Učlani se u udrugu!
Question mark
5.60909 Stars
Ocjena: 5.61/10 (546 glasova)

5 sekundi

3 - 6
Najbolje: 4
Težina: 1.2188 Stars Question mark
 • TOP igra: 9969
 • TOP party: 335
8 god.
30 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

Brza kviz igra u kojoj igrači moraju u roku od 5 sekundi dati tri točna odgovora na postavljeno pitanje s kartice.

TIJEK IGRE

Igrač odgovara na pitanje s kartice koju je izvukao drugi igrač. Igrač mora u roku od 5 sekundi (dok kuglice u mjeraču vremena ne dođu na dno) dati tri točna odgovora na ponuđeno pitanje. U slučaju da ne zna, može se poslužiti svojim jocker karticama Skreni i Zamjena koje mu omogućuju da na pitanja mora odgovarati drugi igrač ili da odgovara na novo izvučenu karticu. Temeljem točnih odgovora igrači se pomiču po igraćoj ploči, a pobjednik je onaj igrač koji prvi stigne na ciljno polje ploče za igru.

KARAKTERISTIKE IGRE

 • brza i vesela igra za više igrača
 • razvija brzinu, koncentraciju i znanje

Copyright: Patch products 2012.

Detaljno
Question mark
7.84435 Stars
Ocjena: 7.84/10 (48828 glasova)

7 Wonders

2 - 7
Najbolje: 4
Težina: 2.344 Stars Question mark
 • TOP igra: 30
 • TOP strateška: 31
 • TOP obiteljska: 1
13 god.
30 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

Velike piramide u Gizi, Artemidin hram u Efesu, Semiramidini viseći vrtovi u Babilonu, Grobnica perzijskog cara Mauzoleja u Halikarnasu, svjetionik u Aleksandriji, Zeusov kip u Olimpiji i Kolos s Rodosa. To je sedam velikih arhitektonskih dostignuća antičkog doba. Sedam svjetskih čuda i sedam velikih gradova. U ovoj igri vodite jednog od njih. Koristite prirodne resurse vaše zemlje i povedite ju na put razvoja. Razvijajte trgovinske odnose sa svojim susjedima i ojačajte svoju vojnu moć. Na kraju, upišite svoje ime u povijest izgradnjom arhitektonskog čuda koje će još dugi niz godina svjedočiti o vašem dobu.

7 wonders je igra kartama, autora Antoina Bauze, u kojoj se razvija civilizacija.

TIJEK IGRE

Svaki igrač dobije svoj grad i nešto početnog novca. Igra se igra u tri doba i u svakom dobu svaki igrač dobije 7 kartica sa strukturama koje je moguće izgraditi. Svako doba se odigrava u šest rundi, a svaku rundu svi igrači odaberu tajno jednu karticu iz svoje ruke i, simultano je odigraju. Preostale kartice šalju igraču do sebe u krug. Kad igračima ostanu samo dvije kartice, jednu odaberu i odigraju, a zadnju karticu odbacuju. Time završava doba i na kraju doba svaki igrač uspoređuje vojnu moć sa svoja dva susjeda. Za svakog susjeda od kojeg je vojno jači dobiva žeton za vojnu nadmoć (u prvom dobu vrijedi 1 bod, u drugom 3 boda, a u trećem 5 bodova), a za svakog od koga je lošiji dobiva žeton poraza (u svakom dobu vrijedi -1 bod). Kad sva tri doba završe, zbroje se svi bodovi svih igrača i pobjeđuje onaj koji ima najviše bodova. Bodovi se, osim za vojnu moć, dobijaju i izgradnjom komercijalnih, znanstvenih i civilnih struktura te izgradom samog svjetskog čuda. Izgradnja se plaća resursima koje proizvodi grad, ali je resurse moguće kupiti i od dva susjedna igrača.

KARAKTERISTIKE IGRE

 • brza igra bez puno čekanja
 • igra privlačna i iskusnim i novim igračima
 • varijabilne moći gradova doprinose reigrivosti

Copyright: Repos Production, 2010.

