Učlani se u udrugu!
Question mark
5.60909 Stars
Ocjena: 5.61/10 (546 glasova)

5 sekundi

3 - 6
Najbolje: 4
Težina: 1.2188 Stars Question mark
 • TOP igra: 9969
 • TOP party: 335
8 god.
30 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

Brza kviz igra u kojoj igrači moraju u roku od 5 sekundi dati tri točna odgovora na postavljeno pitanje s kartice.

TIJEK IGRE

Igrač odgovara na pitanje s kartice koju je izvukao drugi igrač. Igrač mora u roku od 5 sekundi (dok kuglice u mjeraču vremena ne dođu na dno) dati tri točna odgovora na ponuđeno pitanje. U slučaju da ne zna, može se poslužiti svojim jocker karticama Skreni i Zamjena koje mu omogućuju da na pitanja mora odgovarati drugi igrač ili da odgovara na novo izvučenu karticu. Temeljem točnih odgovora igrači se pomiču po igraćoj ploči, a pobjednik je onaj igrač koji prvi stigne na ciljno polje ploče za igru.

KARAKTERISTIKE IGRE

 • brza i vesela igra za više igrača
 • razvija brzinu, koncentraciju i znanje

Copyright: Patch products 2012.

Detaljno
Question mark
6.50641 Stars
Ocjena: 6.51/10 (2578 glasova)

A la carte

2 - 4
Najbolje: 4
Težina: 1.3188 Stars Question mark
 • TOP igra: 1282
 • TOP obiteljska: 342
8 god.
30 - 40 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

Ovo je veselo osmišljena igra u kojoj igrači kuhaju razna jela prema priloženim receptima. Sam pribor igre sadrži tavice (zdjele), štednjake, bočice sa raznobojnim začinima, a sami recepti duhovito su nazvani i oslikani. Igra se uz malo sreće uglavnom oslanja na vještinu igrača.

TIJEK IGRE

Igrači skupljaju pobjedničke bodove kuhajući razna jela. Svaki igrač ima po tri akcije u svom potezu od kojih svaka akcija može biti dogrijavanje štednjaka putem posebne kockice ili ubacivanje potrebnih začina iz bočica u tavicu. Svaki recept prikazuje koje začine treba ubaciti u tavu i na koliko jelo treba biti zagrijano, odnosno što se smatra pregorenim jelom. U koliko iznos na štednjak pokaže broj jednak ili veći od pregorenog, jelo se smatra neupotrebljivim i baca se u kantu za smeće.

Ubacivanje začina vrši se okretanjem bočice iznad tave, te u ovoj akciji treba biti vješt kako bi se ubacio točan broj začina i pritom izbjeglo presoljavanje jela (u bočicama se osim začina nalazi i sol). U koliko se pripremi jelo s točnim brojem začina, bez soli i na potrebnoj temperaturi, igrač – kuhar dobije zvjezdicu jer mu se jelo smatra savršenim.

Osim kuhanja po receptima, moguće je ispeći i palačinku. U tom slučaju palačinku treba vješto prekokrenuti u zraku i uhvatiti tavicom.

Igrači mogu, osim kuhanja pokušati zagorčati život drugima putem pauze za kavu. Tada koriste svoje šalice kave na kojima su akcije poput zamjene tave s drugim igračem ili ubacivanje začina na tavu drugog igrača.

Pobjeđuje igrač s najviše bodova osvojenih na receptima ili onaj koji prvi osvoji tri zvjezdice za savršeno jelo.

KARAKTERISTIKE IGRE

 • Izuzetno vesela igra pogodna za djecu
 • Igra razvija motoriku i koordinaciju pokreta ruku
 • Brza igra vrlo jednostavnih pravila

Copyright: Fantasy Flight Games

Detaljno
Question mark
5.80735 Stars
Ocjena: 5.81/10 (682 glasova)

Alias

4 - 12
Najbolje: 6
Težina: 1.3077 Stars Question mark
 • TOP igra: 5565
 • TOP party: 319
7 god.
45 - 60 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

U ovoj igri s riječima potrebno je opisati zadani pojam pomoću njegovih sinonima i sličnih pojmova. Igra se sastoji od ploče, figurica, 400 kartica s pojmovima te pješčanog sata. Igra se u timovima.

