Šta ste zadnje igrali?

Teme vezane uz igre, igranje, druženje, obitelj i psihologiju igranja
Avatar
CrazyBunnyGuy
Reactions:
Postovi: 794
Pridružen/a: 15 svi 2018, 15:36
Ima zahvala: 283 puta
 pohvaljen: 608 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la CrazyBunnyGuy »

kockica je napisao/la: 23 srp 2021, 13:26 @CrazyBunnyGuy
Da mi sad kažemo kako nam vani lijepo sunčano i bez oblačka, ti bi rekao da smo te nagovoriti na kupnju Ray Ban naočale sa polariziranim staklima :P

Ali ne, igra ne treba intro, jednostavan je slijed akcija, samo je ono uparivanje kartica sa akcijskim mjestima malo brainburner jer se trudis naći najbolje kombinacije.
Naručio :D

Imam osjećaj da će nas opet netko po prstima jer otimamo thread. ;)
kockica
Reactions:
Postovi: 2519
Pridružen/a: 09 vel 2015, 13:55
Lokacija: Zagreb - Rakovica
Ima zahvala: 2064 puta
 pohvaljen: 1344 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la kockica »

CrazyBunnyGuy je napisao/la: 23 srp 2021, 16:02
Naručio :D
A teško natjerati žabu u vodu :lol:
Avatar
realuka
Reactions:
Postovi: 386
Pridružen/a: 27 ožu 2020, 15:29
Ima zahvala: 984 puta
 pohvaljen: 1010 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la realuka »

https://boardgamegeek.com/boardgame/308 ... aput-regni

Odigrao nakon dugo vremena uživo Prag Prijestolnicu Kraljevine. Koliko dobre kombinatorike ima u ovoj igri to je čudo, vidi se da je Suchyeva igra i kao u Underwater Citiesima uvijek je jako puno opcija koje se međusobno kombiniraju i mogu dati odlične kombo poteze. Bodovanje je teški point salad, slično kao u Teotihuacanu sve ti daje nekakve bodove i bonuse, pa treba paziti na sve to što si upogonio da ti daje bonuse.

Meni je nekako bolja od UC jer je lakša za probaviti, naravno UC je vrhunska igra,bez obzira na to. Ovdje kreneš odma u skupljanje bodova i brzo sklepaš taj neki kao engine (ne znam ni kako bi to nazvao) za generiranje bodova. I iako u igri imaš samo 16 poteza, odlično je što si uvijek zadovoljan kaj si sve ispunio, nema onog osjećaja, joj da mi je bio bar još jedan potez bio.

I produkcija je odlična za cijenu, double layer player boards, totalno unique meeple (po meni KS level), 3D cardboard komponente na ploči koje su funkcionalne, hrpetina tileova koji daju enoemnu količinu replayabilitya.

I za kraj da napišem jer mi se čini da taj bauk prati ovu igru, setup je stvarno jednako dug ko i kod svake druge igre, govorim o iskustvu bez ikakvog inserta.

slika

slika
Ovi su korisnici zahvalili autoru realuka za post (ukupno 17):
Teehee(R)PapaversmurfORnotkockicadadodlakarVihorAntomonblahblahMago de Umago i još 7 korisnika
Avatar
kovacu
Reactions:
Postovi: 547
Pridružen/a: 17 pro 2019, 19:07
Ima zahvala: 281 put
 pohvaljen: 398 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la kovacu »

https://boardgamegeek.com/boardgame/316 ... e-imperium

Krstili jucer Dune Imp.
TLDR: jako mi se svidjela igra
Jedini deckbuilding game koji sam dosad igrao je Hero Realms bio, a ovdje imamo malo mix deckbuildinga i worker placementa i moram priznat da mi je kombinacija super. Kad sam prvi put vidio igru na prvu mi nije izgledala privlacno i mislio sam da je to jos samo jedno muzenje love na temelju nekog IP, al sam se prevario.
Igrali smo u 3 playera i znali smo samo pravila i nismo imali blage koja polja prioritizirat na boardu.Nakon 2 kruga smo pohvatali sve i skuzio sam da sam mogao puno bolje odigrat dosad kad sam vidio sto su ovi moji protvnici odigravali. CIjeli game je bio napet, bili smo si tu na 1-2 boda, naravno ja kaskao uvijek 2 boda. U zadnjem krugu (zadnja conflict karta), ja na zadnjem mjestu, potrefe mi se karte i dodem do tie-a, kojeg dobijem na temelju solarija i odnesem win. Ja sam se full zabavio, a kontam i ovi moji koji su igrali i vec vidim da ce se ovo dosta cesto biti na mom stolu. Inserte sam vec napravio za tokene i za player stuff i izgledaju bas fancy i korisno.
Jeda cekam novi game. Zasad bi joj dao nekih 8.5/10