Detaljno
Question mark
6.50641 Stars
Ocjena: 6.51/10 (2578 glasova)

A la carte

2 - 4
Najbolje: 4
Težina: 1.3188 Stars Question mark
 • TOP igra: 1282
 • TOP obiteljska: 342
8 god.
30 - 40 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

Ovo je veselo osmišljena igra u kojoj igrači kuhaju razna jela prema priloženim receptima. Sam pribor igre sadrži tavice (zdjele), štednjake, bočice sa raznobojnim začinima, a sami recepti duhovito su nazvani i oslikani. Igra se uz malo sreće uglavnom oslanja na vještinu igrača.

TIJEK IGRE

Igrači skupljaju pobjedničke bodove kuhajući razna jela. Svaki igrač ima po tri akcije u svom potezu od kojih svaka akcija može biti dogrijavanje štednjaka putem posebne kockice ili ubacivanje potrebnih začina iz bočica u tavicu. Svaki recept prikazuje koje začine treba ubaciti u tavu i na koliko jelo treba biti zagrijano, odnosno što se smatra pregorenim jelom. U koliko iznos na štednjak pokaže broj jednak ili veći od pregorenog, jelo se smatra neupotrebljivim i baca se u kantu za smeće.

Ubacivanje začina vrši se okretanjem bočice iznad tave, te u ovoj akciji treba biti vješt kako bi se ubacio točan broj začina i pritom izbjeglo presoljavanje jela (u bočicama se osim začina nalazi i sol). U koliko se pripremi jelo s točnim brojem začina, bez soli i na potrebnoj temperaturi, igrač – kuhar dobije zvjezdicu jer mu se jelo smatra savršenim.

Osim kuhanja po receptima, moguće je ispeći i palačinku. U tom slučaju palačinku treba vješto prekokrenuti u zraku i uhvatiti tavicom.

Igrači mogu, osim kuhanja pokušati zagorčati život drugima putem pauze za kavu. Tada koriste svoje šalice kave na kojima su akcije poput zamjene tave s drugim igračem ili ubacivanje začina na tavu drugog igrača.

Pobjeđuje igrač s najviše bodova osvojenih na receptima ili onaj koji prvi osvoji tri zvjezdice za savršeno jelo.

KARAKTERISTIKE IGRE

 • Izuzetno vesela igra pogodna za djecu
 • Igra razvija motoriku i koordinaciju pokreta ruku
 • Brza igra vrlo jednostavnih pravila

Copyright: Fantasy Flight Games

Detaljno
Question mark
7.37317 Stars
Ocjena: 7.37/10 (5204 glasova)

Airlines Europe

2 - 6
Najbolje: 4
Težina: 2.4373 Stars Question mark
 • TOP igra: 243
 • TOP strateška: 158
 • TOP obiteljska: 27
10 god.
60 - 75 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

Airlines Europe je igra izgradnje mreže avionskih linija i upravljanja dionica avionskih kompanija. Igrač koji u trenutku bodovanja ima najviše bodova u svakoj od kompanija ima najviše šansi pobijediti.

TIJEK IGRE

Igra se sastoji od igraće ploče sa kartom Europe, figurica aviona, te karata dionica. Na ploči su označeni određeni gradovi, te linije sa određenim brojem aviona na sebi. Igrači na svom potezu mogu:

 • Proširiti mrežu letenja određene kompanije plaćanjem određene cijene, te postavljanjem figurice aviona na ploču. Time dižu vrijednost pojedine kompanije. U ovoj akciji igrač uzima 1 novu kartu dionice.
 • Odigrati karte, tj. dionice iz svoje ruke u portfelj ispred sebe. Te karte označavaju udio u vlasništvu pojedine kompanije. Za njih dobije novce.
 • Zamijeniti dionice bilo koje kompanije za dionice Air Abacusa. Te posebne dionice se boduju na poseban način i vrijede više od ostalih kompanija.
 • Uzeti 8 milijuna iz banke.

Bodovanje slijedi nakon što se izvuku karte bodovanja iz kupa dionica. Igrači dobiju bodove za svoj udio u vlasništvu neke kompanije. Igra završava nakon trećeg bodovanja.

KARAKTERISTIKE IGRE

 • lako se uči i brzo igra
 • razvija strategiju, uočavanje
 • igra ne sadrži značajan tekst

Copyright: ABACUSSPIELE (2011)

Detaljno
Question mark
6.56241 Stars
Ocjena: 6.56/10 (19073 glasova)

Bang!

