Učlani se u udrugu!
Question mark
6.50641 Stars
Ocjena: 6.51/10 (2578 glasova)

A la carte

2 - 4
Najbolje: 4
Težina: 1.3188 Stars Question mark
 • TOP igra: 1282
 • TOP obiteljska: 342
8 god.
30 - 40 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

Ovo je veselo osmišljena igra u kojoj igrači kuhaju razna jela prema priloženim receptima. Sam pribor igre sadrži tavice (zdjele), štednjake, bočice sa raznobojnim začinima, a sami recepti duhovito su nazvani i oslikani. Igra se uz malo sreće uglavnom oslanja na vještinu igrača.

TIJEK IGRE

Igrači skupljaju pobjedničke bodove kuhajući razna jela. Svaki igrač ima po tri akcije u svom potezu od kojih svaka akcija može biti dogrijavanje štednjaka putem posebne kockice ili ubacivanje potrebnih začina iz bočica u tavicu. Svaki recept prikazuje koje začine treba ubaciti u tavu i na koliko jelo treba biti zagrijano, odnosno što se smatra pregorenim jelom. U koliko iznos na štednjak pokaže broj jednak ili veći od pregorenog, jelo se smatra neupotrebljivim i baca se u kantu za smeće.

Ubacivanje začina vrši se okretanjem bočice iznad tave, te u ovoj akciji treba biti vješt kako bi se ubacio točan broj začina i pritom izbjeglo presoljavanje jela (u bočicama se osim začina nalazi i sol). U koliko se pripremi jelo s točnim brojem začina, bez soli i na potrebnoj temperaturi, igrač – kuhar dobije zvjezdicu jer mu se jelo smatra savršenim.

Osim kuhanja po receptima, moguće je ispeći i palačinku. U tom slučaju palačinku treba vješto prekokrenuti u zraku i uhvatiti tavicom.

Igrači mogu, osim kuhanja pokušati zagorčati život drugima putem pauze za kavu. Tada koriste svoje šalice kave na kojima su akcije poput zamjene tave s drugim igračem ili ubacivanje začina na tavu drugog igrača.

Pobjeđuje igrač s najviše bodova osvojenih na receptima ili onaj koji prvi osvoji tri zvjezdice za savršeno jelo.

KARAKTERISTIKE IGRE

 • Izuzetno vesela igra pogodna za djecu
 • Igra razvija motoriku i koordinaciju pokreta ruku
 • Brza igra vrlo jednostavnih pravila

Copyright: Fantasy Flight Games

Detaljno
Question mark
4.42923 Stars
Ocjena: 4.43/10 (65 glasova)

Banana balance

2 - 4
Najbolje: 2
Težina: 1.2 Stars Question mark
 • TOP igra: 12734
6 god.
10 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

U vrućoj džungli skupljanje najboljih banana jest vrlo težak posao. Kako drvo raste, nove grane i banane omogućuju majmunu da skupi još više voća.

Ovu igru je potrebno izgraditi prije igranja.

TIJEK IGRE

Igrači bacaju kocku i izvršavaju radnje prema prema pravilima kocke: Postavljaju majmuna na granu, te skupljaju banane s te grane; dodaju banane na neku granu drveta; dodaju nove grane na drvo; dodaju na drvo oboje (i grane i banane). Za vrijeme igre igrači smiju držati, okretati i podizati drvo, ali na kraju runde drvo se mora pustiti. Ako drvo izgubi ravnotežu i padne, igrač mora sve banane predati majmunu i igra završava. Igra također završava u koliko više nema banana s sakupljanje. Igrač sa najviše banana pobjeđuje.

Sve detalje o igri možete saznati na LEGO stranicama igre

KARAKTERISTIKE IGRE

 • Igra pogodna za mlađe igrađe
 • Vježba spretnost i zapažanje

Copyright: LEGO

Detaljno
Question mark
7.4 Stars
Ocjena: 7.4/10 (5 glasova)

Biatlon

2 - 4
Najbolje: 4
Težina: 0 Stars Question mark
3 god.
20 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

Biatlon je zabavna igra koja kombinira elemente igre na ploči i igre s kartama. Namijenjena je manjoj i malo većoj djeci. Također, igra je potpuni hrvatski proizvod.

