (Tal) da dođu kombijem po nas u Petrinju. Prespavamo i idemo ujutro za Essen. Dečki su stigli u ponedjeljak (11.10.) navečer i već sam se uplašio kako ćemo mi to sve utrpati u taj kombi. Iako je to malo veći kombi svejedno smo jedva utrpali sve stvari. Dečki su otišli na spavanje kod Dam Dama i došli po mene u 6 ujutro.

2 dan - utorak (putovanje)

Bome, tijesno smo se stisnuli nas 4 i mora se priznati da put nije bio toliko ugodan, ali kroz priču, zajebanciju i iščekivanje Essena prošlo je i tih 16 sati naporne vožnje. Ovaj puta sam htio ići ranije da se stignemo odmoriti i onda sutra u srijedu na miru sastavimo štand. Evo par mutnih slika pred Zagrebom.





Slovensku granicu smo prešli bez puno problema. Pokazali svoje CovidGO putovnice i pustili nas dalje. Odlučio sam se na put preko Karavanki i odmah nas je dočekala "lijepa" cesta s onu stranu Slovenske granice.




Nakon nekog vremena krenuli su lijepi planinski krajolici. Šteta što nam je magla otežavala slikanje.




Čak smo imali priliku gledati polijetanje balona točno iznad našeg dijela ceste.



Prvo stajanje je bilo u Jesenicama. Tamo smo obavili WC i pojeli sendviče pa dalje na put.



Kad smo stigli u Austriju, magla se još pojačala tako da opet nismo mogli slikati tako lijepe osunčane slike kako bi to bilo za lijepog vedrog dana.




Ovo nas odmah podsjeti na Great Western Trail ;-)



Sljedeće stajanje je bilo na nekom odmorištu u sred Alpa. Čak i nije bilo tako hladno kako smo mislili da će biti. Pojeli sendviče, protegnuli noge i ajmo dalje.




Kako ideš dalje kroz Austriju, sve su veće gudure sa strana...



Ne znam kako se zove ovaj lijepi dvorac negdje pred kraj Austrije.




Skoro kao da ulazimo u sami Mordor...



Na granici sa Njemačkom su nas sparkirali sa strane jer su mlade švabice i švabci pobrkali gdje se nalazi Hrvatska pa su mislili da smo mi iz nekog Covid žarišta. Malo su nas zadržali i kad su skužili napokon di se nalazi Hrvatska onda su se ispričali i pustili nas dalje. Već na na ulasku u Njemačku smo naišli na ovog čudnog svata. :-D



Stigli navečer i kasnili dobrih pol sata od dogovorenog s čovjekom s kojim smo dogovorili smještaj. Srećom lik je bio jako susretljiv, odveo nas do obližnjeg Kauflanda da si uzmemo nešto za večeru i doručak, tako da smo u zadnji tren obavili kupnju prije zatvaranja. Iznenadio nas je i gajbom pive, to se od pravog švabe ne možeš nadat, a ovaj to i nije (kasnije smo skužili po nekom čudnom imenu i prezimenu).
Navečer smo nešto prigrizli i odigrali jednu partiju Castles of Mad King Ludvig i popili koju pivu pa na spavanje.



Siniša iz Lošinja nam se javio da je imao problem jer vlak s kojim je trebao krenuti iz Zagreba ne vozi tako da nije znao što bi. Kasnije ujutro je javio da je odlučio da neće ni ići jer su mu se zaredale neke nedaće sa autom, pa djetetom tako da je odlučio vratiti se doma.

