Učlani se u udrugu!
Question mark
6.76038 Stars
Ocjena: 6.76/10 (3253 glasova)

Android

3 - 5
Najbolje: 3
Težina: 3.9458 Stars Question mark
 • TOP igra: 855
13 god.
180 - 240 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

Kompleksna detektivska igra sa Blade Runner SF ikonografijom. Odlikuju je velika ploča za igranje sa mnoštvom lokacija, te veliki broj raznovrsnih kartica i pribora za igru.

TIJEK IGRE

Igrači uzimaju uloge detektiva u SF svijetu prepunom androida i klonova. Na početku igre zadaje se ubojstvo koje je potrebno razriješiti u određenom vremenu (dva igrača tjedna). Osim razrješavanja ubojstva igrači se bore sa vlastitim privatnim problemima koji ih muče, te pokušavaju riješiti i zavjeru oko cijelog slučaja.

KARAKTERISTIKE IGRE

 • Kompleksna detektivska igra sa podosta pravila
 • Svaki igrač detektiv ima svoju mehaniku igre
 • Razvija zapažanje, razmišljanje i logiku

Copyright: Fanasy Flight Games (2008)

Detaljno
Question mark
7.36013 Stars
Ocjena: 7.36/10 (29231 glasova)

Arkham Horror

1 - 8
Najbolje: 4
Težina: 3.5436 Stars Question mark
 • TOP igra: 184
12 god.
180 - 240 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

Arkham Horror je fantasy avantura u kojoj su čudovišta iz raznih dimenzija počela napadati maleni grad Arkham. Igrači se moraju zajedno boriti i otjerati ih natrag odakle su i došla, te pritom zapečatiti sva dimenzionalna vrata da se više ne mogu vratiti i napasti ponovno. Sve ovo vrijeme,  jedno drevno zlo spava, te ako se ono probudi započinje zadnja velika borba na život ili smrt između igrača i tog drevnog čudovišta. Ako igrači uspiju zapečatiti dovoljno dimenzionalnih vrata prije nego se probudi, ono nikada neće niti moći doći u svijet i igrači su pobijedili. Radnja se odvija 1920-ih, ali je dodan taj element fantastike. Igra sadrži oko 400 karata, 300 žetona i pločica te poveću ploču grada Arkhama na kojoj se igra.

TIJEK IGRE

Igrači izaberu po jednog istraživača s kojim će igrati. Svaki istraživač je poseban i jedinstven. Istraživači imaju razne sposobnosti, oružja i predmete. Nakon što se izaberu istraživači, bira se i drevno čudovište koje će biti konstantna prijetnja svijetu, pa čak i dok spava. Tada se otvaraju prva dimenzionalna vrata u neki strani svijet iz kojeg isti tren izlazi određeni broj čudovišta. Nakon toga počinje igra. Igra se odvija kroz određeni broj koraka gdje svi igrači igraju paralelno. U prvom koraku se igrači pripremaju prilagođavanjem trenutnoj situaciji. U drugom koraku se pomiču po ulicama i mjestima grada. Ako naiđu na čudovište, mogu se ići boriti s njime ili se pokušati prošuljati pored njega.  U trećem koraku, istraživači nailaze na razne susrete i događaje u gradu, ovisno na koje mjesto su došli. Nakon toga, u četvrtom koraku, istraživači (ako su prošli kroz dimenzionalna vrata i otišli u drugi svijet) mogu istražiti taj svijet. Nakon toga ide zadnji korak u tekućem krugu, gdje nova čudovišta napadaju grad, a postoji i mogućnost za otvaranje novih dimenzionalnih vrata. Igra tada prelazi u novi krug od 1. koraka i tako sve dok igrači ili ne pobijede ili ne izgube.

Istraživači pobjeđuju ako zatvore i zapečate određeni broj dimenzionalnih vrata ili ako se drevno čudovište ipak probudi, a istraživači ga uspiju ubiti.  U slučaju da se drevno čudovite probudi i uspije poraziti svakog istraživača, igrači gube.

KARAKTERISTIKE IGRE

 • timska igra
 • komplicirana pravila
 • zahtjeva puno prostora za igru
 • dulje vrijeme postavljanja igre
 • karte su bogate tekstom

Copyright: Fantasy Flight Games (2005)

Detaljno
Question mark
7.78329 Stars
Ocjena: 7.78/10 (24538 glasova)

Battlestar Galactica

3 - 6
Najbolje: 5
Težina: 3.2272 Stars Question mark
 • TOP igra: 49
10 god.
180 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

Timska svemirska igra u kojoj se igrači nalaze u ulogama protagonista SF serijala Battlestar Galactica, te se bore protiv rase inteligentnih robota Cylonaca pokušavajući se dokopati planeta Kobol. Igra se sastoji od igrače ploče, velikog broja kartica, figurica svemirskih brodova i raznih oznaka.