Slike nisam slikao pa evo neka genericna :D
Ovi su korisnici zahvalili autoru kovacu za post (ukupno 4):
Valsimjuri006blacxsmurfORnot
Avatar
Antomon
Reactions:
Postovi: 1237
Pridružen/a: 04 tra 2014, 20:38
Lokacija: Rijeka
Ima zahvala: 1184 puta
 pohvaljen: 920 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la Antomon »

Ovih dana su na stolu dvije ekspanzije; https://boardgamegeek.com/boardgame/300 ... -expansion i https://boardgamegeek.com/boardgame/320 ... lets-waltz.

Osnovni Wingspan je dobro prošao u našem društvu, svi ga rado zaigraju. Znalo je biti igranja kada bi bila velika razlika u bodovima između prvog i zadnjeg igrača, jednostavno bi se dogodilo igraču da ne uspije složiti niti engine niti ptice za bonus karte/bodovanje na kraju runde. Često bi u zadnjoj rundi svi išli isključivo na "lay eggs" akciju jer su sve ostale akcije nosile manje bodova. Osnovni Wingspan mi je znao biti ponekad restriktivan i spor za engine building igru, u partiji bi premalo karata cirkuliralo.

https://boardgamegeek.com/boardgame/300 ... -expansion donosi novi resurs, nektar, nove ploče za igrače te ptice koje imaju endgame akcije koje vode do dodatnih bodova na kraju igre. Nektar je u osnovni wild resurs, mjenja bilo koju hranu (postoje neke restrikcije) što je odlično. Nektar najviše pomaže kod ptica koje imaju 3 specifična resursa (npr. 3 ribe ili 3 miša), u osnovnoj igri bi te ptice uglavnom ignorirao jer je teško doći do potrebnih resursa, sada je to puno lakše (na kockicama za hranu nektar se nalazi na 2 od mogućih 6 strana kockice) te nektar igra ulogu u krajnjem bodovanju (postoji "area majority" za svako stanište ptica, sav odigrani nektar se ne discarda, nego odlazi na posebno mjesto u svakom staništu). Nove ploče igrača su rebalansirana nabolje, ima više opcija u svakom redu staništa. Ptice sa endgame bodovanjem otvaraju novi prostor za bodovanje i cilj u igri ako je povučete dovoljno rano.

Mi smo oduševljeni ekspanzijom. Otvara igru dosta, više ptica se odigra, više karata cirkulira, nektar omogućava igranje bilo koje ptice. U zadnjoj rundi i dalje zna biti spamanje "lay eggs" akcije ali manje slučajeva nego u osnovnoj igri. Primjetio sam da svi zajedno imamo više bodova. Nove ploče igrača su super, imaju više mogućnosti izbora naprema starima. Ekspanzija je opustila i oslobodila igru.

Mi smo prvih nekoliko partija igrali samo sa kartama i komponentama iz ekspanzije i to jako dobro funkcionira. Morate uzeti hranu i jaja iz osnovne igre, inače bila bi dobra standalone igra. Mislim da ekspanzija ne diže težinu igre, ali svakako daje više opcija što je pozitivno, preporuka svim ljubiteljima Wingspana. Nisam mislio nabavljati Europa ekspanziju, ali se sada predomišljam ;).

https://boardgamegeek.com/boardgame/320 ... lets-waltz je modularna ekspanzija podjeljena u 5 modula.

1. modul (koji je ujedino tema ekspanzije) donosi mogućnosti slanja gostiju u plesnu halu umjesto sobu, što otvara mogućnosti dodatnog bodovanja i dodatnih resursa.
2. modul donosi novu boju kockica (crvenu, plavu i žutu) koje uz svoju normalnu akciju koja je vezana za broj na kockici imaju dodatne bonuse (npr. dodatne bodove, emperor track, resurse itd.)
3. modul donosi ulaze hotela koji su asimetrični playerpoweri (u stilu Lorezna il Magnifica)
4. modul donosi mogućnosti uzimanje prvog playera za iduću rundu i nove pločice redosljeda igranja akcija u rundi
5. modul je jednostavno dodatne stvari za osnovnu igru, novi gosti, nove karte za bodovanje itd.

Nismo igrali sa svim mogućima modulima odjednom, mislim da bi igra normalno funkcionirala, ali pojedini moduli dižu težinu igre (ima više planiranja oko akcija).