3 dan - srijeda (slaganje štanda)

Mi smo dobro doručkovali. Naš kuhar - Damir (Tal) nam je pripremio jaja i špek pa krenusmo na sajam. Mislili smo odigrat Abomination pa onda na sajam ali sam ja izgleda imao neki predosjećaj da to ne bude išlo baš sve kako treba pa sam predložio da prvo odradimo štand a onda popodne u stanu odigramo igru. I naravno, kad smo došli na štand skužio sam da nisam uzeo police i stolce, ali da sam i htio uzeti u autu nije bilo više mjesta za šibice stavit a kamoli police i stolce. Reko, ajd budemo odletili do IKEA-e i uzeli one jeftine stolce što svi kupuju. Prvo smo malo uredili štand da na nešto izgleda i otišli po police i stolce. Odlučio sam investirati u još jedan Kalax, jer mi ionako treba doma pošto sam ona dva napunio.
Dođemo u novootvorenu IKEA-u u Essenu ali nema stolaca, a police jako velike pa je bio problem kako ih vratiti u HR kad sajam završi. Odlučili smo nešto i pojesti u IKEA-i ali nisam baš bio prezadovoljan s tom hranom. Saznajemo da ima još stolaca u Dortmundu u IKEA-i i krenemo tamo. To je već bilo popodne, gužva do Dortmunda, zatvoreni autoputi, koma. Srećom, tamo smo našli i stolce i police, sve uzmem i jedva to utrpamo u kombi i brže nazad. Sad već vidimo da neće biti ništa od mog laganini plana i igranja i odmaranja popodne. Kad smo stigli na štand pronađem jednu lijepu flašu Vodke sa žitom unutra. Netko je ostavio, a nisam se mogao sjetiti tko i zašto. Bit će možda kolega po izradi inserata iz Litve koji me prije par mjeseci pitao za par savjeta. Nabrzaka smo sve posložili, vjerojatno napravili svjetski rekord u slaganju Kalaxa. Stigao je kolega i iz Playmats.eu. Čovjek se zove Karol i ja se cijelo vrijeme veselim kako ću se naći s nekom ženskom Karol, a kad ono mrcina od čovjeka. :-) Ponudili smo ga rakijom i kao svaki pravi Poljak nije odbio. ;-) Donio je neoprenske playmatove za TI4 koje sam naručio da mi ih doveze u Essen. Jedva smo sve pripremili za sutrašnji dan do samog zatvaranja sajma. Došli smo već dosta umorni u stan. Sandro nam je već za stolom zaspao dok sam objašnjavao igru. Oko 23 je i sam potpisao kapitulaciju otišao je na spavanje a mi smo još igrali do 0:00 i onda rekli, ostavljamo igru na stolu i sutra nastavljamo.

Da ne bilo predugo, ovdje ću završiti prvi dio naše priče.
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post (ukupno 20):
Papaverrealukawm_lsmmMinsc1610ShichDarkDefenderpriroda15tanelorndendarii42dado i još 10 korisnika
slika
Avatar
sadistiko
Reactions:
Postovi: 4954
Pridružen/a: 15 ožu 2013, 08:04
Lokacija: Petrinja
Ima zahvala: 3569 puta
 pohvaljen: 3666 puta
Kontakt:

Re: Essen 2021 - InMyBox događaji - 2. dio

Post Postao/la sadistiko »

4 dan - četvrtak 14.10.2021. (1. dan sajma)

Ponovo nam je Tal složio doručak i nakon što smo se dobro najeli, spremili se za Sajam i krenuli. Inače do Oberhausena treba oko 30 minuta. Sparkirali smo se i krenuli na štand. Imali smo mi svašta u planu... ...kupiti jeftine igre na nekim štandovima, ja sam planirao kupiti neke igre koje sam frendovima obećao uzeti, ali sve je to nekako propalo. Puno igara uopće nije stiglo na sajam radi problema s brodovima u svijetu, a nešto nisam stigao.