Za igru postoje i posebna pravila prema kojoj je mogu igrati 1 – 2 igrača, kao i pravila za čistu kooperativnu igru (bez infiltriranog Cylonca). Ako vas zanima ovakav način igre, preuzmite pravila (PDF) s ove poveznice.

TIJEK IGRE

Igrači timski igraju svoje uloge koje su preuzeli na početku same igre. Osim preuzimanja uloga, igrači uzimaju i tzv. kartice vjernosti (Loyality cards) koje određuju koji će igrač igrati ulogu ubačenog cylonskog robota. Temeljem njih unutar svojeg kruga igre uzimaju odgovarajuće kartice vještina (Skill cards), pomiču se sa svojim oznakama po ploči (svemirskom brodu ili lete u svemiru), izvršavaju neku od dozvoljenih akcija, uzimaju i rješavaju krizne karte (Crisis cards), bore se sa Cylonskim brodovima u svemiru, te skaču u hipersvemir kako bi se domogli krajnje lokacije prije nego im ponestane jednog od resursa (goriva, hrane, morala ili populacije), odnosno prije nego im iskrcani cylonski roboti ne pobiju posadu ili unište samu svemirsku krstaricu.

KARAKTERISTIKE IGRE

 • timska igra u kojoj jedan do dva igrača dobivaju uloge prikrivenog Cylonca
 • razvija taktiku i strategiju
 • komponente sadrže tekst, pa je za igranje potrebno znanje engleskog jezika

Copyright: Fantasy Flight Games (2008)

Detaljno
Question mark
6.74293 Stars
Ocjena: 6.74/10 (973 glasova)

Blood Bound

6 - 12
Najbolje: 8
Težina: 1.7 Stars Question mark
 • TOP igra: 1566
 • TOP party: 70
14 god.
15 - 30 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

Blood Bound je napeta igra dedukcije, blefiranja i intrige za 6 do 12 igrača. U tajnosti podijeljeni u 2 suparnička vampirska klana, igrači svojim akcijama pokušavaju otkriti tko su im prijatelji, a tko neprijatelji da bi zajedničkim snagama sa ostalim pripadnicima vlastitog klana ultimativno zarobili starješinu neprijateljskog klana i time osigurali pobjedu.

TIJEK IGRE

Na početku igre, svakom se igraču dodijeli kartica licem prema dolje sa jednim likom kojega će taj igrač predstavljati. Igrač tada pogleda koju je karticu dobio, te igraču lijevo od sebe pokazuje simbol u donjem desnom uglu svoje kartice, ali na način da ne razotkrije ostatak kartice(na taj način svaki od igrača za stolom će dobiti hint o tome kojem klanu pripada igrač koji mu je pokazao simbol). Nasumično se odredi igrač koji će započeti igru, te mu se dodjeljuje kartonski bodež i igra može krenuti.

Prvi igrač postavlja kartonski bodež na stol u smjeru bilo kojeg igrača kako bi označio da njega želi napasti. Napadnuti igrač tada prima ranu (ili se bilo tko od drugih igrača za stolom može ponuditi da primi ranu umjesto napadnutog igrača). Igrač koji je primio ranu zatim preuzima kartonski bodež i započinje svoj krug. Svaki put kad igrač primi ranu, mora uzeti jednu oznaku koja je navedena na njegovoj kartici, te time otkriva dio svojeg identiteta. Igrač može primiti maksimalno tri rane (u tom trenutku se u većini slučajeva identitet može lako pogoditi), a ukoliko igrač bude napadnut još jednom i treba primiti četvrtu ranu, tada je igrač zarobljen i igra završava. Ukoliko je zarobljeni igrač starješina protivničkog klana, pobjeđuje klan koji ga je zarobio. Ukoliko pak zarobljeni lik nije starješina, tada pobjedu odnosi protivnički klan.

