karte iz Shadow and Flame (2.c 6.AP)

Lord of the Rings LCG

Moderatori/ce: Vicko,Gujoslav

Odgovori
Avatar
mado
Reactions:
Postovi: 1505
Pridružen/a: 11 srp 2011, 11:42
Lokacija: Mursko Središće
Ima zahvala: 421 put
 pohvaljen: 563 puta
Kontakt:
Status: Offline

BGG logo

karte iz Shadow and Flame (2.c 6.AP)

Post Postao/la mado » 30 ruj 2013, 13:17

Ovo je šesto tj. posljednje proširenje iz Dwarrowdelf ciklusa. Igrači moraju pobjeći iz Morije, a na putu im stoji samo jedan Balrog kojeg moraju savladati sbatine u jednom od najtežih scenarija u igri. Šesto proširenje prvog ciklusa je bilo najbolje u tom ciklusu. Je li to slučaj i s ovim proširenjem?

Heroj
Elrond (Lore 13/3/2/3/4) Noldor. Noble. You may spend resources from Elrond's resource pool to pay for [Spirit], [Leadership], and [Tactics] allies. Response: After a character is healed by another card effect, heal 1 damage on it.
Jedinstveni heroj po više detalja od kojih prvo upada u oči 13 threata što nema nijedan drugi heroj. Što dobivamo za tako puno početnog hendikepa. Jako puno :hepihepi
Prvo je mogućnost plaćanje saveznika bilo koje sfere. Praktički Elrond ima ugrađene 3 pjesme u sebi. OK, ovo ne vrijedi za evente i attachmente, ali i ovako je to odličan plus. :thumbs
Druga njegova sposobnost je pojačavanje liječenja likova. Ovo je također veliki benefit, jer razni likovi mogu liječiti 1 ili 2 rane, a ovime to raste na 2-3. Odlično. :thumbs2
Kao treće, Elrond je odličan quester, dobro napada, odlično brani. :thumbs :thumbs2
I četvrto, jako moćnu i jedinstvenu sposobnost mu daje attachment ispod opisan. Sve skupa odličan heroj na kojeg se isplati staviti Unexpected Courage ili ga nekako drukčije readyjati. Nema globalni efekt kao Dain, ali će svejedno biti često igran zbog svoje 4 sposobnosti (moguće najviše zbog četvrte). :bravo

Eventi
Hands Upon the Bow (Tactics 1) Action: Exhaust a character you control with ranged to immediately declare it as an attacker (and resolve its attack) against an enemy in the staging area. It gets +1 [Attack] during this attack.
Odličan i rijedak način napadanja neprijatelja dok su još u Staging area. Ovaj događaj je odličan kandidat za Hamino recikliranje. Veliki je plus što se odnosi za likove, a ne samo heroje, pa se može iskoristiti i nekog posebno jakog patuljka koji je prije toga postao ranged. Odlična karta.
We Are Not Idle (Leadership 0) Action: Exhaust X Dwarf characters to add X resources to a hero's resource pool and draw 1 card. Obavezan dodatak svakom Dwarf decku. Ova karta je isplativa i da se iskoristi samo na 1 patuljku; to je već 1 resurs i dodatna karta. S 4-5 patuljaka u igri postaje pravi bankomat, pogotovo kad se sve te patuljke može readyjati nakon toga. Dodatni plus: resursi idu bilo kojem heroju, pa je ovo posebno moćno kad nekom suigraču treba puno resursa. Odlična karta. :thumbs
Risk Some Light (Lore 3-Secrecy 3.) Action: Look at the top 3 cards of the encounter deck. You may select 1 card and move it to the bottom of the encounter deck. Return any unselected cards to the top of the encounter deck, in any order. Skupa karta po punoj cijeni, a može biti besplatna. Efekt joj je moćan, jer je znanje moć. U solo igri je ova karta odlična. Mogu se namjestiti 3 gornje karte neprijateljskog decka tako da neprijatelj nema shadow efekt ili na neki drugi način – igraču što povoljniji. I u više igrača je ovo dobra karta.
O Elbereth! Gilthonial! (Spirit 4-Secrecy 4) Response: After an enemy attacks you, put that enemy on the bottom of the encounter deck. If your threat is lower than that enemy's engagement cost, set your threat equal to the engagement cost of that enemy. Jako skupa karta po punoj cijeni, ali može biti i besplatna. Bit će jako isplativa za rješavanje prejakih neprijatelja (npr. trolovi svih vrsta). Jedino što može imati dodatnu cijenu u podizanju threata. Nažalost ima scenarija u kojima neprijatelji visokog engagement costa napadaju igrače čim uđu u igru, pa bi ova karta previše koštala u threatu, tj. prebrzo bi igraču povisila threat na opasnu razinu. Trebalo bi onda forsirati spuštanje threata Spirit kartama ili ga resetirati Lore Aragornom.
Peace, and Thought (Lore 1) Refresh Action: Exhaust 2 heroes to draw 5 cards. Do sad se najviše moglo dobiti 3 dodatne karte. Ova karta to skoro udvostručuje. 5 dodatnih karata može promijeniti igru i biti neprocjenjivi bonus. Istina, treba potrošiti čak 2 heroja za to, ali opet, 5 karata! :)

