Tactics karte iz core seta

Lord of the Rings LCG

Moderatori/ce: Vicko,Gujoslav

Odgovori
Avatar
mado
Reactions:
Postovi: 2283
Pridružen/a: 11 srp 2011, 11:42
Lokacija: Mursko Središće
Ima zahvala: 1181 put
 pohvaljen: 1172 puta
Kontakt:

Tactics karte iz core seta

Post Postao/la mado »

Tactics sfera je okrenuta borbama, pogotovo napadanju. Likovi iz ove sfere imaju razne benefite kada se brane, a još više kada napadaju. S proširenjima postaju sve bolji u tome. Srećom im se mogućnosti povećavaju i na drugim aspektima igre, ali su i dalje najviše namijenjeni borbama.

Heroji
Gimli (11/2/2/2/5) Dwarf. Noble. Warrior Gimili gets +1 Attack for each damage token on him. Ovaj heroj visoke početne prijetnje je dosta popularan i to s razlogom. Dobro questa, napada i brani se, a i teško ga je ubiti s 5 hp. Njegova sposobnost ga može pretvoriti u mašinu za ubijanje. Sam po sebi može napadati s 6, što ubija većinu neprijatelja u početnim scenarijima. Kad mu se pridruži attachment ispod opisan ili dva takva, jačina napada mu može porasti i na 14. Dodatnim pojačanjima iz raznih proširenja napad mu može biti 20-25 što ubija i najtvrdokornije neprijatelje. U dwarf deckovima je obavezna karika, a i inače se često igra s njim. Samo treba paziti i ne žuriti s pojačavanjem njegovih napada namjernim ozljeđivanjem, jer se može omaknuti pa se skupi previše ozljeda :)
Thalin (9/1/2/2/4) Dwarf. Warrior. While Thalin is committed to a quest, deal 1 damage to each enemy as it is revealed by the encounter deck. Ovo je malo čudan heroj s malo WP, ali se najviše koristi za questanje. Razlog je njegova sposobnost, koja ubija slabe neprijatelje (s 1 hp), a ranjava sve ostale. Ima više slabih neprijatelja sa surge ili nekakvim When Revealed efektom, a po pravilima Thalin ih ubije prije nego nastupi njihov efekt. S vremenom postaje manje zanimljiv heroj, jer neprijatelji postaju sve jači, ali ga se svejedno koristi i dalje u dwarf deckovima, ovisno o cilju decka.
Legolas (9/1/3/1/4) Noble. Silvan. Warrior. Ranged. Response: After Legolas participates in an attack that destroys an enemy, place 2 progress tokens on the current quest. Ovo je heroj s kojim se skoro nikad ne questa i rijetko brani. Njegov je cilj ubijanje neprijatelja, a kad to uspije napraviti, 2 progress tokena mogu ubiti aktivnu lokaciju ili završiti dio scenarija ili čak donijeti pobjedu. S dolje opisanim oružjem postaje još jači i stavlja 3 progress tokena za nagradu. Ako ga se uspije iskoristiti 2x u istom krugu, to je već 4 ili čak 6 progress tokena što je jako moćno. Jedini je heroj iz core seta koji je ranged, znači da može napadati neprijatelje ostalih igrača. Svakako jak heroj kojeg treba ojačati i iskoristiti u pravom trenutku. Posebno je bitan za scenarije u kojima se pojavljuju leteći neprijatelji koje se može napasti samo ranged likovima.
Sve skupa dobri heroji, od kojih se Gimli koristi najviše.

