Discover: Lands Unknown/KeyForge

Forum za vaše vijesti iz nama omiljenog svijeta.
Odgovori
smurfORnot
Reactions:
Postovi: 1023
Pridružen/a: 16 tra 2014, 08:27
Ima zahvala: 416 puta
 pohvaljen: 772 puta

Discover: Lands Unknown/KeyForge

Post Postao/la smurfORnot »

https://www.fantasyflightgames.com/en/n ... s-unknown/

https://www.fantasyflightgames.com/en/n ... e-archons/

Dosjetio se FFG kako izmusti što više para od kupaca :lol:

Znaci ista šema kao i sa KeyForgeom, svaki box je unique i totalno randomiziran. Iskreno, ne znam što da mislim o ovom modelu. S jedne strane recimo nije nužno loše za keyforge, ok, nemoram ulupati brdo para u deck(npr kao u magicu ako želiš igrati kompetativno), s druge strane nimalo ne kupujem njihove fore kako je ovaj pristup balansiran, jer jednostavno neke kombinacije će garant biti bolje od nekih drugih, to je neizbježno, tu su kao neke chain fore itd. ali skeptican sam oko svega toga. Al dobro, 10€ paket pa nije kraj svijeta, ekipa si može relativno lagano priuštiti par deckova i gejmati.
(Edit. Evo vidim na boardgames extra solo deckovi su 6 funti preorder, znaci 60kn sa shippingom kad se skupi ljudi za neki order...)

Što se tiće lands unknowna, za svaki box znaci cca 60€, da bi dobio random stuff nutra, how about no...npr e baš želim igrati u pustinji, ali eto, već 3. box za redom ja dobio muntain teren...awesome, right? (dobro, malo napamet lupam, jer neznam što je toćno unutra, ali iz videa i teksta mi se ćini da neće svi boxovi imati jednkao svakog terena itd.?, Možda sam baš dobio karaktere koji su mi megh itd.)

Kako god, skidam im kapu za inovativnost how to milk $$$, sad treba vidjeti kako će zajendica reagirati na ovakav model. Dok CCG-ovi polako 'izumiru' i prelaze u LCG-ove, FFG je napravio kompletno drugačiju stvar i stvori "CBG".
Ovi su korisnici zahvalili autoru smurfORnot za post (ukupno 2):
kockicajuri006
Avatar
fpol
Reactions:
Postovi: 306
Pridružen/a: 03 sij 2012, 17:07
Ima zahvala: 246 puta
 pohvaljen: 190 puta
Kontakt:

Re: Discover: Lands Unknown/KeyForge

Post Postao/la fpol »

Da, ne znam ni ja sta bi mislio. Opcenito ne volim proceduraly generated stvari. Nije mi se svidalo u video igrama jer svako toliko se izgenerira nesto na potpuno krivom mjestu i dobija se dojam da se nekome nije dalo raditi na igri pa je pustio komp da odradi posao za njega.

Mozda u ovim slucajevima bude drugacije, ali keyforge me ne privlaci uopce, iako za pravi sud bi morao probati. Ta nebalansiranost mi se uopce ne svida. Da ima tih chainova, ali sta nije glupo da onda jaci deck vuce manje karata svaki krug, osjecas se ko da igras razlicite igre i pitanje je koliko to promjeni opci dojam decka. A i sta ako dobijes par karata koje nikako ne valjaju u decku. U MTG ih lijepo maknes i stavis druge, ali ovdje ne moze. Za casual igranje mozda to i nije tako velika stvar, ali sta ako ja kao casual player kupim dva decka od kojih je jedan jaci, onda moram prvo odigrat par partija da to shvatim, pa moram na internetu provjeravati pa opet probati itd. Previse odigranih partija za casual gamera u kojima imas osjecaj da radis posao koji je trebao biti napravljen za tebe.

Discover: Lands Unknown mi se cak i vise svida. Kupis, odigras i ako ti je tako jako dobro mozes kupiti drugu koja je drugacija. Nema niti toliko opasnosti od spoilera. A prosjecan igrac ce valjda kupiti jednu kutiju i to je to, mozda zamjeni poslije s nekim.

Sigurno se nadaju zaraditi sto vise s time, ali i CCG su definitivno money grab, pa mi je svejedno MTG donio puno lijepih trenutaka i rado ga igram i danas, 20 godina nakon sto sam poceo. Igre jos nisu pravo ni izasle, samo vrijeme ce pokazati koliko je tu sta od toga dobro ili lose, mislim da ce prvenstveno odlucivati koliko su igre dobre, a tek onda format izdavanja.
Ovi su korisnici zahvalili autoru fpol za post (ukupno 2):
Shichjuri006
vidjda
Reactions:
Postovi: 7
Pridružen/a: 26 vel 2014, 19:26
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0

Re: Discover: Lands Unknown/KeyForge

Post Postao/la vidjda »

Pozdrav, jel ima zainteresiranih za keyforge. Vidim da kod nas još nema za kupiti. Ja sam naručio već nekoliko deckova pa mi je ideja razdijeliti okolo na poklon i vidjet kako će proći među društvom. Kao casual varijanta mi se čini dosta zanimljivom jer nema deckbuildinga pa je i entry point jeftiniji. Kakva su vaša razmišljanja?
Avatar
roverandom
Reactions:
Postovi: 521
Pridružen/a: 03 sij 2018, 11:38
Ima zahvala: 151 put
 pohvaljen: 195 puta
Kontakt:

Re: Discover: Lands Unknown/KeyForge

Post Postao/la roverandom »

Ja sam zainteresiran za isprobati, volim kartaške igre i volim različitost.
Doć će uskoro u Cartu Magicu btw.
slika
Avatar
frle
Reactions:
Postovi: 554
Pridružen/a: 12 srp 2011, 23:05
Lokacija: Zagreb
Ima zahvala: 29 puta
 pohvaljen: 260 puta
Kontakt:

Re: Discover: Lands Unknown/KeyForge

Post Postao/la frle »

Bok, plan je čim dođe u Cartu započeti sa casual igrom i vrlo vjerojatno će se spojiti sa LCG Nights.
Također plan je održati i sealed turnir kao release party na infogameru (ako ne tad onda jedan vikend u Carti).
Definitivno ima dosta zainteresiranih i potrudit ćemo se organizirati Keyforge :)

Do tada možete se učlanitit u facebook grupu napravljenu za hrvatski Keyforge: https://www.facebook.com/groups/324785488105161/
vidjda
Reactions:
Postovi: 7
Pridružen/a: 26 vel 2014, 19:26
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0

Re: Discover: Lands Unknown/KeyForge

Post Postao/la vidjda »

Super za info za cartu Magicu. Bio uputio mail baš da pitam za turnire i slično ali nije bilo odgovora. Tak da me veseli vješt da će bit neki community I kod nas. Ja sam inače naručio sa bgextream i nadam se da će uskoro doć pošiljka. Imali su najpovoljnije cijene. Cca nekih 60kn po decku, ali iščekivanje ubija:D
smurfORnot
Reactions:
Postovi: 1023
Pridružen/a: 16 tra 2014, 08:27
Ima zahvala: 416 puta
 pohvaljen: 772 puta

Re: Discover: Lands Unknown/KeyForge

Post Postao/la smurfORnot »

Ovi su korisnici zahvalili autoru smurfORnot za post:
Antomon
Odgovori

Natrag na “Vijesti iz boardgame svijeta”