karte iz The Watcher in the Water (2.c 3. AP)

Lord of the Rings LCG

Moderatori/ce: Vicko,Gujoslav

Odgovori
Avatar
mado
Reactions:
Postovi: 1509
Pridružen/a: 11 srp 2011, 11:42
Lokacija: Mursko Središće
Ima zahvala: 422 puta
 pohvaljen: 573 puta
Kontakt:
Status: Offline

BGG logo

karte iz The Watcher in the Water (2.c 3. AP)

Post Postao/la mado » 27 ruj 2013, 18:03

Treći AP iz Dwarrowdelf ciklusa dovodi igrače pred zapadna vrata Morije. Može ga se pobijediti na 2 različita načina, a svaki zahtjeva drugačiji deck. Može se i napraviti kombinacija, pa ispuniti oba cilja za pobjedu.
Karte za igrače su isto zanimljive, pogotovo heroj koji je prva repriza heroja u igri.

Heroj
Aragorn (Lore 12/2/3/2/5) Dunedain. Ranger. Sentinel. Refresh Action: Reduce your threat to your starting threat level. (Limit once per game.) Aragorn smo kao Leaderhips heroja imaju u core setu. Dobro je questao i imao autoready u sebi. Nakon toga je dobro branio i napadao. Ovaj Aragorn je promijenio sferu u Lore, izgubio je titulu Noble (što nije neki minus jer Noble deckovi još ne postoje), ima iste statistike kao i prošla verzija, ali je dobio jedinstvenu sposobnost koja nije viđena prije ni poslije njega. A to je najveće smanjenje threata u igri, praktički resetiranje scenarija za jednog igrača na početak. Ako ste hrabri i voljni malo riskirati, pa čekate da vam threat dođe do 49, ovime možete smanjiti threat za 20 pa i malo više (ovisno o herojima u igri i početnom threatu). Spirit karte su najbolje za manipulaciju threata, ali se moraju jako pomučiti da ga smanje za više od 10, a smanjivanje za 15-20 im je na teoretskom limitu i jako teško za ostvariti. U brojnim scenarijima neprijateljske karte dižu threat kao lude, pa će ovaj heroj biti jako koristan. S druge strane ima i scenarija gdje to nije slučaj, pa je bolji izbor stari Aragorn. Naravno, ne treba čekati da threat ode do krajnjih granica. Možda želite izbjeći neke neprijatelje ili uvjete s neprijateljske karte, pa se isplati resetirati threat i ranije (kad je na 35-40). Svakako odličan heroj, jedan od najjačih u igri.

Eventi
Elrond's Counsel (Spirit 0) Action: If you control a unique Noldor character, give another character +1 [Willpower] until the end of the phase and lower your threat by 3. Besplatno smanjivanje threata čak za 3, ali je vezano za vilenjake i to samo za Noldor i još mora biti unique. Puno je tu uvjeta, ali kad se ostvare, ovo je odlična karta. U ovom ciklusu dobivamo 4 Noldor heroja (svi su naravno unique), a tu je i Arven, Gildor i još pokoji unique Noldor saveznik, pa neće biti tako teško smanjiti threat ovom kartom. I kao dodatni bonus, jedan lik bolje questa.
Grave Cairn (Leadership 1) Response: After a character leaves play, add its [Attack] to another characters [Attack] until the end of the round. Zanimljiva i jeftina mogućnost pojačavanja napada lika bilo kojeg igrača. Može se iskoristiti nakon što je neki lik ušao u igru sa Sneak Attack (Gandalf – pa pojača napad za 4).
Short Cut (Lore 1) Response: After a location enters play, exhaust a Hobbit character to shuffle that location back into the encounter deck. Then, reveal 1 card from the encounter deck and add it to the staging area. Neočekivana karta u ovom ciklusu, jer se odnosi na hobite. Kao takva je zanimljiv način rješavanja opasnih lokacija. Bilo bi ljepše da je malo skuplja, pa da se ne mora otkriti nova karta, al dobro. I ovako će često spasiti situaciju.

Attachmenti
Sword that was Broken (Leadership 3) Artifact. Attach to a hero. Attached hero gains a [Leadership] resource icon. If attached hero is Aragorn, each character you control gets +1 [Willpower]. Preskupa karta ako se ne igra na Aragorna. Pjesme su jeftinije za dodavanje Leadership ikone. Ovo je stvoreno za Lore Aragorna, ali će i Leadership verziji dobro doći, ako u igri imate puno likova. Zgodna je kombinacija, ako imate vipe patuljaka, a drugi igrač Daina, pa im ova karta i Dain daju svakome +2WP.
Legacy of Durin (Lore 1) Condition. Attach to a Dwarf hero. Response: After you play a Dwarf character from your hand, draw 1 card. Jeftina karta koja će vam donijeti nekoliko dodatnih karata tokom igre. Bila bi jača da vrijedi kad bilo koji igrač odigra Dwarfa, ali i ovako će biti korisna.
Resourceful (Neutral 4-Secrecy 3.) Attach to a hero you control. Attached hero collects 1 additional resource during the resource phase each round. Ovo je zanimljiva karta za dobivanje dodatnih resursa. Po punoj cijeni je preskupa i neisplativa, osim u jako dugim scenarijima. Treba proći 4 kruga igre da sama sebe isplati i tek onda dodatno zarađuje. Ako ju se može besplatno staviti u igru ili po sniženoj cijeni, onda je od ogromnog značaja i pomoć igraču. Dakle, sve ovisi u kojem je decku igrate.
Rivendell Bow (Tactics 1) Item. Weapon. Attach to a Noldor or Silvan character, or to Aragorn, Limit 1 per character. Attached character gains ranged. If attached character has a printed ranged keyword, it gets +1 [Attack] during a ranged attack. Jeftina karta za vilenjake i Aragorna. Daje im Ranged sposobnost, a postojećim Ranged likovima pojačava ranged napade.

Saveznici
Arwen Undomiel (Spirit 2/2/0/1/2) Noldor. Noble. Response: After Arwen Undomiel exhausts, choose a character. That character gains sentinel and +1 [Defense] until the end of the round.
Nakon što je Arwen bila na Objective karti zadnja 2 scenarija, sad je odlučila pomagati igračima. Rekla je Elrondu "Tata, sad je dosta! Idem ja u akciju!" :) I nije loša u akciji. Neće baš ići u napad da ne zaprlja svoju obleku krvlju. Rijetko će obraniti. Ona će otići questati i usput pojačati nekog branitelja (sa +1) i dati mu Sentinel sposobnost. Odličan i jeftin saveznik.
Watcher of the Bruinen (Tactics 2/0/1/2/2) Noldor. Warrior. Sentinel. Watcher of the Bruinen does not exhaust to defend. Forced: After Watcher of the Bruinen defends, either discard it from play or discard 1 card from your hand.
Još jedan dobar vilenjak. Nije skup, samo ga treba malo ojačati dunedainskim signalima da uspješno obrani više napada.

I treći AP iz ovog ciklusa se pokazao kao jako dobar.

Odgovori

Natrag na “Lord of the Rings LCG”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.