10. Dan Društvenih igara u Petrinji (16.6.2018.)

Teme vezane uz događaje i okupljanja na kojim se igraju društvene igre
Avatar
sadistiko
Reactions:
Postovi: 4954
Pridružen/a: 15 ožu 2013, 08:04
Lokacija: Petrinja
Ima zahvala: 3569 puta
 pohvaljen: 3666 puta
Kontakt:

Re: 10. Dan Društvenih igara u Petrinji (16.6.2018.)

Post Postao/la sadistiko »

Evo čistam da podsjetim da nam je subota skroz blizu. Nadam se da se nećete već razbježati po moru i ko zna kud i da ćete svratiti na koju partiju u Petrinju ;-)
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post:
kockica
slika
Ahilya
Reactions:
Postovi: 215
Pridružen/a: 20 srp 2017, 14:22
Ima zahvala: 160 puta
 pohvaljen: 170 puta

Re: 10. Dan Društvenih igara u Petrinji (16.6.2018.)

Post Postao/la Ahilya »

Samo da najavim - mi smo najvjerojatnije iza ručka tamo, cca 14h. Neki rade do 13h pa ćemo ih pričekati. :)
Avatar
sadistiko
Reactions:
Postovi: 4954
Pridružen/a: 15 ožu 2013, 08:04
Lokacija: Petrinja
Ima zahvala: 3569 puta
 pohvaljen: 3666 puta
Kontakt:

Re: 10. Dan Društvenih igara u Petrinji (16.6.2018.)

Post Postao/la sadistiko »

OK
slika
Avatar
sadistiko
Reactions:
Postovi: 4954
Pridružen/a: 15 ožu 2013, 08:04
Lokacija: Petrinja
Ima zahvala: 3569 puta
 pohvaljen: 3666 puta
Kontakt:

Re: 10. Dan Društvenih igara u Petrinji (16.6.2018.)

Post Postao/la sadistiko »

Ako tko ide danas u igraonu, a dolazi sutra na DDI u Petrinji, bio bih zahvalan ako bi mi htio ponest expanziju za Concodriju. Javi mi se na PP ili moj broj moba.
slika
Avatar
sadistiko
Reactions:
Postovi: 4954
Pridružen/a: 15 ožu 2013, 08:04
Lokacija: Petrinja
Ima zahvala: 3569 puta
 pohvaljen: 3666 puta
Kontakt:

Re: 10. Dan Društvenih igara u Petrinji (16.6.2018.)

Post Postao/la sadistiko »

Evo, zahvalio bih i ovdje još jednom svima koji su došli jučer u Petrinju.
Nažalost, nije mi na kraj pameti prije mjesec dana kad sam organizirao DDI bilo da je baš 16.6. prva utakmica koji Hrvatska igra na prvenstvu pa se to i odrazilo na dolazak ljudi na naš DDI. Bilo nas je stvarno malo, ali i tih malo se jako dobro zabavilo. Odigrali smo mega Scythe partiju sa svim expanzijama u 7 igrača. Bilo je odlično, Kockica je najavio opširniji izvještaj pa da ne kvarim ;-)
Odigralo se još nešto novih igara, tako da smo ipak na kraju dana svi bili u plusu.
Slike uskoro...
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post:
Valsim
slika
kockica
Reactions:
Postovi: 2519
Pridružen/a: 09 vel 2015, 13:55
Lokacija: Zagreb - Rakovica
Ima zahvala: 2064 puta
 pohvaljen: 1344 puta
Kontakt:

Re: 10. Dan Društvenih igara u Petrinji (16.6.2018.)

Post Postao/la kockica »

Dakle, kad smo došli u subotu, bilo je poluprazno u školi, možda dijelom i zbog nogometnog prvenstva, premda više sumnjam na završetak škole i totalni raspašoj jer su utakmice bile tek navečer. Usprkos tome, bilo je svejedno zabavno, a da bude bučno, za to se pobrinula ekipa iz Siska, no otom potom. Normalno, kao pravi domaćin, Ivan (Sadistiko) se pobrinuo za rakijicu dobrodošlice, a zaboravio sam ga pitati, na ulazu u Petrinju kad se dolazi sa kordunske strane, što li znači onaj veliki vrč sa gradskim grbom kraj ceste. Nisam čuo za petrinjsko maslinovo ulje, niti vino, pa pretpostavljam da je Petrinja olfo rakijaški grad.