Malo pogled kako to sve izgleda prije samog početka sajma. Žao mi je što nisam jučer snimio filmić dok je još sve bilo u rasulu :-)





Malo da se vidi što sve ima u ponudi na InMyBox štandu, skoro ko na Hreliću ;-)



Živjeli za početak



Gužva je krenula već od samog starta i jednostavno nismo imali baš puno lufta. Iako je rečeno da ove godine neće biti full prodane karte kao prethodnih godina i dalje je bilo dosta ljudi koji se interesiraju o našim proizvodima. Dam Dam je non stop imao upite vezane za Scythe Big Bad Box, ali nije uspio još prodati ni jednu kutiju, a ove godine smo ponesli samo dva komada. Kad se sajam već zatvorio naišao sam na štand od PD-Verlaga i reko ajd idem kupiti još što mi fali za Concordiju pa da imam sve da mogu napraviti neku kutiju za Concordiju. Čovjek veli, može kako ne bi prodao, bez obzira što je radno vrijeme završilo. I tako, uzmem ja jednu ekpanziju, gledam, ma reko, daj i ovu drugu, veli on, evo onda popust od par eura, ajd reko što je ovo, neka Solitarija expanzija za Concoridju, kao ekspanzija da možeš igrati solo ili dva igrača coop. Ma daj i to, on da još više popusta, i onda mi još da za đabe promo neki, al mislim da sam to već prije nabavio, ali nema veze. Baš sam bio zadovoljan jer sam uštedio kojih €10 naspram da sam uzimao svaki dio posebno.



Navečer smo došli dosta umorni doma i nastavili sa Abominationom. Sandro nije htio nastavljat s obzirom da nije igrao pol partije jučer, a mi smo odlučili završiti partiju. Ponovo se pokazalo da je igra odlična!

5 dan - petak 15.10.2021. (2. dan sajma)

Za petak smo se nadali da će biti bolji po prodaji od četvrtka, kako je to do sada uvijek bilo. I opet smo imali dosta upita oko svega. Ja sam se nadao da ću ujutro dok još nije kao gužva moći s Damirom prošunjati drugim halama, ali su nas zvali odmah nakon kratkog vremena da je ogromna gužva na štandu i da se moram vratiti. A taman smo popričali s jednim englezom koji radi na promociji igara i ostalog pa se interesirao možemo li napraviti neke uniformirane kutijice za igre gdje si sam kupiš kutije koje bi bile dobre za tvoju igru. Po tome ne bi trebalo više raditi insert za određenu igru nego bi si svako slagao kako on želi pohraniti igru u kutija, al ja sumnjam da je to moguće jer današnje igre uopće ne liče jedna na drugu, od različitih komponenti, broju karata, broju samih resursa itd. Morao sam se vratiti na štand pa smo tu gužvaru brzo riješili, i onda smo malo počastili s rakijicom susjede iz Španjolske. Čovjek je dizajnirao 1920 Wall Street i jadan nije mogao cijeli dan doći sebi nakon toga :-D
Prijatelji iz Litve koji rade inserte za igre su isto malo malo dolazili na pojilo na rakijicu. S rakijicom smo zarazili i Belgijance koji su napravili igru o ispijanju pive po Belgijskim pivarama. Ni njih nije trebalo puno nagovarati na domaću rakiju :-) Za uzvrat smo dobili par njihovih Belgijskih piva koje su prodavali na štandu, baš s imenom njihove igre.
Stvarno, rakija connecting people, to je baš istina. Susjed iz Španjolske nam je donio na poklon svoju igru s potpisom za InMyBox (1920 Wall Street), ali nije više htio rakije, dok je njegov kolega došao probati o čemu se tu radi. I momentalno postao prijatelj do kraja života :-D



Popodne sam ipak uspio malo prolunjati nabrzaka.
Navečer smo bili umorni pa nismo ništa išli igrati nego smo kasno večerali i išli na spavanje.

6. dan - subota 16.10.2021. (3. dan sajma)

Ujutro opet doručak od Tala i kretanje na sajam.
Nešto smo se to jutro spleli pa je Tal zaboravio svoju akreditaciju, a kako Siniša nije došao, onda je uzeo njegovu za taj dan. Pa smo se zafrkavali da je on danas Siniša.





