Učlani se u udrugu!

Bezobzirne laži i jedna jako dobra igra

Lipanj je mjesec u godini kada u redakciji Klopka Studija službeno počinje ljeto. Primijetit ćete da se to poklapa sa službenim početkom ljeta u sjevernoj hemisferi, u kojoj pretpostavljam da i ti obitavaš čitatelju. Odlučio sam za ovo-mjesečno izdanje sekcije Klopka Studija gdje preporučam nove igre i malo se dotaknem prošlo-mjesečnih (ova sekcija i dalje nema službeno ime) iskoristi ovu čudnu slučajnost i pisati o raznim party igrama - jer to je ono što mi u Klopka Studiju radimo na ljeto - zabavljamo se na lagan način da sačuvamo naše mozgove od prekuhavanja i isparavanja. Ali prije nego se krenemo zabavljati, dozvolite da se osvrnem na prošli mjesec i novitete koje smo odigrali - jedna igra koja me jako razljutila i jedna igra koja me oduševila. Dvije mini recenzije kao glavno jelo, nakon toga osvježavajući ljetni desert. Nadam se da će sve te riječi stati u ovaj članak!

pročitaj više

Pandemic Legacy – dio prvi od dva

Pandemic Legacy. Broj jedan igra na BGG-u, kao i predmet oštrih polemika. Klopka Studio vam ponosno predstavlja naše inicijalne dojmove nakon odigranih 9 partija - što je nešto više od polovice igre. Da, dobro ste čuli, ovo je društvena igra na ploči koja ima limitiran broj igranja. Naziv za ovu klopku je legacy sistem - prvi put viđen u pločnoj igri Risk Legacy davne 2011. Otac tog sistema je dizajner Rob Daviau (Seafall hype) koji je surađivao sa dizajnerom poznate kooperativne igre Pandemic Matt Leacockom da bi nam donijeli na svijet Pandemic Legacy. Ok, dosta povijesti, krenimo na bitno - što je legacy sistem, da li je Pandemic Legacy doista tako dobar, što trebate znati prije nego krenete igrati i kako se naša priča odvijala? Ne brinite, ovaj tekst nema spoilera, oni su rezervirani za drugi dio gdje ćete moći čitati o našoj osobnoj pandemijskoj avanturi.

pročitaj više

Kratki uvod u povijest svemira

Vrijeme za mene nema značenja, bar ne kako ga vi zemljani doživljavate. Ja upravljam vremenom kako poželim. Gledam pučinu, osluškujem zvuk valova – pripremam se za putovanje u jako značajno vrijeme. Vrijeme kad je Mandrija još bio u jaslicama, vrijeme kad je samo vrijeme počelo.

Ne Amelija, ne možeš sa mnom – ovaj put moram ići sam…

Ulazim u vremensko-relativnu dimenziju u prostoru, ostavljam Ameliju na plaži. Unosim koordinate , vremenski rotor se počinje rotirati – dematerijalizacija je započeta. Ovo što slijedi je opis početka svega – dogodilo se u vrijeme koje vi zemljani nazivate “prije tri godine”.

pročitaj više