TIJEK IGRE

jedan tim izvlači karticu s pojmovima, a drugi tim određuje broj od 1 do 8. Pojam pod tim brojem igrač prvog tima pokušava objasniti drugim riječima drugom timu, sve do isteka vremena. Ako tim pogodi, odmah se zadaje pojam s druge kartice, ali pod istim brojem. Nakon isteka vremena, ostali timovi viknu Stop! Ako igrač i dalje objašnjava pojam, pogađanje postaje otvoreno i za druge timove. Onaj tim koji najbrže pogodi pojam pomiče se za jedno mjesto na ploči. Broj kartica koje je tim pogodio određuje koliko se taj tim pomiče po ploči. Pobjeđuje onaj tim koji prvi  stigne na cilj.

KARAKTERISTIKE IGRE

 • Asocijativna i kreativna igra
 • Vježba vokabular
 • Timska igra

Copyright: Tactic (1995)

Detaljno
Question mark
6.56241 Stars
Ocjena: 6.56/10 (19073 glasova)

Bang!

4 - 7
Najbolje: 7
Težina: 1.6383 Stars Question mark
 • TOP igra: 892
 • TOP party: 106
10 god.
20 - 30 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

Razbojnici love šerifa. Šerif lovi razbojnike. Odmetnik kuje spletke, spreman se pridužiti jednoj ili drugoj strani. Meci frcaju na sve strane. Tko je od napadača zamjenik šerifa, spreman se žrtvovati za šerifa? A tko je lopov bez milosti, željan ubiti šerifa. Ovo je polutimska igra pucnjave i dedukcije, u stilu klasičnih špageti vesterna. Bore se dobri i zli, a pobjeđuju oni koji prežive do kraja. Ali postoji i treća strana, tj. igrač kojemu je cilj da baš on bude posljednji stojeći revolveraš na nogama na kraju igre.

Mnoštvo dodatnih varijacija, proširenja i informacija moguće je pronaći i na The Bang! Blog stranici

TIJEK IGRE

Igra se sastoji od 7 karata uloga, 7 igraćih ploča, 16 karata likova, 80 igraćih karata, 30 oznaka metaka i 7 katata sažetka igre. U igri uvijek sudjeluje 1 šerif i 1 odmetnik, a ovisno o broju igrača sudjeluju 2-3 razbojnika i 1-2 zamjenika šerifa. Na početku svi igrači dobiju potajno jednu kartu uloge i jednu kartu lika. Samo se šerif otkrije, a ostali igrači skrivaju svoj identitet do svoje eliminacije. Šerifu je cilj eliminirati sve razbojnike i odmetnika. Zamjenici imaju isti cilj, te usput moraju štititi šerifa. Razbojnici moraju eliminirati šerifa, a odmetniku je cilj da bude posljednji preživjeli u igri. Karta lika određuje koliko metaka ima svaki igrač, te koja mu je posebna moć. Broj metaka određuje koliko igrač ima života, ali i koliko karata može imati u ruci na kraju svog poteza. Kad je igrač na potezu: 1. vuče 2 karte 2. igra bilo koji broj karata 3. odbacuje karte do svog limita (jednak broju metaka koje ima na svojoj igraćoj ploči).

Može igrati samo jednu BANG! kartu, tj. napraviti jedan napad, a ispred sebe ne smije imati dvije iste karte (2 ista oružja i sl.). Oružja povećavaju domet napada, jer sa osnovnim oružjem, igrač može napasti samo svoje susjede. Pivo služi ozdravljenju, tj. dobivanju jednog metka. Neke karte služe za obranu, pa vas napadač promaši. Neke karte vam daju dodatne karte u ruke, a neke tjeraju druge igrače da odbace karte. Neke karte donose korist svim igračima, a neke vama korist, a štetu protivnicima.