Da sve ne bi bilo previše jednostavno, svaki lik ima i svoju posebnu moć koju može upotrijebiti u ključnom trenutku. Tu su i napredna pravila za neparan broj igrača, kada se pojavljuje novi lik – Inkvizitor čiji je cilj infiltrirati se u jedan od klanova i ‘ukrasti’ pobjedu. Tijekom trajanja partije, igračima je dozvoljeno da komentiraju akcije, međusobno se dogovaraju, osmišljavaju taktike i blefiraju što ovu igru čini dodatno zabavnom i pogodnom za igranje u većem društvu zbog velike količine interakcije među igračima.

KARAKTERISTIKE IGRE

 • Vježba logično razmišljanje i memoriju
 • Faktor sreće smanjen na minimum
 • Jednostavna pravila i kratko trajanje partije čine igru pogodnom za veće društvo
 • Razvoj analitičkih sposobnosti
 • Puno socijalne interakcije
 • Nema bitnog teksta na karticama

Copyright: Fantasy Flight Games (2013)

Detaljno
Question mark
7.39415 Stars
Ocjena: 7.39/10 (7878 glasova)

Blood Bowl: Team Manager

2 - 4
Najbolje: 4
Težina: 2.3243 Stars Question mark
 • TOP igra: 196
14 god.
90 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

Blood Bowl: Team Manager je još jedna igra s kartama iz serije Fantasy Flight Gamesa. Treba imati na umu da je to samostalna igra te za nju se ne izdaju dodatni paketi u vremenskim intervalima kao što je to slučaj sa LCGovima. Blood Bowl je tematski križanac između američkog nogometa i fantasy svijeta u kojem timove čine ljudi, orkovi, vilenjaci, patuljci itd.

TIJEK IGRE

Igrači na početku partije izabiru jednu od šest ponuđenih ekipa koju će voditi tijekom sezone. Tijekom sezone (u većini slučajeva ona traje pet tjedana – poteza) će se ekipe boriti u seriji highlihtova. Highlight je nešto kao potez kola i on čini glavnu srž igre gdje će osvajači dobijati brojna poboljšanja i naklonost publike. Upravo ta naklonost donosi pobjedničke bodove. Bitno je imati na umu činjenicu da će veliki broj različitih komponenata, poboljšanja, igrača i rasa donijeti potpuno različitu igru u svakoj novoj partiji.

KARAKTERISTIKE IGRE

 • Taktički orijentirana
 • Nema timova, svatko igra protiv svakoga
 • Elegantna pravila
 • Različite karakteristike momčadi
 • Karte sadrže tekst

Copyright: Fantasy Flight Games

Detaljno
Question mark
7.68453 Stars
Ocjena: 7.68/10 (10848 glasova)

Chaos in the Old World

3 - 4
Najbolje: 4
Težina: 3.1635 Stars Question mark
 • TOP igra: 82
 • TOP strateška: 63
13 god.
60 - 120 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

Pomagani od strane skrivenih kultista, vojske demona i ljudi, posvećene razarujućim moćima, žele uništiti sve što je dobro i čisto u svijetu. Chaos in the Old World, igra dizajnirana od strane Erica M. Langa, daje ti da postaneš jedan od 4 Razarajuće moći. Upravljaj tajanstvenim kultistima, moćnim ratnicima, ili čak Višim demonima dok širiš beznađe i destrukciju kroz kraljevstva Starog kontinenta.

U ovoj igri postat ćeš jedan od zastrašujuće snažnih bogova Kaosa! Svaki bog ima svoj jedinstven stil pokoravanja svijeta, i bog kojeg odabereš daje ti jedinstven način za ratovanje protiv drugih bogova. Koji ćeš postati?

Bog krvi, Khorne, sjedi na svojem prijestolju na vrhu planine od lubanja. Njegovi poručnici, zastrašujući Bloodthirsteri, nemaju premca u bitkama. Napadaju bez upozorenja, ostavljajući iza sebe trag od leševa. Njihov borbeni poklič siječe zrak pun krikova palih: Krv za Boga krvi!

Zavodljiv i poguban, Slaanesh, Princ užitka, namamljuje mnoge moćne pojedince na put tame. Sljedbenici Slaanesha uživaju u pretjerivanju, naslađujući se u boli i perverzijama. Moć Slaanesha ne leži u snazi, već u uslugama. Potpomognuta moćnim demonicama, lijepim sirenama s opasnim kliještima, vojska Slaanesha pokušava koruptirati svijet iznutra.

Djed Nurgle, Gospodar kuge, napreduje  na račun propadanja svih stvari. Hraneći se na moćnim snagama bolesti i raspadanja, Nurgle ne želi ništa više do širiti kugu. Nurgle vodi svoje kultiste šaljući ih u svijet kako bi širili odvratne infekcije kroz Stari kontinent, uz podršku groznih Plaguebearera. Ovi groteskni demoni posjeduju mačeve koji “plaču” bolesti. Propadanje je tako prirodno, zašto ne bi bio osnažen pomoću njega?