Eventi
Blade Mastery (1) Action: Choose a character. Until the end of the phase, that character gains +1 ATK and +1 DEF. Jeftin event s pristojnim benefitom, ali s vremenom druge karte to rade bolje i trajnije.
Feint (1) Combat Action: Choose an enemy engaged with a player. That enemy cannot attack this phase. Ovo je jedan od najčešće korištenih evenata ove sfere. Često se dogodi da još niste spremni za nekog jakog neprijatelja ili ih bude previše, pa ga je dobro onesposobiti za napad u tom krugu, a poželjno i eliminirati. Erratom je ispravljena akcija ove karte u Combat Action: Choose an enemy engaged with a player. That enemy cannot attack that player this phase. Ovo je napravljeno zbog jakih neprijatelja koji napadaju sve igrače redom (Smaug, Balrog itd). OK mi je ova errata. :thumbs
Thicket of Spears (3) You must use resources from 3 different heroes' pools to pay for this card. Action: Choose a player. That player's engaged enemies do not attack this phase. Ovo je praktički uberFeint. Nije jeftin, ali može odlično poslužiti u obrani od više neprijatelja, a niste još spremni za njih ili kad namjerno preuzmete sve neprijatelje na terenu, onesposobite ih, a onda svim svojim snagama i ranged likovima ostalih igračima eliminirate što više neprijatelja. Zapravo kad se sjetim, ova karta me je više puta odlično poslužila baš na taj način. I ova karta je dobila card errata kao i Feint: Action: Choose a player. That player’s engaged enemies cannot attack that player this phase. Isto logično za jake neprijatelje (Smaug, Balrog i sl.) koji pokušaju napasti jednog igrača, ne uspiju, pa krenu dalje na slijedećeg igrača. Ok errata. :thumbs
Swift Strike (2) Response: After a character is declared as a defender, deal 2 damage to the attacking enemy. Malo skupa, ali dobra karta kada uspije eliminirati neprijatelja prije nego ovaj stigne napasti. Šteta jedino kaj branitelj ostane exhaustan.
Quick Strike (1) Action: Exhaust a character you control to immediately declare it as an attacker (and resolve its attack) against any eligible enemy target. Odličan i jeftin event kojim možete napasti neprijatelja u bilo kojoj fazi igre. Jako korisno za riješit se neprijatelja prije nego vas napadne ili u dvosfernim deckovima omogućava Dunhereu da malo očisti staging area prije faze borbe.
Stand Together (0) Action: Choose a player. That player may declare any number of his eligible characters as defenders against each enemy attacking him this phase. OK, ovo je karta koju mislim da nikada nisam odigrao. Kužim kaj radi. Po defaultu se brani 1 na 1, a s ovim eventom smiješ braniti s više likova svaki napad. Recimo da imaš 10 likova u igri (3 heroja i 7 saveznika). Odigraš ovo, pa prvi napad braniš recimo s 3 lika i nijedan ne pretrpi nikakvu štetu zbog zbrojene obrane. Pa s 2 drugi napad, pa s 5 napad nekog jačeg neprijatelja. OK, obranio si se, a nemaš više s kime napasti. I slijedeći krug te opet svi napadaju. Kaj nije bolje žrtvovat nekog jeftinog saveznika, tj. 3 u ovom primjeru, pa sa svima napasti i probati eliminirati neprijatelje?? Ne sjećam se da sam ikada bio u situaciji da sam trebao efekt ove karte. OK, mogu zamisliti situaciju sa jakim neprijateljima, a puno slabih saveznika koji se ovom kartom ujedine za obranu. Pa suigrač pomogne ranged napadima. Ne znam, možda bude neki scenarij gdje će ova karta pokazati svu svoju snagu :)
Rain of Arrows (1) Action: Exhaust a character you control with the ranged keyword to choose a player. Deal 1 damage to each enemy engaged with that player. E ovo je već zanimljiva karta koja može biti dio još zanimljivije kombinacije. Recimo prvo Thalin rani neprijatelje za 1 kako se pojavljuju s decka, pa si ih 1 igrač sve preuzme, pa im s ovom kartom zadaš dodatnu ranu (ili do 3 rane ako odigraš sva 3 primjerka ove karte). Ili se prvo zamrznu svi neprijatelji sa Thicket of Spears, pa rane jači i ubiju slabiji neprijatelji s ovom kartom, a onda dokrajče preživjeli :)