Napokon je i Damir uspio prodati jednu kutiju. Bome, puno ljudi je gledalo kutiju, bilo jako zainteresirano, ali teško im je dati tolike novce. Ostala je još jedna i još jedan dan prodaje da je se uspijemo riješiti.
Danas sam si zadao da obiđem par publishera i probam dogovoriti suradnju za izdavanje official inserata za njihove igre. Bio sam kod Super Meeple koji su prodavali trilogiju Tikal, Mexica i Cusco deluxe za €125. Trgao sam se bi li to uzeo ili ne pošto već imamo staru trilogiju, ali reko, za ovo bi se isplatilo raditi insert jer su stvarno napravili predivno novo ruho za te igre. Ispostavilo se da žena na štandu jedva priča engleski pa se nismo baš uspjeli nešto konkretno dogovoriti, a glavnog nije ni bilo jer je kao cijele dane na sastancima, pa sam samo dobio vizitku pa ćemo se probat kasnije dopisati s njima emailom. Onda sam svratio do Delicious Games kod mog omiljenog dizajnera, ali ni ovo nije prošlo kako bi se ja nadao. Čovjek ne priča engleski, niti se trudi, a žena koja vodi tvrtku u par navrata kako sam svratio nije bila na štandu. Na kraju kad sam je uspio uhvatiti da bi ih pitao za odobrenje za službene inserte, počeli su se izmotavat, kao ne znaju kakve ugovore imaju s drugim proizvođačima inserata i slično. Kao budemo se čuli emailom. Nažalost, tako mi je u očima pao moj omiljeni dizajner igara da će to sigurno imati utjecaja i na to koliko ću dalje obožavati njegove igre. Onako polučelav, zapušten, masne kose, kad te gleda s visoka i kao što si uopće došao tak nešto pitati, izgubio sam volju za tu suradnju.



Evo, Sandro se slikao s njim kad je odnio svoju Pragu na potpisivanje.

Još sam svratio na neke štandove s kojih su me ljudi došli nešto pitati jučer ali ni od toga ništa. Još uvijek Švabe ne žele učiti engleski i ovi stariji ljudi s kojima sam pričao jedva da govore engleski jezik, tako da smo se jučer krivo sporazumjeli, zapravo, nisu mi znali reći što bi oni. Ajd danas smo konačno došli do toga da oni trebaju kutije za svoje igre, ali od kartona, tako da je to bila brzo završena priča.
Popodne smo opet dobili par pivi od prijatelja iz Belgije, a španjolci došli na rakiju. Litvanci su ovaj puta donesli svoju rakiju i nas počastili, mada, kupili su nešto u Lidlu, vidi se da su prvi put na sajmu i da nisu dobro pripremljeni :-) jer nisu imali svoju domaću radinost.
U 17 sati smo imali naše izvlačenje dobitnika za nagradnu igru, sad već tradicionalnu.



Nažalost ovaj puta sam ja morao govoriti, a za to se trebalo dobro pripremiti rakijom i pivom :-)



Za vrijeme sajma, prek dana za ručak pojedemo sendvić koje uredno svako jutro pripremi naš Dam Dam, a popodne ako ogladnimo maznemo po kobasicu na štandu vani.
Predvečer smo zamolili španjolce da nam objasne to malo čudo od igre 1920 Wallstreet. Ali popodne em sam malo popio dok sam sa svim tim ljudima ponazdravljao em me umor savladao i opet sam počeo kljucati u pol objašnjavanja igre (isto kao i prošle godine kad smo išli slušati kako se igra Terramara). Kad smo stigli doma, reko budem malo legao na krevet da se odmorim, pa ako zaspim, budu me dečki digli da odigramo taj Wallstreet. Ali vraga, probudim se ja u 23, a svuda mrak. Ajoj, a to je ono što mi se ne smije nikad desiti jer onda cijelu noć bauljam. Inače imam problem sa spavanjem, jer ako me tako prebaci i odem prerano na spavanje (prije 0:00) probudim se u 4 ili 5 i onda više ne mogu spavati, a drugi dan sam onda još umorniji :-( Uglavnom, prvo sam malo radio na laptopu, slao ljudima mailove koji su osvojili nagrade a nisu došli jučer, pa sam onda opet išao malo odspavati i tako, ipak sam nešto uspio odmoriti.