TIJEK IGRE

Igrači pokušavaju popamtiti dobivene karte. Za svaku pogođenu kartu pomiču svoje figure po ploči. Kada dođu na polje s nišanom otvaraju posebne karte kretanja, te ukoliko prvi proizvedu zadani zvuk pomiču svoju figuru za dodatna polja. Igrači igraju dok se sve karte ne potroše, odnosno dok ne pogriješe u pogađanju svojih karata. Igrač koji prvi prođe dva kruga i stigne na cilj je pobjednik.

KARAKTERISTIKE IGRE

 • Vesela igra pogodna za manju djecu
 • Potiče pamćenje i zapažanje
 • U potpunosti hrvatski proizvod

Poveznice:

Copyright: Studio Spektar d.o.o.

Detaljno
Question mark
6.23333 Stars
Ocjena: 6.23/10 (18 glasova)

Bug Race

2 - 4
Najbolje: 4
Težina: 0 Stars Question mark
11 god.
20 - 45 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

Igrači se utrkuju sa svojim bubama (robo-bubama, ovisno o tematici) pomičući njihove noge. Igra se može igrati u dvije tematike, ovisno koja se strana ploče složi. S jedne strane bube trče prema jabuci u vrtu, a s druge strane se robo-bube utrkuju na svemirskoj stanici. Igra se može igrati jednostavnijom i složenijom mehanikom, pa je time i prilagođena raznim uzrastima

TIJEK IGRE

Igrači prije svakog kruga izmjenjuju karte kojima se određuju pomaci nogu buba uzimajući po jednu i proslijeđujući ostale susjedu (drafting). Nakon toga pomiču se noge kukaca prema kartama u ruci, te ako su se noge pomakle u ispravnim položajima, cijela buba se pomiče prema cilju. Igrač koji prvi dođe sa svojom bubom o cilja pobjeđuje u igri.

KARAKTERISTIKE IGRE

 • mehanika igre je prilagodljiva raznim uzrastima
 • brza igra

Copyright: Rightgames

Detaljno
Question mark
6.6296 Stars
Ocjena: 6.63/10 (2114 glasova)

Chicken Cha Cha Cha

2 - 4
Najbolje: 4
Težina: 1.1168 Stars Question mark
 • TOP igra: 1194
 • TOP dječja: 20
5 god.
15 - 20 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

Chicken Cha Cha Cha je jednostavna igra pamćenja namijenjena mlađoj djeci i obiteljima. Igrači upravljaju kokošima koje se kreću ukrug po oslikanim jajima, a usred tog polja su pločice kokošinjca čiji redoslijed treba zapamtiti. Igrač koji najbolje pamti će pobijediti na kraju igre.

TIJEK IGRE

Igra se sastoji od oslikanih pločica jaja i pločica kokošinjca sa slikama s jaja, drvenih figurica kokoši i drvenih štapića koji predstavljaju perje. Pločice kokošinjca su okrenute licem na dolje. Igrači pokušavaju zapamtiti njihov raspored u kokošinjcu. Igrač na svom potezu okreće jednu pločicu kokošinjca i pokušava pronaći pločicu na kojoj je isti crtež kao i na pločici jaja koja je ispred njegove kokoši. Ako to uspije pronaći, pomiče svoju kokoš za jedno mjesto unaprijed. Nakon toga može okrenuti novu pločicu kokošinjca i pokušati napraviti isto. Ako dođe do pločice na kojem se nalazi druga kokoš, preskače ju i krade joj pero. Ako ne uspije pronaći pripadajuću pločicu, završava svoj potez. Igra završava kada neki igrač sakupi sva pera čime taj igrač pobjeđuje.