Moguća su 2 kraja igre: 1. šerif je eliminiran, pa pobjeđuju razbojnici, osim ako je jedini preživjeli lik odmetnik, onda on pobjeđuje. 2. svi negativci su eliminirani (razbojnici i odmetnik), pa pobjeđuje šerif (i zamjenici ako su igrali).

KARAKTERISTIKE IGRE

 • zabavna igra skrivenih uloga i dedukcije sa puno direktne interakcije
 • party igra koja se lako nauči i brzo igra
 • neke karte sadrže tekst

Copyright: dV Giochi (2002)

Detaljno
Question mark
6.74293 Stars
Ocjena: 6.74/10 (973 glasova)

Blood Bound

6 - 12
Najbolje: 8
Težina: 1.7 Stars Question mark
 • TOP igra: 1566
 • TOP party: 70
14 god.
15 - 30 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

Blood Bound je napeta igra dedukcije, blefiranja i intrige za 6 do 12 igrača. U tajnosti podijeljeni u 2 suparnička vampirska klana, igrači svojim akcijama pokušavaju otkriti tko su im prijatelji, a tko neprijatelji da bi zajedničkim snagama sa ostalim pripadnicima vlastitog klana ultimativno zarobili starješinu neprijateljskog klana i time osigurali pobjedu.

TIJEK IGRE

Na početku igre, svakom se igraču dodijeli kartica licem prema dolje sa jednim likom kojega će taj igrač predstavljati. Igrač tada pogleda koju je karticu dobio, te igraču lijevo od sebe pokazuje simbol u donjem desnom uglu svoje kartice, ali na način da ne razotkrije ostatak kartice(na taj način svaki od igrača za stolom će dobiti hint o tome kojem klanu pripada igrač koji mu je pokazao simbol). Nasumično se odredi igrač koji će započeti igru, te mu se dodjeljuje kartonski bodež i igra može krenuti.

Prvi igrač postavlja kartonski bodež na stol u smjeru bilo kojeg igrača kako bi označio da njega želi napasti. Napadnuti igrač tada prima ranu (ili se bilo tko od drugih igrača za stolom može ponuditi da primi ranu umjesto napadnutog igrača). Igrač koji je primio ranu zatim preuzima kartonski bodež i započinje svoj krug. Svaki put kad igrač primi ranu, mora uzeti jednu oznaku koja je navedena na njegovoj kartici, te time otkriva dio svojeg identiteta. Igrač može primiti maksimalno tri rane (u tom trenutku se u većini slučajeva identitet može lako pogoditi), a ukoliko igrač bude napadnut još jednom i treba primiti četvrtu ranu, tada je igrač zarobljen i igra završava. Ukoliko je zarobljeni igrač starješina protivničkog klana, pobjeđuje klan koji ga je zarobio. Ukoliko pak zarobljeni lik nije starješina, tada pobjedu odnosi protivnički klan.

Da sve ne bi bilo previše jednostavno, svaki lik ima i svoju posebnu moć koju može upotrijebiti u ključnom trenutku. Tu su i napredna pravila za neparan broj igrača, kada se pojavljuje novi lik – Inkvizitor čiji je cilj infiltrirati se u jedan od klanova i ‘ukrasti’ pobjedu. Tijekom trajanja partije, igračima je dozvoljeno da komentiraju akcije, međusobno se dogovaraju, osmišljavaju taktike i blefiraju što ovu igru čini dodatno zabavnom i pogodnom za igranje u većem društvu zbog velike količine interakcije među igračima.

KARAKTERISTIKE IGRE

 • Vježba logično razmišljanje i memoriju
 • Faktor sreće smanjen na minimum
 • Jednostavna pravila i kratko trajanje partije čine igru pogodnom za veće društvo
 • Razvoj analitičkih sposobnosti
 • Puno socijalne interakcije
 • Nema bitnog teksta na karticama

Copyright: Fantasy Flight Games (2013)

Detaljno
Question mark
6.6687 Stars
Ocjena: 6.67/10 (8632 glasova)

Ca$h ‘n Gun$

4 - 6
Najbolje: 6
Težina: 1.2771 Stars Question mark
 • TOP igra: 758
 • TOP party: 58
10 god.
20 - 30 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

U napuštenom skladištu skupina gangstera dijeli plijen netom završene pljačke, ali se ne mogu dogovoriti oko udjela koliko bi svaki trebao dobiti. Vrijeme je da pištolji opet progovore i uskoro svako cilja u nekoga. Najbogatiji gangster koji preživi je pobjednik ove igre.