7. dan - nedjelja 17.10.2021. (4. dan sajma)

Zadnji dan! A ostalo hrpa inserata za prodaju. Iako smo dosta prodali, bolje je sve to bilo nego zadnji put, ali izgleda sam ja toga previše pripremio i ponesao. Recimo, Dice towere smo sve rasprodali, hrpu nekih sitnica kao što su privjesci za boardgamere i sl. Ali inserata je ostalo hrpetina, a i jedna Scythe BBB. Dakle, bit će problema za nazad jer je Sandro nakupovao za frendove preko 60 igara, a tu je i Kallax kojeg moramo utrpat u kombi. Joj joj.
Ponovo nam je Tal složio tradicionalno jaja i špek. Najeli smo se i pokupili sve stvari iz stana. E da, to sam i zaboravio spomenuti. Stan je bio tek na novo renoviran i mi smo bili prvi gosti, ali sve je tako jako sfušano da je to strava. Sami smo morali ukopčavati neke stvari u struju, kao što je perilica za suđe, napu, WC smo morali savladati kako se posrati a ne zaštopati školjku, zadnji dan je iz zida počelo probijati kanalizacija u kupaoni, ma veselje! Prvi dan nije bilo interneta, pa ni grijanja u radijatorima, pa je Dam Dam odzračivao, ali to je bilo toliko sfušano da nije uspio odraditi ni on. Čovjeku smo sve to javili da zna. Kao čovjek i domaćin se pokazao stvarno super, ali izgleda su ga majstori dobrano izradili.
I eto nas zadnji dan na sajmu.
Prvo smo ujutro imali dogovoreno otići na štand od Belgijanaca i probati njihovu igru jer si je Dam Dam zacrtao da bi kupio deluxe verziju, ali je prvo htio probati. Mi smo njih počastili rakijicom, kako je kod nas pravilo nakon što se objasne pravila :-) , a oni nama odma u zauzvrat po pivicu. :-) Nakon što smo odigrali jedan ili dva kruga igre vidjeli smo što igra pruža i da to uopće nije neka bezvezna igra sa nakeljenom tematikom o pivi nego je stvarno razrađena do u tančina. Čovjeku sam odmah ponudio jel ga zanima da napravim insert za njihovu igru i on je svakako bio zainteresiran.



Mic, sam dizajner, nam je objasnio igru i dogovorio s nama izradu inserta.

Dam Dam je kupio igru Deluxe izdanje i dobio popust €10, a ja sam dobio đabe retail verziju da mogu usporediti igre kad budem radio insert kako bi mogao složiti da insert paše i za retail i deluxe verziju.

Danas sam još odlučio otići do PD-Verlaga i vidjeti jesu li oni zainteresirani da napravim neku kutiju za sve što dođe sa Concordiom kao što imam za Scythe, ali ipak bi to bilo nešto jednostavnije i manje. I gle, šef je bio baš onaj lik koji mi je prvi dan prodao hrpu expanzija sa popustom. Rekao je da bi on volio vidjeti kako izgledaju ti naši inserti i bude kao došao na naš štand za kojih sat-dva.



Naš susjed dizajner 1920 Wallstreeta je morao ići ranije na avion pa smo se poslikali.

Ajd reko dobro. I tako nedjelja isto nije bila loša po prodaji i stalno smo imali mušterije na štandu ali nikako da dođe lik iz PD-Verlaga. I taman kad sam već pomislio da neće ni doći, dolazi on kasno popodne. Pregledao je kako izgleda Scythe BBB, pogledao kako izgledaju neki naši inserti koje smo imali za demo. Dosta dugo smo pričali, ali boji se on koliko bi koštala takva kutija jer je to dosta visoka cijena. Tako da ću za njih morati složiti dvije opcije, da sve bude u jednoj custom (mojoj) kutiji i opcija gdje ima insert za sve komponente u jednoj kutiji, a u drugoj kutiji od expanzije sve mape koje imaju za igru, a ima ih dosta i ogromne su. Čak mu se svidio sistem kako ja radim sa CGE, jer je on valjda mislio da ću ja njima prodavati inserte, a oni dalje. Daj bože da to zaživi, jer PD_Verlag mi je isto jedna od firmi koja radi jako dobre igre.
Otišli smo Dam Dam i ja do kolege iz playmats.eu, do Karola, jer nas je čovjek još prvi dan pozvao na svoj štand da probamo neku Poljsku specijalnu votku od krumpira. Usput smo naišli na popust za zadnji dan za Tabanusi i Dam Dam nagovori čovjeka da spusti još €5 tako da sam ga dobio za €45 :-) Karol nas je uredno primio u svoj ured, to je gazda :-) I odma vadi votku da probamo. Popili smo iz nekih šalica pošto nije imao male čašice. Pozdravili se s čovjekom i ajmo nazad na štand.