Attachmenti
Vilya (unique Neutral 2) Ring. Artifact. Attach to Elrond. He gains a [Spirit] resource icon. Action: Exhaust Elrond and Vilya to reveal the top card of your deck. You can immediately play or put into play the revealed card for no cost, if able. Otherwise, move the revealed card to the bottom of your deck.
Tri prstena su imali vilenjaci... a ovo je jedan od ta 3 prstena moći, najmoćniji od njih 3. Bez Elronda u igri je ovo beskorisna karta, jer se smije staviti samo njemu (što je vrlo tematski, jer je to njegov prsten). Dvostruka je korist od nje. Prvo daje Elrondu mogućnost plaćanja Spirit događaja i attachmenta (saveznike može plaćati po defaultu). A drugo, ultramoćno i neviđeno do sad a ni kasnije, je besplatno stavljanje karte u igru s vrha igračevog decka. Ovo se može aktivirati u bilo kojoj fazi igre. Znači i saveznike i attachmente i evente možete odigrati besplatno i skoro pa bilo kada. Ovo je baza za deck skupih karata (cijene 3-5). Zajedno sa namještanjem svog decka (npr. Imladris Stargazer) može se dobro isplanirati stavljanje u igru neke dobre karte u pravom trenutku. Odlična i moćna karta. Naravno, problem sa skupim kartama, tj. skupim saveznicima je što su često unique karte (Gandalf, Radagast, Beorn, itd). Ako napunite deck samo skupim unique saveznicima, onda obavezno morate imati neko namještanje svog decka ili previše karata nećete moći odigrati, jer ste ih već odigrali. Dobra će biti i za odigravanje bilo koje karte ako uspjevate readyjati Elronda nekako. Predobar je heroj da ga se koristi samo s Vilyom. Uglavnom, odlična karta i obavezna kada se igra Elrond. :thumbs2
Hardy Leadership (unique Leadership 2) Attach to a [Leadership] hero. Each Dwarf character gets +1 hit point. Odlična karta za sve Dwarf deckove, jer će sve patuljke u igri ojačati za 1hp. Da nije unique bila bi broken, jer bi mogla dignuti hp za 3 svim patuljcima. Ovako je to odlična karta koja nije broken.
Miruvor (Spirit 1) Item. Attach to a hero. Action: Discard Miruvor to (choose two): ready attached hero, add 1 resource to attached hero's resource pool, attached hero gets +1 [Willpower] until the end of the round, or put Miruvor on the top of your deck.
Zanimljiva karta koja ima autorecikliranje u sebi. Može ju se uvijek vratiti na vrh decka i odabrati readyjanje, pa je ovo sličan efekt kakav ima Leadership Aragorn. Ili može biti odlična za dobivanje resursa u kasnijoj fazi igre za neki event. Dodatni 1 WP mi se čini kao najslabija opcija, ali možda može biti presudno u nekom trenutku, pogotovo ako su 3 ove karte u igri, što je onda dodatnih 3WP. Treba paziti ako se ova karta igra drugom igraču koji nema Spirit heroje, a htio bi ju reciklirati za readyjanje. Neće ići, jer kad ju dobije u ruke, neće ju više moći platiti (osim ako ima neku kartu koja mu daje Spirit ikonu). Odličan kandidat za ovu kartu je Elrond s Vilyom. Uglavnom odlična karta za readyjanje, ali i za ostale efekte.

Saveznici
Master of the Forge (Lore 2/0/0/1/1) Noldor. Craftsman. Action: Exhaust Master of the Forge to search the top 5 cards of your deck for any 1 attachment and add it to your hand. Shuffle the other cards back into your deck.
Jedini saveznik u ovom proširenju. Zanimljiv vilenjak za dobivanje attachmenta u ruke. Samo 1hp ga čini lakom žrtvom za hrpu za odbacivanje. U decku s puno attachmenta je od presudnog značaja, jer svaki krug može donijeti 1 attachment (Vilyju recimo :) ).

Sve skupa odlično proširenje, moglo bi se reći najbolje u ovom ciklusu, što zbog jakog heroja, što zbog ostalih karata. Elrond nema globalni efekt kao što ga je imao Dain, ali je svejedno baza za više deckova (Noldor, skupe karte).

Odgovori

Natrag na “Lord of the Rings LCG”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.