TIJEK IGRE

Svaki igrač dobije lažni pištolj od pjene, kartu svog lika, 8 akcijskih karata. Na pet tih karata piše “Click”, na dvije “Bang!”, a na jednoj “Bang! Bang! Bang!”. Igra sadrži još i oznake kukavice, ranjavanja, te novca vrijednosti 5000-20000$. Igra se odvija u krugovima. U svakom krugu se okreće 5 novčanica za koje se igrači bore. Igrači potajno biraju akcijsku kartu. Jedan igrač broji do tri, a onda svi igrači upere pištolj u nekoga. Svi pogledaju trenutno stanje, te igrač ponovno broji do tri, a onda igrači mogu ili spustiti pištolj na stol i dobiti oznaku kukavice ili ostati i dalje u igri. Zatim se otkrivaju akcijske karte, s time da prednost imaju karte “Bang! Bang! Bang!” koje zajedno s “Bang!” kartama daju 1 oznaku ranjavanja, a ranjenog igrača izbacuju iz podjele trenutnog plijena. Karte “click” ne rade ništa. Igrači koji su preostali u ovom krugu dijele trenutni plijen. I tako iz kruga u krug. Ako igrač ima 3 rane, izbačen je iz igre. Nakon zadnjeg kruga, tj. podjele posljednjeg dijela plijena broji se osvojeni novac, a pobjednik je igrač sa najviše novca. U pravilima su navedene dodatne dvije verzije igranja: Super-moći (igrači imaju karte sa posebnim moćima) i Tajni policajac (jedan igrač je tajni policajac i pobjeđuje ako preživi do kraja igre).

KARAKTERISTIKE IGRE

 • brza, jednostavna i zabavna party igra
 • komponente ne sadrže tekst

Copyright: Repos Production (2005)

Detaljno
Question mark
6.52514 Stars
Ocjena: 6.53/10 (2496 glasova)

Click clack Lumberjack

2 - 7
Najbolje: 4
Težina: 1.0444 Stars Question mark
 • TOP igra: 1258
 • TOP obiteljska: 337
 • TOP party: 83
5 god.
10 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

Igra vas baca u ulogu drvosječe koji sa svojom sjekirom mora pažljivo skidati dio po dio drveta, pazeći da otpadne samo kora. Igra se sastoji od mnoštva plastičnih dijelova koji predstavljaju koru i jezgru drveta u 9 nivoa, te plastične sjekire kojom se drvo “siječe”

TIJEK IGRE

Igrači na svom redu pažljivo s pomoću plastične sjekire pokušavaju s drveta “skinuti” koru, ali tako da jezgra ne padne na tlo. Svaki igrač ima po dva pokušaja. Nakon što se svi nivoi drveta “sasijeku” ili ako je neki igrač sakupio pobjednički broj bodova igra završava. Svaka skinuta kora drveta donosi po 1 bod, a skinuta jezgra drveta nosi negativnih 5 bodova.

KARAKTERISTIKE IGRE

 • brza i vesela igra
 • pogodna za najmlađe
 • razvija spretnost i motoriku

Copyright: DC Games 2008.

Detaljno
Question mark
4.79167 Stars
Ocjena: 4.79/10 (12 glasova)

Confetti

1 - 7
Najbolje: 0
Težina: 0 Stars Question mark
9 god.
10 - 20 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

Ovo je brza party igra u kojoj igrači skupljaju nizove od tri motiva iste boje ili oblika. Postoje dvije varijante igre: sakupljanje krugova iste boje i različite veličine ili skupljanje oblika raznih veličina.