Došao se i Litvanac pozdraviti.



Dam Dam je još za kraj nazdravio s jednim od Belgijanaca, taj mu je kasnije poklonio ovu majicu jer nisu smjeli djeliti one koje su imali na prodaju.



I ništa, pospremaj na brzinu kako bi čim prije izašli van jer imamo dva ili tri sata do zatvaranja kad moramo iznesti sve stvari van, inače bi morali doći sutra ponovo. Ove godine se dogodio jedan događaj koji ti malo napuni srce. Nakon što je prošlo 18 sati i kad su se svi krenuli spremati, odjenom je krenuo val pljeskanja i vikanja, fučkanja kroz dvoranu. Bio je to baš događaj kad osjetiš tu neku dobrotu u svim tim ljudima. Toga nije bilo prošli puta, i dosta je potrajalo to nazdravljanje. Ja vjerujem da je to možda još više tako ove godine jer su i izdavači i organizatori dočekali da se nakon one usrane 2020. konačno održi uživo Spiel, pa makar i u ovako smanjenom obimu. Vjerojatno smo napravili svjetski rekord u rastavljanju Kalaxa i ponovo je krenulo svjetsko prvanstvo u Tetrisu kod slaganja stvari u kombi. Iako smo dosta toga prodali, prazni prostor smo nadopunili stolcima, Kalaxom i novim igrama :-) I opet smo bili jedva stali u kombi. Brže u stan na odmor. Bome ne sjećam se što smo radili, vjerojatno još malo popričali o svemu i brže na spavanje.

8. dan - ponedjeljak 18.10.2021.

Digli smo se u 4, ako se dobro sjećam. Tal nam je napravio opet svoj doručak. Smazali smo to i utrpali i posljednje stvari u kombi i krenuli doma.



Ova trgovina sa čudnim satom nam je bila preko puta našeg stana. Vjerujem da je to centar Oberhausena pošto je to sve pješačka zona i svaki treći dan su štandovi po tom dijelu.



Ovaj puta smo išli preko Passau-a i došli 2 sata ranije (samo 14 sati puta :-) )
Nažalost, ja sam negdje u Austriji zapeo na suženju ceste za one plastične stupiće s retrovizorom i na taj način dobrano umanjio zaradu koja je bila nakon što se sve zbroji i oduzme. Ali sve u svemu, vjerujem da idemo i sljedeće godine gore i baš sam zadovoljan s ekipom koja je ove godine bila samnom. Dobro smo se slagali, jedino što opet nismo uspjeli baš odigrat toliko igara koliko smo htjeli ;-) Al to je tako kad ideš u Essen na posao, a ne kao posjetitelj. Hvala dečki i vidmo se dogodine ;-)
Zadnja izmjena: sadistiko, dana/u 03 stu 2021, 09:30, ukupno mijenjano 1 put.
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post (ukupno 9):
dadopriroda15tanelornjuri006LourdinrealukaPapaver_Kex_kockica
slika
Avatar
_Kex_
Reactions:
Postovi: 51
Pridružen/a: 19 ruj 2019, 12:30
Ima zahvala: 39 puta
 pohvaljen: 25 puta
Kontakt:

Re: Essen 2021 - InMyBox događaji - 1. dio

Post Postao/la _Kex_ »