Došla su i neka djeca, i koliko sam škicnuo, zaigrali su Carcassonne, a kasnije i X-wing. Vidjelo se da znaju igrati, jer su samo došli, zagrabili kutiju, zauzeli stol i počeli odmah igrati.

Mi stariji, okupilo nas se sedam, odlučili zaigrati Scythe, tako da smo ubacili prvu ekspanziju koja osnovnoj igri sa 5 frakcija, dodaje još dvije frakcije, a uključili smo i zračne brodove iz druge ekspanzije. Jedan od nas nije poznavao igru, a većina, uključujući mene, nije poznavala ni zračne brodove. U jednom trenu smo morali prekinuti partiju jer su se čak četvorica igrača privremeno povukla, pa smo ostali naš domaćin Sadistiko, Mislav (Valsim) i ja.

Magic Maze
Nakon kratkog probira, Valsim nas je odlučio upoznati sa igrom Castles of Mad King Ludwig, ali u međuvremenu se se vratila dva suigrača sa Scythea, a kako je igra podržavala najviše 4 igrača, ja sam odlučio nadošloj ekipi iz Siska pokazati igru Magic Maze pa ju je nas četvero odigralo. Mislim da je igra postigla dobar prijem, bilo je puno smijeha, a oni koji nisu upoznati sa tom igrom, to je kooperativna igra u kojoj je većinu vremena zabranjen razgovor i jedino ako želiš upozoriti igrača, je dozvoljeno da kuckaš drvenom figurom prema suigraču da ga upozoriš da može poduzeti neki potez koji vjerojatno previđa. U jednom trenu je bilo komično što smo bili pred kraj neke misije, tri figurice smo izvukli van iz labirinta, preostala je još jedna, ali jedan suigrač nije nikako kužio što mora poduzeti premda smo mu nas troje stalno lupali naizmjence tom figurom, a pijesak u pješčanom satu je skoro iscurio. Na kraju smo se nas troje digli sa stolica i nadvili se nad našeg jadnog suigrača lupajući figurom i mašući rukama ko da ćemo ga rastrgati, i jedva smo pobijedili taj scenarij.

No za susjednim stolom se bližio kraj partije Castles of Mad King Ludwig, i vratili su se preostali suigrači Scythea, pa sam napustio Siščane i pridružio se tom stolu, i moram priznati da, iako nisam uspio upoznati pravila igre, odmah mi se svidio sadistikov lepršavi megalomanski dvorac, dok su ostalima bili turobni ko da su Drakulini, i sadistiko je premoćno pobijedio.

Scythe
Vratili smo se natrag partiji Scythea. Kao što rekoh većinom nismo poznavali ove zračne brodove, osim ovih Petrinjana, i već sam sumnjao u da smo mi ostali zagrabili preveliki zalogaj, a i činilo mi se prekomplicirano tko će sve to upamtiti, pogotovo jedan od nas koji je generalno prvi put zaigrao Scythe. Frakcije su bile podijeljene
Polania (bijeli) – sadistiko
Albion (zeleni) – Dam Dam
Nordic (plavi) – Tomo, prvi put igrao
Rusviet (crveni) – Valsim
Togawa (ljubičasti) – Boris
Crimea (žuti) – Čaks
Saxony (crni) – moja malenkost

Imao sam sposobnost gdje nisam imao limit na broj ostvarenih pobjeda u borbama, i odlučio sam zaigrati na to, pa sam vrlo brzo izgradio sva četiri meha dok neki nisu imali nijednog. Vrlo brzo sam ostvario i proboj preko rijeke, dok su Albion i Togawa od početka imali nesmetan prilaz tvornici, pa su tim redoslijedom dolazili i zauzimali tvornicu. Srećom sam izgradio sve mehove jer sam bio među najslabijima po snazi, a i same kartice koje sam imao su bile vrlo slabe (samo dvojke), pa sam blefirao u napadima, tako da sam po tri jedinice napadao osamljene mehove ostalih protivnika, a svi su očekivali da ne mogu premašiti moju snagu od mojih kartica, pa se nisu ni trudili uložiti snagu protiv mene. Srećom... Mislim da je Dam Dam tako i popzdio kad je shvatio da je mogao pobijediti.

