Učlani se u udrugu!

Bezobzirne laži i jedna jako dobra igra

Lipanj je mjesec u godini kada u redakciji Klopka Studija službeno počinje ljeto. Primijetit ćete da se to poklapa sa službenim početkom ljeta u sjevernoj hemisferi, u kojoj pretpostavljam da i ti obitavaš čitatelju. Odlučio sam za ovo-mjesečno izdanje sekcije Klopka Studija gdje preporučam nove igre i malo se dotaknem prošlo-mjesečnih (ova sekcija i dalje nema službeno ime) iskoristi ovu čudnu slučajnost i pisati o raznim party igrama - jer to je ono što mi u Klopka Studiju radimo na ljeto - zabavljamo se na lagan način da sačuvamo naše mozgove od prekuhavanja i isparavanja. Ali prije nego se krenemo zabavljati, dozvolite da se osvrnem na prošli mjesec i novitete koje smo odigrali - jedna igra koja me jako razljutila i jedna igra koja me oduševila. Dvije mini recenzije kao glavno jelo, nakon toga osvježavajući ljetni desert. Nadam se da će sve te riječi stati u ovaj članak!

pročitaj više

Preživljavanje u ambasadi i nimalo prijeteća umjetna inteligencija

Pozdravlja vas Marino još jednom iz sekcije Klopka Studia gdje preporučujem vama i sebi nove igre za nabavku. Ova sekcija još nema službeno ime pa ćemo je zasada zvati - "Sekcija Klopka Studia gdje Marino preporučuje nove igre za nabavku". Ako netko ima prijedlog za naslov ovog mog plemenitog poduhvata neka se javi. Hvala! Jedan on noviteta u redakciji (osim Mandrije) je super-kompjuter kojeg smo uspjeli spasiti iz olupine broda za relativiziranje prostor-vremena (pregorio mu je vremenski rotor - sada relativizira samo prostor). Odaziva se na ime Gospodar Svemira, i osim što voli improvizirane pepeljare jako je stručan u odabiru društvenih igara s obzirom na broj igrača u skupini. Za ovomjesečno izdanje "Sekcije Klopka Studia gdje Marino preporučuje nove igre za nabavku" primio sam naredbu... Primio sam savjet, ne naredbu - uopće me ne kontrolira napredna umjetna inteligencija - svašta. Uglavnom, ovaj mjesec imamo samo dvije igre u izlogu... A sad, krenimo - nove pločne i kartaške igre koje Gospodar Svemira... Koje Marino preporučuje (tko drugi)!

pročitaj više

Zaraženi čudovišni graditelji i pokoja klopka

Klopka - skrivena opasnost u koju se može upasti zbog neznanja ili neopreznosti. Pozdrav svima. Nakon prošlo-mjesečne avanture u gotičkoj Europi i kratkotrajnog izleta na Kubu, vraćamo se osvježeni mojitom i puni vampirskih ugriza. Međutim, nema vremena za predah. Kao neumorne zvijeri gladne novih pločnih igara, krećemo dalje u nepoznato. Pločne igre su jako zanimljiva forma igranja, možda najkompleksnija od svih - apsolutno sve ovisi o igračima. Pravila su često komplicirana, u većini slučajeva nema moderatora ili sučelja koje bi ukazalo na pogrešku. I ono što je možda najvažnije - svi igrači moraju biti prisutni u istom fizičkom i mentalnom prostoru igre. To podrazumijeva da svi dođemo u isto vrijeme na isto mjesto s namjerom da igramo određenu igru. Česti problemi su "nema nas dovoljno" i " ne igra mi se ta igra". U zadnje vrijeme ovaj prvi problem je jako učestal - naše igre su idealne za 5 ili više ljudi. Ali, što ako nas je četvero, ili možda troje? Upravo zato danas krećemo na uzbudljivo putovanje igara za četiri (4, rimskim znamenkama IV) igrača. Ili manje. Ili više - ali konsezualno utvrđeno da je četiri idealan broj igrača (zato jer Ljudevit Gaj tako kaže).

pročitaj više

Vampiri, Kuba i razne klopke

Marino iz budućnosti: Ove riječi koje slijede su iz davne prošlosti (veljača 2016.) i referiraju se na stvari koje su bile prije nego je Klopka Studio našla svoj dom na Igranje stranicama. Ovo su također prve službene riječi Klopka Studija pisane u vrijeme kad nitko nije znao za nas osim male skupine od 6 ljudi s kojima se igramo, kojima je ovaj tekst bio namijenjen. Zato se opusti i uživaj čitatelju i svjedoči našim početcima (uskoro ćemo postati bolji, obećavam).

pročitaj više