Hohenwerfen :)
https://goo.gl/maps/m4RnCmcpuzHW65Ss5
sadistiko je napisao/la: 25 lis 2021, 08:57 Ne znam kako se zove ovaj lijepi dvorac negdje pred kraj Austrije.
Ovi su korisnici zahvalili autoru _Kex_ za post:
sadistiko
Avatar
sadistiko
Reactions:
Postovi: 4954
Pridružen/a: 15 ožu 2013, 08:04
Lokacija: Petrinja
Ima zahvala: 3569 puta
 pohvaljen: 3666 puta
Kontakt:

Re: Essen 2021 - InMyBox događaji - 1. dio

Post Postao/la sadistiko »

hvala gospon
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post:
_Kex_
slika
Avatar
Valsim
Reactions:
Postovi: 3120
Pridružen/a: 12 tra 2013, 23:20
Lokacija: Zagreb
Ima zahvala: 2291 put
 pohvaljen: 2358 puta
Kontakt:

Re: Essen 2021 - InMyBox događaji - 1. dio

Post Postao/la Valsim »

Kakvi su to stalno problemi svake godine s otkazivanjima smještaja. Izgubim i najmanju volju koju imam za planiranje i odlazak kad čitam iskustva sa smještajem. Nisi jedini koje čitam s stalno jednim te istim teškoćama svake godine. Jel ovi tamo rade ko i naši kaj su izvodili na moru? Otkazivanje u zadnji čas kad pronađu nekog tko će platiti još više.
Možete otkriti više o osobi u sat vremena igre, nego u godinu dana razgovora. - Platon
Avatar
realuka
Reactions:
Postovi: 386
Pridružen/a: 27 ožu 2020, 15:29
Ima zahvala: 984 puta
 pohvaljen: 1010 puta
Kontakt:

Re: Essen 2021 - InMyBox događaji - 1. dio

Post Postao/la realuka »

Pa kud ste preko Munchena išli za Essen, prek Passaua se ide na sjevero-zapad Njemačke

@Valsim moje iskustvo je ok u Njemačkoj oduvijek, ove godine odsjedao na 4 mjesta, svugdje bio zadovoljan, al ganjao sam uglavnom hotele preko bookinga i za ca. 50 eura za 2 osobe se može naći noć bez problema (dosta jeftinije nego hrvatska obala po mom iskustvu)

Što se tiče konkretno Essena, bolje je tražiti smještaj izvan, npr. Mülheim ili Wuppertal jer su južno od Essena a Messe je na jugu Essena pa ti dođe na isto kad ideš s autom kroz Essen 15 min ili se voziš do Essena 15min, a i vlakom je opet sve vrhunski povezano kod njih gore.

Mislim da sadistika prati taj neki peh
Ovi su korisnici zahvalili autoru realuka za post (ukupno 2):
juri006Papaver
Avatar
Mago de Umago
Reactions:
Postovi: 878
Pridružen/a: 15 sij 2021, 12:03
Ima zahvala: 836 puta
 pohvaljen: 972 puta
Kontakt:

Re: Essen 2021 - InMyBox događaji - 1. dio

Post Postao/la Mago de Umago »

@sadistiko nema druge nego zvati vidovitog Milana da skine urok...
slika
Avatar
sadistiko
Reactions:
Postovi: 4954
Pridružen/a: 15 ožu 2013, 08:04
Lokacija: Petrinja
Ima zahvala: 3569 puta
 pohvaljen: 3666 puta
Kontakt:

Re: Essen 2021 - InMyBox događaji - 1. dio

Post Postao/la sadistiko »

bome izgleda :-(
slika
Avatar
sadistiko
Reactions:
Postovi: 4954
Pridružen/a: 15 ožu 2013, 08:04
Lokacija: Petrinja
Ima zahvala: 3569 puta
 pohvaljen: 3666 puta
Kontakt:

Re: Essen 2021 - InMyBox događaji - 1. dio

Post Postao/la sadistiko »

slika
Odgovori

Natrag na “Blogovi iz boardgame svijeta”