Carcassonne Turnir

Prvi Carcassonne Turnir 04.03.2023.

U subotu, 04.03.2023., odigrao se prvi Carcassonne turnir u Klubu MC. Turnir je krenuo u 14:00h, te je prisustvovalo dvadeset i dvoje natjecatelja. Atmosfera je bila prijateljska sa puno smijeha i dobrog raspoloženja, ali nije izostao natjecateljski duh. Svi su se trudili biti u najboljih osam igrača za prolazak u četvrtinu finala. Turnir se igrao u sistemu “švicarca” kroz pet rundi, a potom je najboljih osam igrača krenulo u eliminacijske borbe u četvrtini finala. Sve partije igrale su se uz aplikaciju šahovskog sata na vrijeme od 15 minuta po igraču. Najboljih osam su bili kako slijedi: Zvonimir Vlaić, Robert Tomić, Natan Turčinović, Igor Mamula, Darko Tomorad, Leonora Jutronić-Tomić, Ana Milinović, Fran Bažulić.

U četvrtfinalu su bile jako napete partije, sa pobjedama u kojima je presudilo samo par bodova prednosti. Iz četvrtfinala u polufinale prošli su: Natan Turčinović, Darko Tomorad, Ana Milinović, Fran Bažulić.

U polufinalu također napeto! Igrači koji nisu prošli u polufinale ostali su gledati turnir, pridonoseći uzbuđenju i natjecateljskoj atmosferi. Partije su se pozorno gledale do kraja u iščekivanju tko će od najboljih četiri igrača na kraju postati prvak! 

U finale su ušli Ana Milinović i Darko Tomorad, dok su za treće mjesto igrali Natan Turčinović i Fran Bažulić. U finalu pobjedu je odnijela Ana Milinović! U borbi za treće mjesto pobjedu je odnio Natan Turčinović!

Konačni poredak je bio: 1. Ana Milinović, 2. Darko Tomorad, 3. Natan Turčinović i 4. Fran Bažulić

Posebne čestitke našoj PRVAKINJI Ani Milinović! Čestitke Darku, Natanu i Franu za osvojena mjesta, te veliko hvala svima koji su sudjelovali!

Cijeli ovaj događaj popratila je sponzorstvom Carta Magicaprvi i najveći game & hobby shop u Hrvatskoj, kojoj zahvaljujemo na suradnji!