karte iz Foundations of Stone (2.c 5.AP)

Lord of the Rings LCG

Moderatori/ce: Vicko,Gujoslav

Odgovori
Avatar
mado
Reactions:
Postovi: 1509
Pridružen/a: 11 srp 2011, 11:42
Lokacija: Mursko Središće
Ima zahvala: 422 puta
 pohvaljen: 573 puta
Kontakt:
Status: Offline

BGG logo

karte iz Foundations of Stone (2.c 5.AP)

Post Postao/la mado » 28 ruj 2013, 15:06

Peti scenarij iz Dwarrowdelf ciklusa odvodi igrače u najdublje predjele Morije, možda malo i preduboko. Scenarij donosi zanimljivo iznenađenje u igrama 2-4 igrača koje najbolje dolazi do izražaja kad igrači ne znaju za njega :)

Heroj
Glorfindel (Spirit 5/3/3/1/5) Noldor. Noble. Warrior. Forced: After Glorfindel exhausts to commit to a quest, raise your threat by 1. Ovo je druga repriza heroja u igri. Iste su mu skoro sve statistike kao u Lore verziji, gdje je bio dežurni liječnik. Početni threat mu je smanjen s 12 na rekordno niskih 5. Promijenio je sferu u Spirit i kada odlazi questati, povećava igraču threat za 1. Ovo nije problem, jer spirit karte lako snižavaju threat. 3WP je previše da ga se ne bi slalo u questanje, ali ga se može štediti za napad ili u manjoj mjeri za obranu. Sam po sebi je ovo odličan heroj unatoč Forced efektu. Ima 7 krugova questanja da dosegne 12 threata svoje Lore verzije. Na radost igrača, postoji lijek za njegov forced efekt, a opisan je nekoliko redaka ispod :) S tom dodatnom kartom postaje jedan od najjačih heroja u igri i odličan razlog za kupovinu ovog AP.

Eventi
Daeron's Runes (Lore 0) Action: Draw 2 cards. Then, discard 1 card from your hand. Još jedna karta za dobivanje dodatnih karata. Daje zapravo samo 1 kartu, ali omogućava izbor izvučene karte ili rješavanje lošije karte iz ruke.
Heavy Stroke (Tactics 1) Response: After a Dwarf deals X damage to an enemy during combat, deal and additional X damage to that enemy. (Limit once per phase.) Odlična karta za patuljke i rješavanje težih neprijatelja. Praktički treba neprijatelja raniti na pola ukupnih hit pointova, a ova ga karta onda dokrajči. Još jedan obavezan sastojak Dwarf deckova.