4 - 7
Najbolje: 7
Težina: 1.6383 Stars Question mark
 • TOP igra: 892
 • TOP party: 106
10 god.
20 - 30 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

Razbojnici love šerifa. Šerif lovi razbojnike. Odmetnik kuje spletke, spreman se pridužiti jednoj ili drugoj strani. Meci frcaju na sve strane. Tko je od napadača zamjenik šerifa, spreman se žrtvovati za šerifa? A tko je lopov bez milosti, željan ubiti šerifa. Ovo je polutimska igra pucnjave i dedukcije, u stilu klasičnih špageti vesterna. Bore se dobri i zli, a pobjeđuju oni koji prežive do kraja. Ali postoji i treća strana, tj. igrač kojemu je cilj da baš on bude posljednji stojeći revolveraš na nogama na kraju igre.

Mnoštvo dodatnih varijacija, proširenja i informacija moguće je pronaći i na The Bang! Blog stranici

TIJEK IGRE

Igra se sastoji od 7 karata uloga, 7 igraćih ploča, 16 karata likova, 80 igraćih karata, 30 oznaka metaka i 7 katata sažetka igre. U igri uvijek sudjeluje 1 šerif i 1 odmetnik, a ovisno o broju igrača sudjeluju 2-3 razbojnika i 1-2 zamjenika šerifa. Na početku svi igrači dobiju potajno jednu kartu uloge i jednu kartu lika. Samo se šerif otkrije, a ostali igrači skrivaju svoj identitet do svoje eliminacije. Šerifu je cilj eliminirati sve razbojnike i odmetnika. Zamjenici imaju isti cilj, te usput moraju štititi šerifa. Razbojnici moraju eliminirati šerifa, a odmetniku je cilj da bude posljednji preživjeli u igri. Karta lika određuje koliko metaka ima svaki igrač, te koja mu je posebna moć. Broj metaka određuje koliko igrač ima života, ali i koliko karata može imati u ruci na kraju svog poteza. Kad je igrač na potezu: 1. vuče 2 karte 2. igra bilo koji broj karata 3. odbacuje karte do svog limita (jednak broju metaka koje ima na svojoj igraćoj ploči).

Može igrati samo jednu BANG! kartu, tj. napraviti jedan napad, a ispred sebe ne smije imati dvije iste karte (2 ista oružja i sl.). Oružja povećavaju domet napada, jer sa osnovnim oružjem, igrač može napasti samo svoje susjede. Pivo služi ozdravljenju, tj. dobivanju jednog metka. Neke karte služe za obranu, pa vas napadač promaši. Neke karte vam daju dodatne karte u ruke, a neke tjeraju druge igrače da odbace karte. Neke karte donose korist svim igračima, a neke vama korist, a štetu protivnicima.

Moguća su 2 kraja igre: 1. šerif je eliminiran, pa pobjeđuju razbojnici, osim ako je jedini preživjeli lik odmetnik, onda on pobjeđuje. 2. svi negativci su eliminirani (razbojnici i odmetnik), pa pobjeđuje šerif (i zamjenici ako su igrali).

KARAKTERISTIKE IGRE

 • zabavna igra skrivenih uloga i dedukcije sa puno direktne interakcije
 • party igra koja se lako nauči i brzo igra
 • neke karte sadrže tekst

Copyright: dV Giochi (2002)

Detaljno
Question mark
7.24732 Stars
Ocjena: 7.25/10 (9210 glasova)

Biblios

2 - 4
Najbolje: 3
Težina: 1.6911 Stars Question mark
 • TOP igra: 257
 • TOP strateška: 183
 • TOP obiteljska: 33
10 god.
30 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

Igrači predstavljaju svećenike koji su u potrazi za vrijednim knjigama i skriptama srednjeg vijeka kako bi sagradili što bolju knjižnicu. Tu je i biskup čiji utjecaj može vašu knjižnicu učiniti još vrjednijom.  Knjižnice su podijeljene na 5 kategorija, te svaka kategorija može mijenjati svoju vrijednost ovisno o crkvenim kartama.