Attachmenti
Citadel Plate (4) Item. Armor. Attach to a hero. Restricted. Attached hero gets +4 Hit Points. Ovo je skupi dodataka, ali jako koristan. Pogotovo ga Gimli dobro iskorištava, jer mu pojačava i napad. Nema puno načina pojačavanja hit pointova, pa je ovo i dalje vrijedna karta.
Blade of Gondolin (1) Item. Weapon. Attach to a hero. Restricted. Attached hero gets +1 ATK when attacking an Orc. Response: After attached hero attacks and destroys an enemy, place 1 progress token on the current quest. Ovo zgodno pojačava Legolasovu sposobnost, ali je dobra i za druge napadače. +1 na napad daje samo za orkove, al njih barem ima puno u Međuzemlju :)
Dwarven Axe (2) Item. Weapon. Attach to a hero. Restricted. Attached hero gains +1 ATK. (+2 ATK instead if attached hero is a Dwarf.) Dobro pojačavanje napada, a nabolje je očito za patuljke.
Horn of Gondor (1) Item. Artifact. Attach to a hero. Restricted. Response: After a character leaves play, add 1 resource to attached hero's pool. Jedan od rijetkih načina u core setu za dobivanje dodatnih resursa. Može biti prilično izdašan u igri više igrača kad saveznici više odlaze. Jako korisno.

Saveznici
Veteran Axehand (2/0/2/1/2) Dwarf. Warrior. Jeftin saveznik patuljak. Izdrzi koju krug i pomogne u ponekom napadu. U dwarf decku postaje jači i korisniji.
Gondorian Spearman (2/0/1/1/1) Gondor. Warrior. Sentinel. Response: After Gondorian Spearman is declared as a defender, deal 1 damage to the attacking enemy. Odličan za obranu, pa makar i izdržao samo jedan krug igre. U Gondor deckovima će biti čest gost :)
Horseback Archer (3/0/2/1/2) Rohan. Archer. Ranged. Malo skup, ali je ranged što je rijetka osobina u core setu. U Rohan deckovima će se često koristiti.
Beorn (6/1/3/3/6) Beorning. Warrior. Action: Beorn gains +5 ATK until the end of the phase. At the end of the phase in which you trigger this effect, shuffle Beorn back into your deck. (Limit once per round.) Jedna od najskupljih karata u igri. Ako se ne varam, jedna od samo 2 karte koje koštaju 6. Isplati li se platiti tako puno? I ne baš po mojem mišljenju. Uspio sam ga iskoristiti sa Sneak Attack za 8 napada i jedino tako mi ima smisla, jer imati viška od 6 resursa nije čest slučaj. Odličan je za obranu. Brani s 3, a ima i čak 6 HP. Ali opet previše treacheryja i shadow efekata discarda saveznike, pa ga je prelako izgubiti. U Black Riders proširenju se koristi često pojam Warrior. Možda tamo bude isplativiji. Ovako je jednostavno preskup i teško uđe u igru. Možda ću ga koristiti u nekom scenariju gdje me neprijateljske karte neće natjerati da ga odbacim samo tako. Naravno, u budućim proširenjima ima načina kako staviti bilo koju kartu besplatno u igru (Elrond+Vilya), e onda je ovo odlična karta koju se svakako isplati staviti u deck skupih karata :)

Vaši dojmovi na Tactics karte iz bazne kutije?
Ovi su korisnici zahvalili autoru mado za post:
Killa
Fizzletop
Reactions:
Postovi: 31
Pridružen/a: 25 sij 2013, 13:21
Lokacija: Zagreb
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 6 puta
Kontakt:

Re: Tactics karte iz core seta

Post Postao/la Fizzletop »

uhm... hocem deck liste- prelijen sam za dubokoumne rasprave i hipotetiziranja o svakoj karti pojedinacno!
:lazy:
Avatar
frle
Reactions:
Postovi: 556
Pridružen/a: 12 srp 2011, 23:05
Lokacija: Zagreb
Ima zahvala: 29 puta
 pohvaljen: 260 puta
Kontakt:

Re: Tactics karte iz core seta

Post Postao/la frle »