Attachment
Light of Valinor (unique Spirit 1) Condition. Attach to a Noldor or Silvan hero. Attached hero does not exhaust to commit to a quest.
Ovaj dodatak za vilenjake je zapravo namijenjen za baš određenog vilenjaka (malo prije opisanog :) ). Negira manu Spirit Glorfindela i znatno je bolja od karata za readyjanje. Brojne su neprijateljske karte koje kažnjavaju exhaustane likove (pogotovo kod questanja), pa će s ovim attachmentom Glorfindel biti zaštićen. I Lore Glorfindel je dobar cilj za ovu kartu, jer će prvo dobro questati, pa napasti, a nekoga može i ozdraviti. Odlična karta i za druge vilenjake.
Asfaloth (unique Lore 2) Mount. Attach to a Noldor or Silvan hero. Action: Exhaust Asfaloth to place 1 progress token on any location. (2 tokens instead if attached hero is Glorfindel.) Druga karta za vilenjake koja je duplo jača na Glorfindelu (vrlo tematski, jer je to njegov konj u knjizi). 1-2 progress tokena će riješiti slabije lokacije, a u suradnji s drugim kartama sličnog efekta i jake lokacije. Odlična karta.
Healing Herbs (Lore 0) Attach to a [Lore] hero. Action: Discard Healing Herbs and exhaust attached hero to heal all damage on 1 character. Besplatna karta, ali nije besplatan način liječenja lika. Treba imati viška spremnog heroja što nije prečest slučaj. Pošto je besplatna, isplati ju se staviti u deck, dodati nekom Lore heroju, pa nek se nađe. Ima više scenarija u kojima će spasiti bitnog lika. Recimo u A Journey to Rhosgobel se ovom kartom može izliječiti Wilyadora za 5 (koliko i za svaki pronađeni Athelas) i time pobijediti u igri.
Path of Need (Leadership 4) Condition. Limit 1 per deck. Attach to a location. Heroes do not exhaust to attack, defend, or commit to a quest while attached location is the active location. Jako skupa karta i jedna od rijetkih koju se smije imati samo 1 primjerak po decku. Ali vrijedi kad ju se uspije dobro iskoristiti. Ovom kartom svi heroji idu u questanje, obranu i napad, a nisu exhaustani u nijednom trenutku (osim ako se koristi njihova akcija koja im to radi). Znači da su zaštićeni od svih efekata koji napadaju exhaustane likove. To je lijep bonus na osnovnu svrhu te karte. Jedino treba paziti da se ne questa preuspješno tj, riješi lokacija pa ova karta ode u discard. Korisne su uz nju razne manipulacije lokacijama, pa se lokaciju s ovom kartom može malo slati u staging area, malo da bude aktivna, pa možda i više krugova iskoristi odličan efekt ovog attachmenta. Svakako odlična karta oko koje treba izgraditi deck ili više njih i onda ju iskoristiti u pravom trenutku. Vrijedi za heroje svih igrača, pa je sve bolja što je više igrača u igri.

Saveznici
Imladris Stargazer (Spirit 2/0/0/1/1) Noldor. Action: Exhaust Imladris Stargazer to choose a player. That player looks at the top 5 cards of his deck and then returns them to the top of his deck in any order.
Odlična vilenjakinja koja će pomagati svim igračima u namještanju svog decka. Ovo je korisno samo po sebi, a pogotovo u kombinaciji sa dodatnim uzimanjem karata ili efektima koji ciljaju na vrh decka. Nažalost je dosta slabašna sa samo 1 hp. Nije unique, pa je u igri s 2-4 igrača jako korisno imati sve 3 kopije u igri, pa svima namještati deckove. Rijetki su scenariji u kojima ova saveznica neće biti od velike koristi.
Longbeard Elder (Leadership 3/2/1/1/2) Dwarf. Response: After Longbeard Elder commits to a quest, look at the top card of the encounter deck. If that card is a location, place 1 progress token on the current quest. Otherwise Longbeard Elder gets -1 [Willpower] until the end of the phase.
Skupi patuljak koji dobro questa, a može biti dodatno koristan u igri, ako ga se koristi s nekom tehnikom manipulacije neprijateljskog decka. Može se i njega samog koristiti čisto za gledanje prve karte neprijateljskog decka i riskirati -1WP. Znanje je moć, pa se ovisno o karti koja dolazi može bolje isplanirati quest faza. Ovo je posebno korisno u solo igri, pa i u dvoje.
Trollshaw Scout (Tactics 2/0/2/1/2) Noldor. Scout. Ranged. Trollshaw Scout does not exhaust to attack. Forced: After Trollshaw Scout attacks, either discard it from play or discard 1 card from your hand.
Zanimljiv napadač koji je ranged i kojeg se može iskoristiti za više napada u istom krugu. Potrebno je imati višak karata u rukama što se može izvesti namjerno ili se dogodi nenamjerno kad imate malo resursa pa vam sve te karte ničemu ne služe u rukama.

Još jedno dobro proširenje zbog jakog heroja i dvije karte koje ga čine još boljim herojem, a i zbog ostalih karata.

Odgovori

Natrag na “Lord of the Rings LCG”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.