Carcassonne Liga 2024

Carcassonne Liga 2024! 

Krećemo i sa Carcassonne ligom! Ove godine Carcassonne će se igrati u formatu lige. Igrat će se 5 turnira u formatu švicarca. Brojat će se pobjede i porazi, te će najboljih 16 igrača ići u playoff u zadnjem šestom turniru. Zadnji (Playoff) turnir će se igrati na ispadanje – best of three. Turnir će biti u sljedećim datumima: 04.02.2024, 25.02.2024, 24.03.2024, 28.04.2024 i 26.05.2024, svi turniri će se igrati u nedjelju, sa startom u 13:00h. 

Playoff turnir biti će u lipnju 2024. godine, a datum ćemo dogovoriti nakon zadnjeg turnira u dogovoru sa Finalistima. 

NAGRADA ZA PRVO MJESTO: DRUŠTVENA IGRA CITADELS

Ovim putem objavljujemo i poziv za Hrvatsku Carcassonne reprezentaciju! 

Želite li biti dio Hrvatske Carcassonne reprezentacije?

Ove godine Hrvatska će po prvi put nastupiti na Svjetskom Timskom Online Prvenstvu u Carcassonneu. 

 

Svjetsko Prvenstvo, poznatije pod kraticom WTCOC (World Team Carcassonne Online Championship), održava se petu godinu zaredom na platformi Board Game Arena. Prvenstvo se sastoji od grupne faze i eliminacijskog turnira. 

 

U grupnoj fazi, svaka reprezentacija igra po jedan meč protiv svake od ostalih reprezentacija, a jedan meč se sastoji od 5 duela u kojima svaki igrač igra protiv jednog protivnika na dvije dobivene igre. Meč pobjeđuje ona reprezentacija koja je pobijedila barem 3 duela, a bilježe se i rezultati pojedinačnih duela za rješavanje neriješenih pozicija u grupi.

 

Najbolje plasirane reprezentacije iz grupne faze idu u završnicu koja se odigrava kao eliminacijski turnir. Reprezentacija koja pobijedi meč napreduje u idući krug i tako dalje sve do finala u kojem će jedna reprezentacija ponijeti titulu Svjetskog prvaka.

Prvenstvo počinje u četvrtom mjesecu i svaki tjedan se odigra jedno kolo u terminu koji se odredi međusobnim dogovorom između reprezentacija. Igrači, koji sudjeluju u tom kolu,u isto vrijeme će odigrati dvije ili tri igre protiv jednog od igrača protivničke reprezentacije.

Kako je ovo prvi put da Hrvatska sudjeluje na prvenstvu, potrebno nam je sastaviti reprezentaciju od 10 igrača koji će braniti naše boje.

 

Kako postati član reprezentacije?

 

Kvalifikacije za reprezentaciju će biti održane kao kombinacija Board Game Arena ELO rating-a i ostvarenih bodova na prva dva turnira Carcassonne Lige. Ovakva kombinacija je odabrana kako bi u reprezentaciji imali igrače koji su aktivni na Board Game Areni i koji pokažu dobru igru na turnirima. Prisustvovanje turnirima uživo nije nužno za reprezentaciju, no može donijeti dodatne bodove. Jedini potreban uvjet je imati korisnički račun na Board Game Areni.

 

Za sudjelovanje u kvalifikacijama za reprezentaciju dovoljno je kod ispunjavanja ankete unijeti svoje BGA korisničko ime (napraviti račun prije ukoliko još nemate).

A onda vam je samo preostalo ostvariti što bolje rezultate, kako na Board Game Areni, tako i na turnirima uživo. Na Board Game Areni bodove možete skupljati do 1. ožujka u 23:59, kada će biti zabilježen vaš trenutni ELO rating.

Potom ćemo skupiti sve prijave i dodijeliti bodove na temelju broja prijavljenih sudionika na turnirima uživo i broja prijavljenih sudionika preko Board Game Arene. Svi prijavljeni će na temelju Board Game Arena ELO ratinga, ovisno o poziciji, dobiti od 1 do n bodova pri čemu je n broj prijavljenih igrača. A sudionici turnira uživo će moći dobiti dodatnih od 1 do m bodova, pri čemu je m broj prijavljenih sudionika za reprezentaciju na turnirima uživo.

Nakon toga ćemo objaviti rang listu za reprezentaciju i javiti se pojedinačno igračima koji su se kvalificirali. A ukoliko netko od njih ipak ne bude mogao sudjelovati, javljamo se idućim igračima po rangu.

 

Više o prošlogodišnjem turniru možete vidjeti na stranici: https://www.carcassonne.cat/wtcoc2023

 

A Board Game Arena se nalazi na sljedećem linku:

https://boardgamearena.com/

Na kraju zahvaljujemo se našem sponzoru Carta Magica, na ponovnoj suradnji! 

PRIJAVE ZA PRVI TURNIR