Heroji
Gimli (11/2/2/2/5) Dwarf. Noble. Warrior Gimili gets +1 Attack for each damage token on him.
Gimli je mrcina od heroja i jedan od važnijih u cijeloj igri, to dodavanje snage u napad ga čini savršenim strojem za ubijanje svega. U dwarf decku definitivno čini čuda i odličan je prvo za obranu i skupljanje malo štete na njemu pa onda ubijati s njim.
Thalin (9/1/2/2/4) Dwarf. Warrior. While Thalin is committed to a quest, deal 1 damage to each enemy as it is revealed by the encounter deck.
Thalin mora questat zbog njegovog abilitya dobar je za imati ga u dwar decku kada mu se willpower ipak malo pojača, a ability riješava male neprijatelje i daje ipak jednu štetu težim protivnicima.
Legolas (9/1/3/1/4) Noble. Silvan. Warrior. Ranged. Response: After Legolas participates in an attack that destroys an enemy, place 2 progress tokens on the current quest.
Legolas kao i Gimli ubija strašno nepriajtelje i još u više igrača može uvijek pomoći sa ranged i to uvijek pomaže. A abilty ga čini jako vrijednim za questanje čime tactics karte skoro pa i ne pridonose.
Eventi
Blade Mastery (1) Action: Choose a character. Until the end of the phase, that character gains +1 ATK and +1 DEF.
Solidan event za jačanje napada ili obrane, za jedan resource vrijedi.
Feint (1) Combat Action: Choose an enemy engaged with a player. That enemy cannot attack this phase.
Jako dobra karta koja uvijek može spriječiti neki jaki napad koji može ubiti heroja ako nije obrana spremna za njega, ovako se kupi vrijeme minimalno za jednu rundu da ga se riješi nekako ili obrani.
Thicket of Spears (3) You must use resources from 3 different heroes' pools to pay for this card. Action: Choose a player. That player's engaged enemies do not attack this phase.
Ovu kartu skoro nikad nisam koristio, ali je jako dobra karta i samo je pojačani Feint.
Swift Strike (2) Response: After a character is declared as a defender, deal 2 damage to the attacking enemy.
Dobra karta jer radi damage, možda je malo previše platiti 2 za nju, ali se isplati ako neprijatelj bude uništen tako.
Quick Strike (1) Action: Exhaust a character you control to immediately declare it as an attacker (and resolve its attack) against any eligible enemy target.
Odlična karta za napasti nekog neprijatelja koji ima visok threat ili ga ubiti sa Legolasom kako bi se stavila dva progresa na neku tešku lokaciju ili čak pobijedilo u questu.
Stand Together (0) Action: Choose a player. That player may declare any number of his eligible characters as defenders against each enemy attacking him this phase.
Slažem se da je karta malo broken, jedino ju vidim u upotrebi kod jednog od trolova, ako se ne varam da višak štete ide direktno u threat pa ju ovako možeš spriječiti, ali za sve ostalo to su Bantha fodderi :P
Rain of Arrows (1) Action: Exhaust a character you control with the ranged keyword to choose a player. Deal 1 damage to each enemy engaged with that player.
Fora karta naročito za neki ranged hero deck i opet, radi se šteta neprijateljima što je jako važno.
Attachmenti
Citadel Plate (4) Item. Armor. Attach to a hero. Restricted. Attached hero gets +4 Hit Points.
Skup ali čini Gimlija godzillom, a i spašava heroje sa malim brojem hit pointova.
Blade of Gondolin (1) Item. Weapon. Attach to a hero. Restricted. Attached hero gets +1 ATK when attacking an Orc. Response: After attached hero attacks and destroys an enemy, place 1 progress token on the current quest.
Ovo čini Legolasa još efikasnijim, a pošto ima puno orcova u questovima isplati ju se korisiti.
Dwarven Axe (2) Item. Weapon. Attach to a hero. Restricted. Attached hero gains +1 ATK. (+2 ATK instead if attached hero is a Dwarf.)
Pojačava patuljke i to je to. Super za dwarf sinergiju.
Horn of Gondor (1) Item. Artifact. Attach to a hero. Restricted. Response: After a character leaves play, add 1 resource to attached hero's pool.
Korisna karta naročito u više igrača i kada bantha fodderi odlaze samo tako.
Saveznici
Veteran Axehand (2/0/2/1/2) Dwarf. Warrior.
Solidan napad, u dwarf decku jer je jeftin rastura.
Gondorian Spearman (2/0/1/1/1) Gondor. Warrior. Sentinel. Response: After Gondorian Spearman is declared as a defender, deal 1 damage to the attacking enemy.
Glavni defender i bantha fodder ali zato radi damage samo tako i jako koristan. Sa heirsima će se i još više pojačati.
Horseback Archer (3/0/2/1/2) Rohan. Archer. Ranged.
Ima ranged ali je malo preskup za samo 2 napad, možda u nekom rohan decku u budućnosti bude dobra karta. Vidjet ćemo.
Beorn (6/1/3/3/6) Beorning. Warrior. Action: Beorn gains +5 ATK until the end of the phase. At the end of the phase in which you trigger this effect, shuffle Beorn back into your deck. (Limit once per round.)
Dobar ability, ali stvarno preskupa karta za korisiti jednom. Najbolje ga je sneak attackat u igru pa napravi puno štete nekom neprijatelju, a platiti 6 za njega bi se možda isplatilo samo u easy modeu gdje počinješ sa 3 pa dobiješ još tri i u prvom krugu imaš brutalnog defendera, ali to je to, nema neke velike koristi od njega.
Avatar
frle
Reactions:
Postovi: 556
Pridružen/a: 12 srp 2011, 23:05
Lokacija: Zagreb
Ima zahvala: 29 puta
 pohvaljen: 260 puta
Kontakt:

