Stipsonov - AAR

Tekstovi, podcastovi i ostali materijal kojeg objavljuju razne boardgame zajednice u Hrvatskoj.
Pravila foruma
Svaki korisnik otvara svoju temu u kojoj će opisivati zanimljivosti i crtice iz vlastitih igraćih događanja
Svoje blogove možete nam slati i putem obrasca na naše stranice kako bi bili vidljivi i van ovog foruma
kockica
Reactions:
Postovi: 2519
Pridružen/a: 09 vel 2015, 13:55
Lokacija: Zagreb - Rakovica
Ima zahvala: 2064 puta
 pohvaljen: 1344 puta
Kontakt:

Re: Stipsonov - AAR

Post Postao/la kockica »

Očito nisi čitao world war z :D Jebo artiljeriju, nuklearke i sl, to kida zombije na komade, ali oni i dalje idu na tebe :)

Obično do kretanja drevnih stignemo izgraditi par jedinica, dapače i početi s napadima, vjerojatno zato što kad igramo udvoje startamo niže na vremenskoj traci. Pješake pak nemilosrdno žrtvujemo.

Zapravo dosta smo evoluirali od prvih partija, ja to osjećam više kao euro sa nepredviđenim događajima. Igramo sa karticama 2 player, i od početka igramo jedno protiv drugog, tko će ostvariti planove do dovršetka igre, tko će prije pokupiti neke moćne karaktere, maznuti resurse pod nosom protivnika, dok drevni služe tek ometanju naših planova. Doduše mogu biti itekako gadni.

Igra zaista ne može imati epski osjećaj, osim ako igra ctulhu, jer u jednom trenutku se jednostavno desi rez u igri i pitanje je koliko su do tog trena bili uspješni napori kolonizacije u neprijateljskom području.

I da igra definitivno ne spada među teže, i nama je skoro gateway. Još da nema onaj setup na mapi koji može biti naporan, ali to radimo udvoje pa nije problem.

Evo naš način igre:
Primjer jučer, igrali 2 player varijantu gdje možeš izgraditi ekstra prugu uz isti vremenski trošak. Zahvaljujući tome smo se poprilično proširili.

Žena je odmah ubrala lika koji besplatno gradi jedinicu (uzela je artiljeriju, naravno), meni se pak odmah otvorio lik koji rudarenjem iskopa ekstra resurs i naravno da sam ga uzeo, a kako sam odmah ubrao najbolje mjesto uz rudnike zlata, često sam rudario i zlatom plaćao ponovljene akcije, tako da nisam gubio vrijeme da vraćam akcije.

Uskoro sam se poprilično proširio, do kraja igre sam razvukao pruge do drugog dijela mape (s desne na lijevu stranu) , i samouvjereno krenuo s napadima na neprijatelje treće razine, (imao likove koji daju štetu ako imaš oklopna vozila i topove u bitki, također i lika koji može poništiti efekt zadnje borbe nakon kojeg se povuče u bazu) doduše imao sam zez kada sam potrošio vrijeme na otkrivanje jednog klokana, ali barem mi se time otvorio prodor u unutrašnjost do drugih resursa zaobilazeći neprijatelje niže razine.

Moja žena jedva odmakla od luke, većinom su joj se događajima otvarali zombiji prve razine, ali radije ih je puštala da dođu do luke a nedostatak resursa je riješavala trgovinom. Ipak uspjela je stvoriti kombinaciju kamikaza i nekromancera pa ih je s lakoćom riješavala. Ja sam pak iskoristio da maznem njoj ispred nosa ludog Johnsona koji daje dodatni bod na svakog ubijenog neprijatelja. Srećom jer bez obzira što sam tamanio jače neprijatelje, u broju žena ih je više ubijala.

Malo sam se pomučio s shoggothom 3.razine, ali u dva navrata ga eliminirati, i mislio si, imam vrijedne bodove na njima, očistim sve neprijatelje 3.razine pa je sjever mape bio čist i dostupan za rudarenje, ali i za otvaranje farmi.

Žena je konačno probila u unutrašnjost i neočekivano mi maznula na taj način 2 fosfata pred nosom. Previše odmaknuo na vremenskoj traci pa sam propustio to učiniti misleći da imam vremena.

Već sam se spremao da počnem otvarati farme, nakon što sam uništio zadnjeg neprijatelja 3.razine, ali dok sam čekao na red, desila su se dva događaja, prvo se otvorila piramida dva hexa od mene, drugim se na toj piramide pojavio najjači shoggoth, a kad sam konačno došao na red nisam imao vremena da ga gubim na borbe s njim, bližio se kraj igre, pa sam unovačio destu danger i sve dignuo u zrak, nisam dobio bodove ali barem sam riješio neposrednu opasnost. Ali zbog toga nisam uspio ugrabiti karakter koji daje bodove na farme kukuruza i to je žena iskoristila.

