d&d Zagreb

Trebate ili dajete društvo i/ili prostor za igranje
Avatar
Angel
Reactions:
Postovi: 85
Pridružen/a: 10 tra 2012, 14:59
Ima zahvala: 6 puta
 pohvaljen: 2 puta

Re: d&d Zagreb

Post Postao/la Angel »

Ha ha potaknuo sam zanimljivu raspravu, još da netko za nas "laike" objasni pojmove "...Gama world D&D ... D20 .... modern D&D..." :pogled_dolje

Pretpostavljam da se D20 odnosi na kocku szbunjen
Stonehead
Reactions:
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0

Re: d&d Zagreb

Post Postao/la Stonehead »

Ne velim da su isti. Pathfinder JE poboljšanje u odnosu na D&D3.5, ali još uvijek pati od istih boljki. A ako kreneš koristiti pravila iz dodatnih knjiga - ubiješ se.
Kaj se tiče balansa - zakaj bi neko igral monka recimo?
Ili, Ninja vs. Rogue - ako ne uzmemo u obzir roleplaying element, ninja je uvijek bolja opcija od roguea - why? zato jer ima sve sposobnosti koje ima rogue + još ninja sposobnosti.
Magus je također loša klasa. Nit si dovoljno jak da možeš parirati fighteru nit' imaš magije da pariraš wizardu,a puno special abilitya je "once per day", a s tim si slobodno obrišeš guzicu. (pardon my language:))

Bez značajne intervencije DMa igra zna bit' nespretna, pogotovo ako imaš u partyu nekoga tko pravila uvijek shvaća doslovno.

Kaj ja hoću reći je da Pathfinder nije revolucionarno bolji od 3.5. Poboljšava ga svakak, ali to je to - some spit and polish.

P.S: moje mišljenje je jako pristrano obzirom da nam je pathfinder/D&D postal mrzak kad smo otkrili čari Savage Worldsa :)
Avatar
Gordan
Reactions:
Postovi: 852
Pridružen/a: 22 tra 2011, 15:04
Lokacija: Split
Ima zahvala: 352 puta
 pohvaljen: 703 puta
Kontakt:

Re: d&d Zagreb

Post Postao/la Gordan »

stvarna razlika između D&D 3.5 i Pathfindera je manja nego li između D&D 3.5 i D&D 4 šta znači da je Pathfinder samo jedna edicija jedne te iste igre. (al dolazi od druge firme)
potpuno je nebitno je li ova balansiranija, igrivija ili zanimljivija. za nekog ko se prvi put suočava s tim, svejedno je šta sorcerer ima bloodline umisto familiara. imaš spellove koji funkcioniraju po istom principu, nemaš armor, imaš skillove, featove, ac, att, dmg, save i to je to. ista mehanika, različite finesse.
meni osobno je pathfinder dobar napredak u odnosu na prethodne verzije, a slažem se da 4.0 ne bi ni neprijatelju dao, ali to je druga priča.
I reče Jahve Drakuli: "Nećeš, razbojniče!" (©WinkDickerson)
slika
Fliper500
Reactions:
Postovi: 4
Pridružen/a: 16 svi 2012, 11:32
Ima zahvala: 0
 pohvaljen: 0

Re: d&d Zagreb

Post Postao/la Fliper500 »

Kako se predbilježit za Pathfinder u Carta Magici?
Avatar
Angel
Reactions:
Postovi: 85
Pridružen/a: 10 tra 2012, 14:59
Ima zahvala: 6 puta
 pohvaljen: 2 puta

Re: d&d Zagreb

Post Postao/la Angel »

Odgovori

Natrag na “Tražim društvo”