Gospodar promjene, Tzeentch, razumije da je znanje moć, i sve stvari su njemu poznate. Potaknut tajnama i neprikosnovenim magičnim moćima, on spletkari iz sjene. Njegovi podanici su sveprisutni, no mnogi ne znaju da rade za njega. Prava poruka šapnuta u pravo uho, zavodljive tajne otkrivene u pravi trenutak, Tzeentch je brzi put do moći. No, Tzeentch je i Gospodar promjene, te je njegovo ponašanje promjenjivo. Pazi da ne zloupotrebljavaš moć koja ti je dana, jer ćeš to platiti… s vremenom.

TIJEK IGRE

Igra započinje odabirom koji bog Kaosa želite biti. Svaki bog ima svoj način dobivanja bodova: Khorne ubijanjem protivničkih figurica, Slaanesh preobraćanjem plemića, Nurgle propadanjem gusto naseljenih područja, Tzeentch propadanjem područja koja su bogata magijom. Postoje 4 načina završetka igre/pobjede:  igrač je osvojio 50 (ili više) bodova, igrač je došao do kraja na svom “zupčaniku”, uništena su 5 područja, nema više karata u Old World kupu (što znači da je igra pobjedila, tj. svi igrači zajedno gube).

U osnovi ovo je igra kontroliranja područja. Tijekom igre razrješavaju se efekti Old World karata, odabiru se  karte i figure koje će biti odigrane na određenom području, napadaju se protivnici, uništavaju se pojedina područja (ipak igraju bogovi Kaosa!), te se skupljaju bodovi.

KARAKTERISTIKE IGRE

 • za napredne igrače
 • tematika nije prikladna za djecu
 • traži i razvija strateške vještine
 • sadrži karte s tekstom
 • uključuje bacanje kocaka (tijekom borbe)

Copyright: Fantasy Flight Games

Detaljno
Question mark
6.962 Stars
Ocjena: 6.96/10 (1355 glasova)

Conquest of Planet Earth: The Space Alien Game

1 - 4
Najbolje: 4
Težina: 2.2 Stars Question mark
 • TOP igra: 1036
12 god.
60 - 75 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

Godina je 1950., a nad Zemljom se nadvila sjena. Masivna armada izvanzemaljskih brodova je stigla iz najdubljeg svemira sa samo jednim ciljem – osvojiti planet. Ali čovječanstvo se neće lako predati. Brani ju mala grupa hrabre vojske predvođena herojem Kapetanom Fantastičnim. Oni se bore protiv letećih tanjura, robotskih vojnika i strašnih čudovišta sa pipcima. Vi ćete preuzeti uloge vođa ovih potonjih 🙂 Vaš cilj je pokoriti čovječanstvo i osvojiti Zemlju. To možete raditi zajedničkim snagama, timski. Možete se i natjecati tko će brže i bolje osvojiti što veći komad teritorija i time impresionirati Velikog Vođu.

TIJEK IGRE

Igra se sastoji od igrače ploče u 5 dijelova koji čine površinu Zemlje koju osvajate. Zatim je tu 20 detaljnih plastičnih figurica. Nekoliko je kupova karata (ukupno preko 170 karata): karte događaja, karte otpora, karte lokacija, karte svemirskih stvari. Igrači koriste i brojne oznake, kocke. Za kraj je tu i CD sa muzikom, soundtrackom za ovu epsku bitku. Na početku igre igrači odlučuju igraju li timski ili natjecateljski. Ako se zajedničkim snagama bore protiv Zemljana, cilj im je pokoriti planet, a na kartama događaja se odigrava sav tekst. Ako igraju natjecateljski, cilj igre je prvi osvojiti teritorije u vrijednosti od barem 8, a na kartama događaja se ignorira kooperativni tekst. Nakon toga igrači odlučuju dogovorom ili nasumce s kojom će rasom izvanzemaljaca igrati. Postoji 10 rasa i jako se razlikuju po svojoj snazi, inteligenciji i posebnim moćima. Igrači posjeduju 6 oznaka akcija (do vrijednosti 6) koje tajno odabiru. One određuju početnog igrača u krugu i koliko jake radnje će igrač moći odigrati na svom potezu. Tako na svom potezu igrač može odigrati karte iz ruke besplatno ili platiti akcijskim bodovima. Može pomaknuti svoje svemirske brodove, istražiti nove teritorije, napasti ih, oživjeti uništene brodove. Igrač može i potrošiti akcijske bodove da bi stekao posebne alienske oznake koje mu omogućuju korištenje svojih posebnih moći. Tokom međusobnih borbi ili onih sa Zemljanima bacaju se kocke i koriste karte iz ruke. Karte svemirskih stvari donose posebno jake izvanzemaljske tehnologije, nove vojske i razne druge moćne sposobnosti. Igrati se može na više načina. Solo ili timski se igrači bore protiv Zemljana, a jedni i drugi imaju svoj cilj za pobjedu. Može se odabrati težina igranja. Igranje s puno međusobnog podbadanja i napadanja je pojedinačno kompetetivno 2-4 igrača ili tim protiv tima, tj. 4 igrača u 2 tima. Postoji još nekoliko opcijskih pravila igranja koja dodatno povećavaju reigrivost igre.