TIJEK IGRE

Igra se odvija u dvije faze u kojima igrači izvlače karte iz kupa. Karte mogu predstavljati vrijedne knjige i skripte, novac ili crkvene karte:

 1. Potraga za knjigama – Igrači na svom potezu izvlače karte iz kupa, te redom odlučuju koje će zadržati za sebe, koju će odbaciti na kup za licitaciju, a koje će učiniti javnima i dati ih na raspolaganje drugim igračima. Ostali igrači uzimaju po jednu javnu kartu i na redu je idući igrač. Nakon što se sve karte iz kupa potroše slijedi 2. faza igre.
 2. Licitacija – Igrači sada licitiraju za svaku kartu koja je bila odbačena na kup za licitaciju. Licitacija se u slučaju karata knjiga i crkvenih karata vrši putem karata novca, a karte novca licitiraju se preko broja bilo kojih karata u ruci.

Igrači putem ove dvije faze skupljaju karte s kojima pokušavaju doći do najvećeg broja bodova vrijednosnih knjiga kako bi osvojili konačne bodove za najvrjedniju knjižnicu. Postoji 5 kategorija knjižnica, te svaka od tih knjižnica može tijekom igre mijenjati svoju vrijednost putem crkvenih karata.

Crkvene karte odmah mijenjaju vrijednost određene kategorije čije se stanje bilježi putem posebnih kocaka za svaku kategoriju.

Na kraju 2. faze igre igrači zbrajaju bodove s karata knjiga po određenim kategorijama i pobjedu u određenoj kategoriji odnosi igrač s najvećim brojem bodova skupljenim preko karata knjiga te kategorije. On uzima kocku s te kategorije koja pokazuje trenutnu vrijednost te knjižnice.

Igrač koji na kraju skupi što više bodova s kocaka kategorija pobjeđuje u igri.

KARAKTERISTIKE IGRE

 • Brza igra s jednostavnim pravilima
 • Razvija vještine pamćenja i dedukcije
 • Pogodna i za mlađe igrače zbog jednostavnosti
 • Zbog malog pakiranja pogodna za putovanja

Copyright: IELLO 2010.

Detaljno
Question mark
7.07113 Stars
Ocjena: 7.07/10 (27528 glasova)

Bohnanza

2 - 7
Najbolje: 5
Težina: 1.6776 Stars Question mark
 • TOP igra: 325
 • TOP obiteljska: 58
10 god.
45 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

u ovoj simpatičnoj igri igrači uzgajaju grah na poljima, te ga pokušavaju što bolje prodati. Cilj igre je sakupiti što više zlata sadeći, berući i prodajući grah. Bez pažljivog planiranja, igrači će biti primorani prodati svoj grah i prije nego sazrije po znatno nižim cijenama. Igra se sastoji isključivo od vrlo maštovito dizajniranih karata.

TIJEK IGRE Igrač koji je na potezu dužan je posaditi jedan grah (jedan mora, a drugi može) odlaganjem kartice na stol. Nakon toga izvlači dvije kartice sa središnjeg kupa, stavlja ih pred sebe okrenute licem prema gore, pa s njima radi što ga je volja – ukoliko ima slobodnih polja ili polje zasađeno istom sortom može ih posaditi, dogovoriti manje ili više povoljnu trampu za druge sorte s ostalim igračima, pa čak ih i pokloniti. Ukoliko ostali igrači odbiju poklone, aktivni je igrač dužan sjeme graha posijati na nekom svojem polju, pa i po cijenu prodaje uroda bez zarade. Potom slijedi bavljenje karticama u ruci, da bi aktivni igrač potez završio uzimanjem tri kartice sa središnjeg kupa koje, redom izvlačenja, slaže na kraj svojeg ručnog fonda. Pobjeđuje igrač koji na kraju sakupi najviše zlata.

KARAKTERISTIKE IGRE

 • Razvija taktiku
 • Brzopotezna i vesela igra

Copyright: Rio Grande (1997)

Detaljno
Question mark
6.85231 Stars
Ocjena: 6.85/10 (8787 glasova)

Can’t Stop

2 - 4
Najbolje: 3
Težina: 1.17 Stars Question mark
 • TOP igra: 551
 • TOP obiteljska: 116
8 god.
30 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

Ova igra, dizajnera Sida Sacksona, slobodno se može nazvati klasikom budući da je prva verzija igre izdana davne 1980. Igra se na ploči koja sadrži sve moguće rezultate nastale bacanjem dviju šesterostranih kocaka, od 2 do 12. Cilj igre je pomaknuti mali marker na vrh triju kolona, bacajući taj rezultat, no potrebno je mnogo više ‘sedmica’ nego ‘dvojki’ i ‘dvanajstica’.