Usput su se inače događali određeni benefiti, mogli smo uzeti bilo kojeg lika, vratiti se jedan bod na vremenskoj traci, te vratiti do dvije kockice akcije.

Zanemarujući preostale neprijatelje, počinjemo utrku za zadnjim fosfatima (bio uspješniji), i otvaranje farmi daleko u unutrašnjosti, i definitivno mislio da pobjeđujem i počeo slaviti, a onda je jedan događaj eliminirao dva karaktera, i otvorio se karakter koji donose bodove na farme ovaca, a kako je žena bila prva odmah ga je ubrala i na kraju igre je, premda je imala manje farmi, ostvarila više bodova od mene, plus lojalisti su došli do njene luke ali ih je lagano posmicala i dobila taman ona 4 boda kojima je bila ispred mene.

Uglavnom želim reći od početka se fokusiramo da pobijedimo, a ne samo da preživimo, zato nam je i zanimljivo kada si dodatno podmećemo i otežavamo igru.

Ne zamjerki što tvoju temu koristim za opis svojih sesija. :D
Ovi su korisnici zahvalili autoru kockica za post (ukupno 5):
sadistikoStipsdlakarvedran2006WinkDickerson
Stips
Reactions:
Postovi: 954
Pridružen/a: 09 kol 2011, 15:34
Ima zahvala: 587 puta
 pohvaljen: 576 puta

Re: Stipsonov - AAR

Post Postao/la Stips »

kockica je napisao/la: 18 vel 2019, 14:50 Ne zamjerki što tvoju temu koristim za opis svojih sesija. :D
Ne , ne, dapače. Dobar report. Evo znači ipak se može :)

Da, do 22 se već ima nešto vojske i napada se najbliži zlijac.

kockica je napisao/la: 18 vel 2019, 14:50 Zapravo dosta smo evoluirali od prvih partija, ja to osjećam više kao euro sa nepredviđenim događajima. Igramo sa karticama 2 player, i od početka igramo jedno protiv drugog, tko će ostvariti planove do dovršetka igre, tko će prije pokupiti neke moćne karaktere, maznuti resurse pod nosom protivnika, dok drevni služe tek ometanju naših planova. Doduše mogu biti itekako gadni.
Ajde super. Znači ima nade.


I čekaj, vama igra ne pobjeđuje stalno?
kockica
Reactions:
Postovi: 2519
Pridružen/a: 09 vel 2015, 13:55
Lokacija: Zagreb - Rakovica
Ima zahvala: 2064 puta
 pohvaljen: 1344 puta
Kontakt:

Re: Stipsonov - AAR

Post Postao/la kockica »

Pa dosad je bilo otprilike pola-pola. Zadnjih par partija nam se posrećilo sa rasporedom resursa i neprijatelja.
Jer već po početnom rasporedu na ploči možeš pretpostaviti koliko će biti teško, a dalje dosta ovisi o karakterima.

Btw, mi ne igramo sa onim x pločicama, koliko se sjećam to je za 3-4 igrača, možda i to utječe na težinu kod vas?
Stips
Reactions:
Postovi: 954
Pridružen/a: 09 kol 2011, 15:34
Ima zahvala: 587 puta
 pohvaljen: 576 puta

Re: Stipsonov - AAR

Post Postao/la Stips »

Sa x pločicama sam igrao samo jednom, i to kad smo pobijedili :)

Pa dobro, 4:2 je cca pola pola. Tipa, nije da imam neki veliki uzorak partija, pa da je 40:20. A i porazi nisu bili toliko bogomdani. Možda prije napada na Old ones sagraditi train, čisto za policing po državi? Em može primiti tri hita, em je average za skoro sve.
kockica
Reactions:
Postovi: 2519
Pridružen/a: 09 vel 2015, 13:55
Lokacija: Zagreb - Rakovica
Ima zahvala: 2064 puta
 pohvaljen: 1344 puta
Kontakt:

Re: Stipsonov - AAR

Post Postao/la kockica »

Heh, mi imamo preko 10-ak partija, uvijek 2 player, pa nemamo ni mi tako veliki uzorak. Tek smo počeli koristi 2player varijantu, a drugu mapu nismo ni isprobali.

Vlak je dobar ali samo ako neprijatelji šeću po prugama ili uđu u luku, a ipak definitivno je moćan. Čak mislim da ga je u nekoj partiji žena dobro koristila kada je imala lika koji povećava domet jedinica, ali nisam siguran.

Obično gradimo vlak tek kada neka grdobina navaljuje na naš i vidimo da će biti stani pani.. :) Moja žena nekako uspije izgraditi i vlak i cepeline prema kojima ima snažan fetiš i onda ih u kombinaciji sa još jednom jedinicom, uz minimalni vremenski trošak šalje u napade, to joj se pokazalo vrlo uspješno, pa samo gomila pločice neprijatelja :lol:
Odgovori

Natrag na “Blogovi iz boardgame svijeta”