TIJEK IGRE

Igrači imaju jednu minutu po krugu igre za skupiti do 6 kartica (u zadnjem krugu do 9 kartica) s motivima raznih boja ili oblika. Pravilo skupljanja jest imati niz od tri veličine kruga u boji ili oblika (ovisno o varijanti igre) na tri skupljene kartice. Kartice se ne smiju uzimati sa stola, nego ih se može pomicati (klizati) po površini stola s dva prsta jedne ruke, dok se ispod prstiju druge ruke čuvaju kartice koje je igrač odlučio zadržati do kraja kruga. Kartice koje su skupljene, ali ne pripadaju niti jednom nizu odbacuju se kao negativni bodovi, s time da jedna kartica donosi jedan negativni bod. Ispravan niz od tri kartice donosi po tri boda. Igra se u tri kruga, a pobjednik je onaj tko skupi najviše bodova na kraju igre.

KARAKTERISTIKE IGRE

 • Brza igra
 • Razvija zapažanje i logiku
 • Pogodna za mlađe igrače
 • Igra ne sadrži tekst

Copyright: Rightgames, 2012

Detaljno
Question mark
5.99035 Stars
Ocjena: 5.99/10 (1282 glasova)

Creationary

3 - 8
Najbolje: 4
Težina: 1.3538 Stars Question mark
 • TOP igra: 3070
 • TOP obiteljska: 877
 • TOP party: 241
7 god.
45 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

Ovi je igra izgradnje i pogađanja. Sastoji se od Lego kockica, karata i kocke. Također, igra ima 4 modaliteta igranja. Po osobinama podsjeća na popularni Pictionary. U osnovi se sastoji od gradnje i pogađanja zadanih predmeta.

TIJEK IGRE

1. mod – 1 gradi ostali pogađaju: Jedan igrač gradi zadani predmet, a ostali pokušavaju pogoditi što gradi. Tko prvi pogodi osvaja bodove i postaje graditelj.

2. mod – 1 pogađa što ostali grade: Jedan igrač pogađa što grade ostali. Ako pogodi pojam i on i graditelj dobivaju bodove. Pobjednik je igrač sa najviše bodova.

3. mod – Timska igra – igraju timovi sa 2 i više igrača: Timovi unutar sebe pokušavaju pogoditi jedni od drugih što partner gradi. Tim s najviše bodova pobjeđuje.

4. mod – Zajedno protiv vremena: Zadaje se vrijeme unutar kojeg je potrebno izvršiti što više uspješnih pogađanja predmeta gradnje. Jedan igrač gradi, a ostali pogađaju. Svaki uspješni pogodak se boduje, te se pokušava postignuti novi rekord grupe u zadanom vremenu.

Sve detalje o igri možete saznati na LEGO stranicama igre

KARAKTERISTIKE IGRE

 • Razvija maštu i kreativnost
 • Ima 4 različita modaliteta igre

Copyright: LEGO

Detaljno
Question mark
6.27083 Stars
Ocjena: 6.27/10 (24 glasova)

Creationary: Booster Pack

3 - 8
Najbolje: 5
Težina: 1.5 Stars Question mark
7 god.
30 - 45 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

Dodajte još više zabave,  a već Vam je poznat način gradnje!

Proširi svoj Creationary s još dvije kategorije: Igračke i Sport! Booster Pack sadrži: 20 potpuno novih kartica koje uključuju kategorije: Priroda, Stvari, Sport i Igračke, 5 novih narančastih elemenata (kockica) i 5 novih zelenih elemenata (kockica).

TIJEK IGRE

Tijek igre ostaje isti kao u Creationaryu. Nažalost, u pakiranju ne postoje pravila za “Booster Pack”, kao što ih nisam uspjela pronaći na Internetu.

Moja pretpostavka je da se dvije ravne pločice, zelene i narančaste boje, koriste na kocki za bacanje ili da se koristi pločica s upitnikom pa da igrač bira neku od kategorija iz “Booster Packa”.

KARAKTERISTIKE IGRE

 • Proširuje originalnu igru.
 • Za igranje je potrebno imati baznu igru.
 • Razvija maštu, kreativnost i motoriku.
 • 4 modaliteta igre.

Copyright:  LEGO (2011)

Detaljno
Stranica 1 od 41234