Re: Tactics karte iz core seta

Post Postao/la frle »

Fizzletop je napisao/la:uhm... hocem deck liste- prelijen sam za dubokoumne rasprave i hipotetiziranja o svakoj karti pojedinacno!
:lazy:
Kakvi deckovi te zanimaju? Za koliko igrača?
Avatar
mado
Reactions:
Postovi: 2283
Pridružen/a: 11 srp 2011, 11:42
Lokacija: Mursko Središće
Ima zahvala: 1181 put
 pohvaljen: 1172 puta
Kontakt:

Re: Tactics karte iz core seta

Post Postao/la mado »

Fizzletop je napisao/la:uhm... hocem deck liste- prelijen sam za dubokoumne rasprave i hipotetiziranja o svakoj karti pojedinacno!
:lazy:
Ali sastavljanje dobrog decka je 31,4 - 46,78% izazova i zabave u ovoj igri :D To je kao da te netko drugi pakira za dugo putovanje, pa ti stavi u kofer stvari koje nećeš trebati, a ne stavi nužne.
Otvori novu temu, napiši koja sve proširenja imaš i za koje ti scenarije trebaju deckovi, pa nešto smislimo kolektivno. Ili dođeš u igraonicu pa tamo riješimo problem uz spivo
Fizzletop
Reactions:
Postovi: 31
Pridružen/a: 25 sij 2013, 13:21
Lokacija: Zagreb
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 6 puta
Kontakt:

Re: Tactics karte iz core seta

Post Postao/la Fizzletop »

Nazalost dan ima samo 24 sata, a ima toliko igara za odigrati... :ljubav
Moj trenutni deck building focus je na Star Wars LCGu, tako da je LotR pospremljen nazad u kutiju i ceka bolje dane :)
Smeghead
Reactions:
Postovi: 93
Pridružen/a: 21 pro 2012, 20:28
Ima zahvala: 16 puta
 pohvaljen: 14 puta
Kontakt:

Re: Tactics karte iz core seta

Post Postao/la Smeghead »

Stand Together (0)

u 2. scenariju kod trola pomaže ako ga ne možeš snareat i ako nemaš plate da primiš dmg.ovako si možeš ublažit rast threata,a pošto su 2 trola u decku možžda se čak u tom scenariju i isplati,a 0 košta.
plus kombinacija obrane ally gimli i ove akcije daje mogućnost da gimli taman primi taman damagea potrebno da ga dokrajči u idućem krugu.
al osim ovog scenarija di višak dmga ide u threat,nije previše korisna.
ako se brzo prolazi kroz deck u partiji nije tolko na odmet karta,al inače ne
Odgovori

Natrag na “Lord of the Rings LCG”