KARAKTERISTIKE IGRE

 • može se igrati timski ili kompetetivno
 • tematski odlično pogođena, vizualno atraktivna
 • karte sadrže puno teksta, pa je nužno znanje engleskog jezika

Copyright: Flying Frog Productions (2011)

Detaljno
Question mark
7.61257 Stars
Ocjena: 7.61/10 (17849 glasova)

Cosmic Encounter

3 - 5
Najbolje: 5
Težina: 2.5512 Stars Question mark
 • TOP igra: 86
 • TOP strateška: 78
12 god.
60 - 120 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

Prije nebrojeno mnogo eona, u zoru zaboravljenog doba, rase je evoluirala u srcu spiralne galaksije. Zvali su se Precursors i bili su prva i jedina inteligentna vrsta u svemiru. Njihova tehnologija je bila moća i njome su istraživali svemir u potrazi za razumnim bićima. Njihova potraga je bila uzaludna. Velika samoća ih je, na kraju, potakla da na tisuće naseljivih planeta pošalju sjeme života. Nakon toga, njihova sudbina ostaje nepoznata. Bilo da ih je neka nepoznata sila ugrozila ili su evoluirali dalje izvan svemira, kada su njihova “djeca” svladala umijeće putovanja svemirom, Precursori su nestali. Ipak, ostavili su veliko naslijeđe. Na rubu svakog sunčevog sustava gdje su poslali sjeme života, ostavili su i potrebnu tehnologiju i međuzvjezdana vrata kako bi njihova “djeca” mogla komunicirati. I oni su počeli komunicirati, ali bez ruke mudre rase koja će ih voditi, mlađe rase su se, među sobom, ubrzo počele sukobiti. Tako je nastalo trenutno doba – Kozmičko doba.

TIJEK IGRE

Svaki igrač predstavlja jednu od rasa i njome želi ostvariti supremaciju u svemiru. Svaki rasa ima pet planeta u svom sunčevom sustavu na kojima su raspoređeni dvadeset brodova. Osim planeta i brodova, igrači dobijaju i set s kartama susreta. Igrači se smjenjuju jedan za drugim u krug i kad dođu na red imaju kozmički susret sa drugom vrstom (slučajno odabranom). Svaki od igrača ima određeni broj brodova u susretu, a oba mogu, ako to žele, zvati druge igrače kao saveznike. Nakon što su se saveznici, možda, odazvali, oba igrača tajno odabiru karticu susreta. Kartice susreta mogu biti Napad, Pregovori i Morf.

Ukoliko obje strane odaberu karticu Napad zbraja se ukupna snaga obje strane. Ako je napadač pobijedio, taj igrač može stvoriti koloniju u sustavu poraženog igrača. Ukoliko su obje strane odabrale Pregovor, tada imaju minutu da se dogovore , inače svaka strana gubi tri broda.  Igra završi kad barem jedan igrač osnuje petu koloniju u stranim sustavima, a pobjednici su svi igrači koji na kraju igre imaju pet kolonija u stranim sustavima.

KARAKTERISTIKE IGRE

 • lagana i zabavna igra
 • puno rasa čine igru svježom i nakon dosta igranja
 • Pregršt kartica i moći svaki susret mogu potpuno preokrenuti i nekoliko puta što čini igru vrlo zabavnom i dinamičnom.