Tako sam pokrenuo lanac borbi na čitavoj mapi, a mene se pak nitko nije trudio napadati premda sam usprkos mehovima bio jako slab, ali to nitko nije kužio (zato i služe i vojne parade mehova, za zastrašivanje). Inače Albiona sam odmah na početku tagirao kao najvećeg protivnika, pa sam cijelu strategiju uložio protiv njega. Popizdio je, toliko da je svaki put na mom potezu počeo pomno pratiti radim li dozvoljene poteze, a u jednom trenu dok je bio na redu se čak digao, stao iza mene i proučavao sve moje otključane sposobnosti jer sam ga u prvoj borbi već neugodno iznenadio mojim sposobnostima.

Isprva sam se pribojavao svojih prvih susjeda Polanie i Crimee, ali oni su bili miroljubivi ratari, koji su jedva provirivali van svojih područja, pa sam ih puštao na miru ( a vjerujem da sam ih svojim mehovima nagnao da gledaju na drugu stranu). Dapače sa Polaniom sam održavao dobre veze i bratimili smo se uz bambus kad sam se sjetio da su dopuštena savezništva i podmićivanja u igri, ali još nijednom nisam to igrao, a izgleda i nitko drugi pa sam to sugerirao Polaniji, imajući na umu kako da to kasnije iskoristim. I Polanija se odvažila napasti Albion, što je dotičnog još više raspizdilo, dok su ostale frakcije jedna drugu držale za gušu, kao da se, osim Togawe, svatko bojao širiti se po mapi. Ja sam marljivo postavljao zvjezdice, istjerao Togawu iz tvornice i usput nagazio na zamku koju je ova frakcija pizdunski postavila pa sam izgubio nešto popularnosti, ali isplatilo se jer sam em dobio još jednu zvjezdicu za pobjedu, em sam izvukao tvorničku karticu koja mi je s lakoćom omogućila da izgradim dvije strukture koje su mi inače bile preskupe za izgradnju, a dale su mi bonuse za konačno bodovanje (jedini sam to iskoristio). Usput sam još jednom napao Albion da ga malo udaljim od tvornice.

Sad, bližio se kraj igre, ostala mi je još jedna zvjezdica, a mislim da to nitko drugi nije skužio. Kad sam bio na potezu, pizdunski sam predložio Polaniji da mi da lovu da je ne napadnem premda to nisam ni planirao. Polanija se čudila jer je prvo mislila da to ne mogu, a kada je shvatila da je mogu napasti, čudila se zašto bih je napao kada bih time izgubio čak 4 popularnosti, (a bio sam stalno na granici između donjeg i srednjeg stupca na ljestvici popularnosti), ali uvjerio sam ga da mi se živo fućka jer kad je bal, nek je maskenbal, i Polanija mi je fakat dala lovu, a ja sam namjerno razvukao jedinice po cijeloj mapi i usput opet zauzeo tvornicu koju sam privremeno napustio, kako bi ih bodovao čim više, a onda sam akcijom donjeg reda novačio zadnjeg regruta čime sam dobio zadnju zvjezdicu i završio igru.

Osjećaj igre, je, premda sam pobijedio premoćno, a pobjede su inače slatke, ipak je u sedam igrača stvarno gužva na mapi, i ne osjećam to kao optimalan broj za igru, te definitivno preporučam igranje na većoj mapi. S jedne strane prođe vremena dok ponovo dođeš na red (premda smo prema kraju stvarno ubrzali igru), s druge strane tolika je gužva da ne možeš pratiti sve protivnike, a i teško je pratiti jedinstvene sposobnoti svih protivničkih frakcija koje se otključavaju tijekom igre.

Uz to, zbog gužve u susjedstvu ne obraćaš pažnju što se zbiva na drugom dijelu mape i zato mislim da nitko nije ni kužio kako se bližim kraju i što izvodim, pa i sam sam osobno ignorirao barem polovicu drugih frakcija. Nadalje, mana kod zračnih brodova je što, premda su se koristili tijekom, što postoje tek dvije kartice koje se izvuku na početku igre, jedna za miroljubiv, druga za brobeni mod, ali bilo bi dobro da svaka frakcija ima pregled tih sposobnosti kod sebe, jer na kraju su najuspješnije brodove koristile frakcije koje su se najbolje sjećale pravila pročitanih na početku igre ( i ja sam koristio i shvatio te sposobnosti tek vidjevši kako to drugi rade). Nadalje, djeluje mi da je većina igrača, osim što je bila neuigrana, bila i nekoncentrirana na igru. I ne znam je li do toga, ali najviše su se borile Albion, Polanija i ja, jedini koji smo pili bambus tijekom igre :D .