KARAKTERISTIKE IGRE

 • jednostavna pravila, brzo se igra
 • prikladna za predškolsku djecu

Copyright: Egmont (1997).

Detaljno
Question mark
6.52514 Stars
Ocjena: 6.53/10 (2496 glasova)

Click clack Lumberjack

2 - 7
Najbolje: 4
Težina: 1.0444 Stars Question mark
 • TOP igra: 1258
 • TOP obiteljska: 337
 • TOP party: 83
5 god.
10 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

Igra vas baca u ulogu drvosječe koji sa svojom sjekirom mora pažljivo skidati dio po dio drveta, pazeći da otpadne samo kora. Igra se sastoji od mnoštva plastičnih dijelova koji predstavljaju koru i jezgru drveta u 9 nivoa, te plastične sjekire kojom se drvo “siječe”

TIJEK IGRE

Igrači na svom redu pažljivo s pomoću plastične sjekire pokušavaju s drveta “skinuti” koru, ali tako da jezgra ne padne na tlo. Svaki igrač ima po dva pokušaja. Nakon što se svi nivoi drveta “sasijeku” ili ako je neki igrač sakupio pobjednički broj bodova igra završava. Svaka skinuta kora drveta donosi po 1 bod, a skinuta jezgra drveta nosi negativnih 5 bodova.

KARAKTERISTIKE IGRE

 • brza i vesela igra
 • pogodna za najmlađe
 • razvija spretnost i motoriku

Copyright: DC Games 2008.

Detaljno
Question mark
6.42133 Stars
Ocjena: 6.42/10 (249 glasova)

Da ist der Wurm drin

2 - 4
Najbolje: 4
Težina: 1 Stars Question mark
 • TOP igra: 3675
 • TOP dječja: 54
4 god.
15 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

Spremni? Počinje trka s crvićima u bušenju susjedovog vrta. Bodrite svoje crve i hranite ih tratinčicama i jagodama kako bi bili brži. Potrudite se kako bi baš  vaš crv prvi promilio glavu iz tla i postao pobjednikom.

TIJEK IGRE

Svaki igrač postavlja glavu crva u svojoj boji na zato predviđeno mjesto na ploči i gurne je u ploču koja predstavlja zemlju. Obzirom na boju iskockanu na kocki, igrači nadograđuju svoje crve sa pločicama i tako ih produljuju. Posebne pločice tratinčice i jagoda služe za pogađanje koji će se crv prvi pojaviti u poljima tratinčica i jagoda. Ako igrač dobro pretpostavi koji će se crv pojaviti ima pravo dodatno nahraniti svog crva sa tom tratinčicom ili jagodom. Pobjednik je igrač čiji crv prvi izađe iz zemlje.

KARAKTERISTIKE IGRE

 • igra bez teksta
 • pogodna za malu djecu
 • razvija vještine zapažanja, pamćenja i logičkog zaključivanja

Copyright: Zoch Verlag, 2011

Detaljno
Question mark
6.90993 Stars
Ocjena: 6.91/10 (2706 glasova)

Das Magische Labyrinth

2 - 4
Najbolje: 4
Težina: 1.2829 Stars Question mark
 • TOP igra: 752
 • TOP obiteljska: 150
 • TOP dječja: 4
6 god.
15 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

Mladi čarobnjaci pokušavaju se snaći u labirintu ispresijecanom s nevidljivim zidovima u potrazi za magičnim simbolima.  dječja društvena igra s vrlo maštovito riješenom mehanikom koja “glumi” nevidljivi zid s pomoću magneta i kugle.

