Infinity Game Table

Minijature, RPG...
Avatar
Stipsonov
Reactions:
Postovi: 949
Pridružen/a: 09 kol 2011, 15:34
Ima zahvala: 566 puta
 pohvaljen: 555 puta

Re: Infinity Game Table

Post Postao/la Stipsonov »

gogo666 je napisao/la: 29 sij 2021, 12:25 To meni govori nismo blizu neceg ovakvog. Ne zbog tehnologije, tehnologija je postojala odavno, nego spremnosti trzista (odnosno potraznje)
Daa, Duck Hunt iz 1984
https://en.wikipedia.org/wiki/Duck_Hunt

Ha čuj, jedan je kontekst sviijet bez raširenih TV uređaja od onog sa (tko će se drogirati sapunicama)
Pa bez kolor TV od onog sa (Zvijezde pjevaju).
Telefona (naručiti pizzu).
Računala.
Interneta.
Smartphona.
I ako se dogodi (aaako) da za koju godinu, tipa 2030, svi na nosu nosimo smart glasses ili tako neki AR uređaj, i zabrijavamo tko zna kakve pokemon goove, i gledamo po cesti tko zna kakve sve znakove i/ili zezancije, ne vidim da bi zaobišlo igre.

Hoće li postati mainstream? Ne vjerujem, jer naš hobi je dosta na tu neku stranu da se makne od tehnologije (barem ja, a čini mi se i većina).
Ali sad već imaš integraciju mobača u štajaznam Betrayal at the H.o.t.Hill, Das Boot, Descent (zapravo, varam li se ako kažem u sve ove nove dungeon crawlere?) i sve te assistant aplikacije pa se vidi da linija nije baš tako čvrsta. Svakako vidim da AR kakav sam opisao zauzme nekakvu nišu.

Naime, a što mi radimo dok igramo ako ne - fantaziramo? Pa kad vidim kakve filmove ekipa gleda (superjunaci, star wars...), i kakve igre ekipa plaća po 100$, totalno vidim da postoji segment koji ne želi sam zamisliti nego želi da mu pokažeš: šareno, treperavo, pokretno i najvažnije - raskošno.
Avatar
grof
Redovni član udruge
Reactions:
Postovi: 8000
Pridružen/a: 04 ruj 2010, 14:40
Lokacija: Zagreb
Ima zahvala: 1372 puta
 pohvaljen: 1898 puta
Kontakt:

Re: Infinity Game Table

Post Postao/la grof »

gogo666 je napisao/la: 29 sij 2021, 12:25 To meni govori nismo blizu neceg ovakvog. Ne zbog tehnologije, tehnologija je postojala odavno, nego spremnosti trzista (odnosno potraznje)
Da, možda ima nade, možda ljude na kraju uopće ne privlači VR. Bio je ako se sjećate i onaj Second Life gdje je svatko mogao imati neki svoj digitalni Alter Ego, pa je i to propalo koliko se sjećam.

AR je druga stvar, AR je odlična ispomoć u realnom životu i po meni AR je taj koji ima budućnost.
Ne prestajemo igrati jer smo ostarjeli, nego smo ostarjeli jer smo prestali igrati. - G.B. Shaw
Odgovori

Natrag na “Ostali načini igranja”