Inače za vrijeme partije stalno smo se čudili kakva se to lupnjava čuje, mislili što to djeca za susjednom stolom rade, a onda smo skužili da to Siščani bjesumučno lupaju figuricom iz Magic Mazea. Baš se pitam jesu li oni inače glasni tijekom party igara kada je dozvoljena komunikacija.

Carcassonne Amazonas
Nakon Scythea, kako sam imao malo vremena na raspolaganju prije polaska, sadistiko nam je demonstrirao igru Carcassonne Amazonas. Sadistiko je lako pobijedio (igrali još Čaks, Tomo, Valsim i ja), i hajde, priznat ću mu to, premda na početku nisam odmah shvatio sva pravila, ali tijekom igre sam ih pohvatao i iz zadnje pozicije koju sam držao dugo vremena izbio sam na kraju na drugo mjesto. Sviđa mi se Carcassonne, ali moram priznati da mi je Amazonas definitivno bolji i šareniji.
Ovi su korisnici zahvalili autoru kockica za post (ukupno 7):
sadistikoChMarindadoShichmljekoValsimdlakar
Avatar
sadistiko
Reactions:
Postovi: 4954
Pridružen/a: 15 ožu 2013, 08:04
Lokacija: Petrinja
Ima zahvala: 3569 puta
 pohvaljen: 3666 puta
Kontakt:

Re: 10. Dan Društvenih igara u Petrinji (16.6.2018.)

Post Postao/la sadistiko »

...čistam vezano za onaj vrč se u Petrinji zove Stucka i to je jedan od simbola grada. U glinenim stuckama se držala voda i vino, a Petrinja je bio vinski grad, čak ima i par pjesama o tome, ali su gotovo svi vinogradi zapušteni i nema više prave proizvodnje vina. BTW, Petrinjci se hvale da je njihova sorta vina Žuti Ovnek ili ti ga Škrlet, na što će se sigurno pobuniti netko iz Moslavine ;-)
I naravno, hvala ti na lijepim riječima i opisu.
Nakon što ste vi otišli još se zaigrao Merchants of Amsterdam i Dead of Winter gdje nas je Ahilya ubila, mučko đubre. sbatine
Ovi su korisnici zahvalili autoru sadistiko za post:
dlakar
slika
Avatar
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Postovi: 8428
Pridružen/a: 04 ruj 2010, 14:40
Lokacija: Zagreb
Ima zahvala: 1579 puta
 pohvaljen: 2356 puta
Kontakt:

Re: 10. Dan Društvenih igara u Petrinji (16.6.2018.)

Post Postao/la grof »

@kockica, šikni tu objavu na portal s ponekom fotkom, pa nek se čita. ;)
Ovi su korisnici zahvalili autoru grof za post:
sadistiko
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
kockica
Reactions:
Postovi: 2519
Pridružen/a: 09 vel 2015, 13:55
Lokacija: Zagreb - Rakovica
Ima zahvala: 2064 puta
 pohvaljen: 1344 puta
Kontakt:

Re: 10. Dan Društvenih igara u Petrinji (16.6.2018.)

Post Postao/la kockica »

@grof
uredio ali ne znam u koju kategoriju smjestiti, hajde provjeri.
Avatar
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Postovi: 8428
Pridružen/a: 04 ruj 2010, 14:40
Lokacija: Zagreb
Ima zahvala: 1579 puta
 pohvaljen: 2356 puta
Kontakt:

Re: 10. Dan Društvenih igara u Petrinji (16.6.2018.)

Post Postao/la grof »

kockica je napisao/la: 18 lip 2018, 13:47 @grof
uredio ali ne znam u koju kategoriju smjestiti, hajde provjeri.
vani je

https://igranje.hr/osvrti/bili-smo-na-d ... 16-06-2018

komentirati možete na portalu. ;)
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
Odgovori

Natrag na “Društveni događaji”