Igra se razvila iz još starije paper – and – pencil igre The Great Races.

TIJEK IGRE

Kada je red na Vas, bacate kocke i postavljate privremene markere na ploču. Izbor o prestanku bacanja je na vašim leđima. Možete nastaviti micati privremene markere sve do situacije kada nijedna od mogućih kombinacija kocaka ne odgovara vašim potrebama/kolonama ( u ovom slučaju vaš krug je gotov i sav napredak se gubi); druga opcija je odluka o kraju vašeg kruga (tada postavljate trajne markere u svoje kolone), to je ‘ziheraška’ opcija, ali je najbolji mogući izbor jer se sav napredak u kolonama trajno sprema/čuva.

KARAKTERISTIKE IGRE

 • Brza i jednostavna igra
 • Pogodna za mlađe igrače

Copyright: Asmodee 1980

Detaljno
Question mark
6.97514 Stars
Ocjena: 6.98/10 (13399 glasova)

Coloretto

2 - 5
Najbolje: 4
Težina: 1.2926 Stars Question mark
 • TOP igra: 426
 • TOP obiteljska: 78
8 god.
20 - 30 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

Coloretto je jednostavna kartaška igra slaganja setova karata. Igrači glume kameleone, pokušavaju sakupiti setove karata različitih boje, te pobijediti na kraju igre sa dobrom kombinacijom jakih setova i što manje negativnih bodova.

TIJEK IGRE

Igra se sastoji od 63 karata raspoređenih u 7 boja, bonus karata, te karata +2. Bonus karte mijenjaju kartu bilo koje bolje. Svaki krug igrač može birati između dvije akcije: uzimanje karte iz špila i stavljanje na stol u neki red ili uzimanje cijelog reda. Karte se slažu u istobojne redove. Igrač mora paziti u koji red će staviti kartu, tako da to njemu najviše pogodoje, a što manje drugim igračima. Također mora paziti da mu netko pred nosom ne uzme cijeli red karata koje bi njemu pogodovale. Na kraju igre, igrač bira koja 3 seta će mu donijeti bodove, a ostale karte koje posjeduje mu smanjuju bodovno stanje.

KARAKTERISTIKE IGRE

 • lako se uči i brzo igra
 • pogodna za sve uzraste
 • potiče taktiziranje
 • ne sadrži tekst, pa nije potrebno znanje engleskog jezika za igranje

Copyright: Abacus Spiele (2002), Rio Grande Games

Detaljno
Question mark
7.37004 Stars
Ocjena: 7.37/10 (29348 glasova)

Dixit

3 - 6
Najbolje: 6
Težina: 1.2675 Stars Question mark
 • TOP igra: 150
 • TOP party: 13
8 god.
30 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

Ovo je asocijativna igra s kartama koja će vas prisiliti na malo mašte i kreativnosti. Igra se sastoji od 84 vrlo lijepo oslikane karte koje predstavljaju podlogu za vaše asocijacije, te pločica za glasanje u igri. Onima koji vole Picitonary, ova igra bi trebala biti odličan izbor.

TIJEK IGRE

Igrači vuku karte iz kupa te ih drže u ruci. Jedan igrač odabire jednu svoju kartu i na temelju nje stvara neku asocijativnu rečenicu koja sa slikom na karti ima neke veze. Tu rečenicu ili pojam izgovara i drugima, ali ne pokazuje svoju kartu. Ostali igrači na temelju te rečenice ili pojma daju igraču koji je pojam zadao po jednu svoju kartu iz ruke koja najbolje po njima opisuje dati pojam. Igrač koji je rečenicu zadao promiješa svoju i druge karte te ih poreda na stol da svi vide. Igrači (osim onoga koji zadaje) pokušavaju odgonetnuti kartu zadavatelja pojma. Bodovi igrača prate se na stazi, te je pobjednik onaj koji na stazi najdalje dospije.

KARAKTERISTIKE IGRE

 • Vrlo inovativna igra
 • Vježba asocijativnost i maštu
 • Pravila je moguće i mijenjati prema vlastitim željama

Copyright:  Libellud

Detaljno
Stranica 1 od 612345...zadnja »