Najlošiji mi je 1. modul, prema kojem sam neutralan, nisam još siguran da li mi se sviđa ili ne. Podiže težinu igre, ima nova razina planiranja da li ću poslati gosta u sobu ili plesnu halu. U situacijama kada nemate otvorene sobe za goste, plesna hala je super izbor, no međutim da bi dobili "prave bodove" iz plesne hale nije dovoljno povremeno poslati gosta u nju, nego planirati cijelu igru oko toga, a i dalje ne možete ignorirati zatvaranje soba.
2. modul je fora, omogućava dodatne akcije uz uzimanje postojeće ako platiti dodatni trošak. 3. modul je fora, asimetrični player poweri su uvijek plus u mojim očima, ima jednostavnijih i kompliciranijih. 4. modul je must have, ono što je prije bila neslužbena varijanta redosljeda igranja u rundi sada je postala službena + dodano je akcijsko mjesto koja ima solidne benefite. 5. modul nemam komentara, to je jednostavno više stvari za osnovnu igru.

Ukupno dobra ekspanzija, 4. modul je must have, ostali moduli ljepo nadopunjuju igru, ne sviđa mi se u kojem je smjeru otišla igra sa 1. modulom, ali vjerujem da će se svidjeti ljubiteljima osnovne igre. Ekspanzija se ne isplati kupiti samo radi 4. modula.
Ovi su korisnici zahvalili autoru Antomon za post (ukupno 7):
kockicadadosmurfORnottanelorndendarii42Papaverrealuka
Avatar
dendarii42
Reactions:
Postovi: 700
Pridružen/a: 24 sij 2018, 13:37
Ima zahvala: 811 puta
 pohvaljen: 677 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la dendarii42 »

Slažem se za Oceaniju. Popravila igru u svakom pogledu.
slika
juri006
Reactions:
Postovi: 249
Pridružen/a: 13 lip 2017, 21:39
Ima zahvala: 1561 put
 pohvaljen: 565 puta

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la juri006 »

Žena i ja večeras odigrali dvije partije Kingdom Buildera, prvu je dobila ona, drugu ja. Igra nam je super, pravila se brzo pohvataju, a modularna ploča i različite kartice bodovanja u svakoj partiji čine svako igranje novim i zanimljivim iskustvom jer se svaki put mora osmišljavati nova strategija za put do pobjede szbunjen

Evo i slika na kraju prve i druge partije, žena - crveni, ja - plavi.

slika

slika
Ovi su korisnici zahvalili autoru juri006 za post (ukupno 7):
fpolVihorAntomonrealukakockicatanelorngrof
Avatar
Teehee(R)
Reactions:
Postovi: 116
Pridružen/a: 06 lis 2017, 10:27
Ima zahvala: 616 puta
 pohvaljen: 237 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la Teehee(R) »

https://boardgamegeek.com/boardgame/244 ... tty-clever

6tu partiju u dvoje odigrali na trajektu Split-Hvar, nakon što su gremlini zaspali.

Iskreno, nisam očekivao puno od igre te težine i obzirom da nema teme, ali kao uzeti ću ju usput: kad već kupujem kremu za sunčanje u Mulleru.
No, kakvo iznenađenje smo doživjeli! Igra nas je oboje oduševila, a obzirom na niske razine energije zadnjih par dana - igramo samo nju! Jos smo malo nisko u bodovima, ali fora je da smo uvijek negdje blizu sa njima.

Definitivno preporuka za brzu igru koja ipak ima dovolnju dubinu da bude interesantna. Keeper! . :thumbs

slika
Ovi su korisnici zahvalili autoru Teehee(R) za post (ukupno 8):
grofkockicapriroda15realukajuri006Papavertanelornfpol
slika
Avatar
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Postovi: 8428
Pridružen/a: 04 ruj 2010, 14:40
Lokacija: Zagreb
Ima zahvala: 1579 puta
 pohvaljen: 2356 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la grof »

Ma to ti je igra i pol! Dokazano već stotinu puta! :)
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
Avatar
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Postovi: 8428
Pridružen/a: 04 ruj 2010, 14:40
Lokacija: Zagreb
Ima zahvala: 1579 puta
 pohvaljen: 2356 puta
Kontakt:

Re: Šta ste zadnje igrali?

Post Postao/la grof »

Nego, ova tema je u zadnje vrijeme jako popularna i užasno nepregledna. Mislim igre se u njoj nižu jedna za drugom i sve je vrlo nepregledno. Ako netko misli po noj nešto tražiti - nema šanse!
Ne bi li bilo bolje da ta tema postane podforum, pa se u njega onda pišu igre svaka u svoju temu? Jedino što će se početi dešavati da se tu nađe hrpa duplih tema s istim imenom igre... samo glasno razmišljam
Ovi su korisnici zahvalili autoru grof za post:
realuka
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
Odgovori

Natrag na “Općenito o igrama i igranju”