Copyright: Fantasy Flight Games (2008)

Detaljno
Question mark
8.25639 Stars
Ocjena: 8.26/10 (2456 glasova)

Cosmic Encounter: Cosmic Incursion

3 - 6
Najbolje: 5
Težina: 2.6413 Stars Question mark
10 god.
60 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

Cosmic Incursion je prva ekspanzija koja je izašla za Cosmic Encounter u izdanju Fantasy Flight Games-a. Ova ekspanzija omogućuje da se Cosmic Encounter igra sa 6 igrača, dodaje 20 novih vanzemaljskih vrsta s novim moćima i specijalni nagradni špil s novim kozmičkim karticama.

TIJEK IGRE

Ono što mijenja tijek igre u ovoj ekspanziji su nove kozmičke kartice u tzv. nagradnom špilu. Taj špil je zamišljen da igrači obrane, kao nagradu, iz njega  mogu vući kartice  umjesto iz glavnog špila. U njemu se nalaze neke varijante već postojećih kartica (attack kartice vrijednosti manje od nule, već poznati, ali i novi artefakti, još kartica pojačanja i još jedan morph) i nove kartice:

 • Kickeri – množe karticu susreta
 • Rift – kartice koje omogućuju izvlačenje nekoliko brodova iz warpa, ali prave štetu protivniku (šalje brodove u warp) ako je izvuče pri uzimanju kompenzacije.
 • Negotiate (Croocked deal) – u slučaju kompenzacije uzima jednu kartu više, a u slučaju neuspješnog dogovora igrač koji je odigrao Croocked deal gubi brod manje u warp, a njegov protivnik brod više.

KARAKTERISTIKE IGRE

 • dobar dodatak osnovnoj igri
 • pridonosi reigrivosti zbog novih vanzemaljskih moći

Copyright:Fantasy Flight Games, 2010.

Detaljno
Question mark
7.18389 Stars
Ocjena: 7.18/10 (6666 glasova)

Discworld: Ankh-Morpork

2 - 4
Najbolje: 4
Težina: 2.2229 Stars Question mark
 • TOP igra: 366
11 god.
60 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

Cijenjeni autor društvenih igara Martin Wallace vam predstavlja Ankh-Morpork, igru koja se odvija u najvećem gradu-državi u Discwoldu Terryja Pratchetta. Lord Vetinari je nestao, pa različite frakcije pokušavaju steknuti kontrolu nad gradom. Svaki igrač upravlja jednom frakcijom preko jednog lika. Svaki lik ima drugačije uvjete pobjede, koji su tajni i igrači mogu samo nagađati o načinu pobjede ostalih igrača.

TIJEK IGRE

Igra se odvija na velikoj igraćoj ploči sa planom grada Ankh-Morporka. Grad je podijeljen na 12 četvrti. Igrači pokušavaju dominirati sa što više četvrti i time povećati svoje prihode i dobivati razne druge bonuse. Igrači postavljaju podanike u četvrti i grade zgrade. To rade tako što odigravaju karte sa špila. Karte uvode u igru brojne poznate likove iz Discworld serijala. Većina karata ima više akcija na sebi. Neke akcije su označene simbolom, a neke tekstom. Igrač može odigrati jednu ili sve akcije s karte. Neke akcije omogućuju i napade na druge igrače, bilo da je napad usmjeren na njihove karte, novce ili podanike i građevine u gradu. Srećom postoje i karte za obranu, pa nisu svi napada podjednako učinkoviti. Postoje i karte događaja čije odigravanje može biti opasno, jer mogu naštetiti i igraču koji ih je odigrao. Njima u grad ulaze demoni i trolovi, šire se požari i razne druge nepodopštine. U igri postoje i oznake nevolja koje se stavljaju u gradske četvrti pod raznim uvjetima. One pogoduju nekim igračima, a drugima smetaju. Kockica sa 12 strana u raznim dijelovima igre određuje nečiju sreću ili nesreću. Igra završava kad neki igrač na početku svog kruga utvrdi da je ispunio uvjete za pobjedu svog lika. Ti uvjeti mogu biti slični ili čak i isti za više igrača. Mogu biti i suprotni, pa je poželjno što prije točno predvidjeti ciljeve drugih igrača da bi mogli osujetiti njihove planove.

KARAKTERISTIKE IGRE

 • zabavna igra i laka za učenje
 • brzo se igra, može trajati i samo 20 minuta
 • dobra tematska povezanost, pa će poznavatelji Pratchettovog serijala posebno uživati
 • igra sadrži tekst na komponentama, pa je potrebno znanje engleskog jezika

Copyright: Treefrog Games (2011)

Detaljno
Stranica 1 od 712345...zadnja »