TIJEK IGRE

Prije igre na donji dio labirinta se postave pločice zidova na željeni način, te se taj donji dio pokrije sa podnom pločom po kojoj se kreću figure igrača, sakrivši time postavljene zidove. Žetoni magičnih simbola stave se u vrećicu, a igrači psotave svoje figure na kutove ploče. Svakoj figurici se s donje strane magnetom pričvrsti metalna kuglica. Igrači, svaki iz svog kuta kreću u potragu za magičnim simbolima koje su izvukli iz vrećice i kreću se po ploči onoliko polja koliko dobiju bacanjem kocke. Ako naiđu na nevidljivi zid, kuglica će otpasti s figurice i vratiti se u jedan od kuteva ploče, a taj igrač će morati krenuti s početne pozicije. Pobjednik je igrač koji prvi sakupi 5 magičnih simbola.

KARAKTERISTIKE IGRE

 • nema teksta u igri
 • pogodna za mlađu djecu
 • razvija vještine pamćenja, logike i zapažanja

Copyright:  Drei Magier Spiele

Detaljno
Question mark
6.88692 Stars
Ocjena: 6.89/10 (461 glasova)

Der verzauberte Turm

2 - 4
Najbolje: 2
Težina: 1.1875 Stars Question mark
 • TOP igra: 2045
 • TOP dječja: 12
5 god.
20 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

Čarobnjak Crnogavran zatočio je Princezu u svojoj kuli i sakrio srebrni ključ koji jedini može otvoriti vrata princezine slobode. Tu nastupaš ti – Robin! Moraš pronaći ključ i staviti ga u pravi lokot kako bi uspješno oslobodio Princezu.

TIJEK IGRE

Na početku igre, igrač koji igra čarobnjaka Crnogavrana potajno sakriva ključ ispod jedne od 16 pločica na igraćoj ploči. Nakon toga svi kreću u potragu za ključem (i čarobnjak!). Numeričku kocku uzima tim koji igra Robina, a kocku sa simbolima uzima čarobnjak. Kocka s brojevima pokazuje koliko se daleko može pomicati Robin ili Čarobnjak (ovisno o boji broja), a kocka sa simbolima pokazuje pomiče li se Čarobnjak ili Robin. Kada je ključ pronađen, potrebno ga je staviti u jedan od 6 lokota na kuli. U koliko je lokot ispravan, Princeza iskače iz kule i pobjeđuje onaj tko je Princezu oslobodio. U koliko je lokot krivi, počinje novi krug igre.

KARAKTERISTIKE IGRE

 • igra za mlađu djecu
 • potiče timski rad
 • razvija vještine pamćenja i zaključivanja
 • nema teksta u igri

Copyright: Drei Magier Spiele

Detaljno
Question mark
6.19 Stars
Ocjena: 6.19/10 (200 glasova)

Die kleinen Zauberlehrlinge

2 - 4
Najbolje: 3
Težina: 1.125 Stars Question mark
 • TOP igra: 4877
 • TOP dječja: 117
5 god.
25 min.

Pročitaj više

OPIS IGRE

Buuum! Pfffff…! Šareni oblak dima nadvio se nad čarobnim kotlićem. Baš je vrući dan u staroj čarobnjačkoj kuhinji, gdje mladi čarobnjaci uče raditi svoje prve čarobne napitke, stoga moraju u kotlić staviti mnogo raznih sastojaka. Ali budite oprezni! Jednom kada su svi sastojci na svome mjestu, vrijeme za vatru. Ali, da li sve ide baš lako?

TIJEK IGRE

Igrači naizmjence pokušavaju staviti sve sastojke čarobnog napitka u ispravne kotliće gurajući figure svojih čarobnjaka sa čarobnim štapićem. No, igraća ploča sadrži i određene zamke preko kojih se čarobnjaci mogu spotaknuti i ispustiti svoje sastojke koje nose. Kada je igrač stavio sve sastojke u ispravne kotliće može pokušati zapaliti vatru na ognjištu s pomoću vatrene kugle. Onaj igrač kojem to prvo pođe za rukom je pobjednik.

KARAKTERISTIKE IGRE

 • igra za mlađe igrače
 • razvija vještine pamćenja i spretnosti
 • nema teksta u igri

Copyright: Drei Magier Spiele

Detaljno
Stranica 1 od 512345