Formati turnira

Najave događanja, reportovi sa turnira, rezultati i drugo.

Moderator/ica: Tenkazu

Zaključano
Avatar
Tenkazu
Postovi: 139
Pridružen/a: 21 lip 2011, 14:28
Lokacija: Zg
Ima zahvala: 2 puta
 pohvaljen: 1 put
Status: Offline

Formati turnira

Post Postao/la Tenkazu » 05 ruj 2011, 18:55

L5R je čudesan po svojim raznolikim formatima igre koji su većinom stvoreni kroz puku domišljatost igrača i zapravo nisu standardni igraći formati i njihova pravila ne vrijede za Celestial Edition* format.

* Celestial Edition format - Najosnovniji i jedini standardni igraći format koji vrijedi za trenutno aktualnu ediciju i u kojemu je dozvoljeno koristiti samo CE legalne karte (one koje imaju CE oznaku u donjem desnom uglu). Nazivi formata se mijenjaju ovisno o aktualnoj ediciji što znači da će sa dolaskom sljedeće edicije format nositi naziv Emperor Edition format dok će Celestial preći u Legacy format.


Legacy format - Legacy ili Open je format u kojemu su dozvoljene gotovo sve karte iz duge povijesti L5R-a no istovremeno se nastoji održati balans igre pa su određene karte ipak zabranjene. Lista zabranjenih karti je skromna i iznosi svega šest (6) različitih karti. Legacy format uređuje vijeće igrača The Jade Hand.


Multiplayer format - Format za više igrača se ne razlikuje mnogo od standardnih pravila no postoje male izmjene i prilagodbe:

1. Igru počinje igrač s najviše Family Honora i nakon toga igra se nastavlja u smjeru kazaljke na satu od tog igrača. Igrač koji igra posljedni je jedini koji u igru stavlja Holding Bamboo Harvesters.

2. Kada se stvori Attack faza, Napadač i Branitelj mogu pozvati Saveznike tj. druge igrače koji trenutno nisu niti Napadači niti Branitelji. Saveznici se pozivaju nakon što su oba igrača definirali Napadačke i Obrambene jedinice i to istim redoslijedom - prvo Napadač poziva, a zatim Branitelj. Ostali igrači ne moraju učiniti ništa, tj. nisu dužni prikloniti se ikome međutim oni ne mogu poslati svoje jedinice u Bitku ukoliko se nisu priklonili jednoj ili drugoj strani. Saveznik koji pošalje jedinice u Bitku dobije 2 Honora.

Za više detalja pogledajte ovdje.


4/6 format - S obzirom na trenutna pravila Celestial edicije, svaki igrač konstruira deck 4/6 (4 Dynasty karte i 6 Fate karti) koji treba sadržavati CE legalne karte. Igra se prema uobičajenim pravilima. Format se može igrati i kao Legacy.


Sealed format - Svaki igrač treba jedan CE legalan, neotvoreni starter s kojime će igrati. Osim startera igrači mogu dodati i boostere no tada bi svaki igrač trebao dodati jednak broj boostera iz istog ili istih setova (ekspanzija). Uobičajeno je da se od karti na raspolaganju složi 30/30 deck no ovisno o broju boostera se taj broj povećava (1 booster = 35/35; 2+ boostera = 40/40). Za slaganje decka vrijede uobičajena pravila no igrači mogu koristiti bilo koji Stronghold kojeg otvore u početnim kartama, ne samo onaj koji su dobili u starteru.

Ovaj format se također može igrati kao Legacy no treba slijediti listu zabranjenih karti kao i još neka dodatna pravila koja pišu ovdje.


Suicide format - Igra se samo s boosterima. Svaki igrač započinje s jednim boosterom i kada pobjedi protivnika, svojim kartama dodaje njegove. Svaki igrač počinje igru sa Stronghold kartom Shiro No Name i statovima 5/5/5 (obično omot boostera predstavlja Stronghold). Igrač je dio svoga klana i sve Personality karte u decku pripadaju tom klanu, kao dodatak onome koji je printan na karti.

Igra se odvija u rundama, do četiri maksimalno i za to vrijede posebna pravila koja možete pronaći ovdje.


Draft format - Svi igrači dobiju određeni broj boostera. Kada turnir započne, svi igrači otvaraju isti tip boostera, uzimaju jednu kartu i ostatak šalju osobi na lijevoj strani. Ovo se ponavlja dok se ne uzme i posljednja karta iz prvog boostera. Nakon toga se otvara drugi booster, svaki igrač opet uzima kartu no ovaj put ostatak šalje igraču desno od sebe. Ovo se ponavlja dok se ne izdraftaju svi boosteri.

Nakon toga se slaže deck 20/20 od draftanih karti no igrači osim toga imaju na raspolaganju dodatne karte koje su dobili u Draft Packu u što je uključen i početni Stronghold koji je isti za sve sudionike. Za draft vrijede neka dodatna pravila, a njih kao i popis dodatnih karti pogledajte ovdje.


Dynasty League format - Kombinacija Sealed i Draft formata. Za više informacija pogledajte ovdje.


Bushi format - U ovom formatu vrijede uobičajena pravila trenutno legalne edicije no u deck se smiju uključiti samo C/ UC/ F karte dok su Promo i Rare karte zabranjene.


Highlander format - U principu vrijede sva trenutno aktualna pravila no igrači smiju koristiti samo po jednu kopiju svake karte u oba špila osim klanskih Holdinga kojih mogu imati po tri kopije.


BigDeck format - Ovo je Open Highlander format u kojemu igrači trebaju napraviti deck od točno 100/100 karti. Vrijede sva pravila za trenutnu ediciju, međutim pravila za Legacy Holding karte vrijede kao u tadašnjim Lotus/ Samurai edicijama. Naravno, pri izradi decka treba paziti i na listu zabranjenih karti no za ovaj tip formata su dodane još četiri karte na listu: A Favor Returned, Kyuden Hitomi, Nanashi Mura i The High House of Light.


Weight Watchers - Format u kojemu Common karte vrijede 0 bodova, Uncommon 2 boda, Rare karte 10 bodova i Unique Rare 15 bodova. Postavlja se nekakva bodovna granica (npr. 100 bodova) i onda se unutar toga treba napraviti deck.


Swap Meet - Na početku runde se baci kocka i ukoliko je broj neparan, igrači zamijene deckove i tu rundu odigraju s protivničkim deckom.


War of Honor formati - War of Honor je L5R u obliku boardgamea, namijenjen za više igrača i pravila igre se nešto razlikuju od uobičajenih L5R pravila. WoH ima vlastite formate koje možete pronaći ovdje.
Hida Kuon, Crab Clan Champion
November 2000 - October 2009
slika
Awaiting L5R LCG.

Zaključano

Natrag na “Turniri i događanja”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.