Stone Age
Stone Age
Stone Age[ctable: picture=https://lh4.googleusercontent.com/-JLeq ... ne_age.jpg, link=http://igranje.org/Igre/stone-age]OPIS IGRE
Stone Age je igra napretka civilizacije u Kamenom dobu. Svaki igrač pokušava što bolje razviti svoje pleme, time sakupljati bodove i pobijediti.
[/ctable]
Stone Age je igra napretka civilizacije u Kamenom dobu. Svaki igrač pokušava što bolje razviti svoje pleme, time sakupljati bodove i pobijediti.
[/ctable]
- mado
- Reactions:
- Ima zahvala: 1191 put
- pohvaljen: 1200 puta
- Kontakt:
Re: Stone Age
Podcast na engleskom jeziku koji će vas naučiti igru: http://howtoplaypodcast.com/episodes/ep ... stone-age/
-
- Reactions:
- Ima zahvala: 49 puta
- pohvaljen: 15 puta
Danas sam naučio pravila i odigrao nekoliko partija na boardgameareni.
Moram priznati da je ovo poprilično zanimljiva i dinamična igra koja unatoč kraćem trajanju (30-60min) nudi popriličan broj opcija, strategija i računanja isplativosti istih.
Svakako ugodno iznenađenje. Nadam se uskoro i partiji uživo, preporučam isprobati.
Moram priznati da je ovo poprilično zanimljiva i dinamična igra koja unatoč kraćem trajanju (30-60min) nudi popriličan broj opcija, strategija i računanja isplativosti istih.
Svakako ugodno iznenađenje. Nadam se uskoro i partiji uživo, preporučam isprobati.
- sadistiko
- Reactions:
- Ima zahvala: 3732 puta
- pohvaljen: 3858 puta
- Kontakt:
Jučer smo odigrali našu prvu partiju i nikako mi nije sad jasno konačno bodovanje. Vidim danas na BGG-u da se vrše teške rasprave o tom pitanju. Njemačko izdanje zbraja zelene karte u setovima pa taj broj na kvadrat, dok engleski prijevod kaže samo jedan set na kvadrat, a duplikati +1 po karti.
Kako vi igrate?
Meni je logičnije jedan set pa +1 po duplikatu.
Također nigdje nisam našao, što ako ja recimo imam vrijednost prehrane na 5, ali nemam niti jednu kartu na kojoj je farmer? Jel to znači 5 * 0 = 0 ili je to ipak 5? Ali onda ako imaš 0 ili 1 farmera imaš istu stvar.
Ajde pomagajte.
Kako vi igrate?
Meni je logičnije jedan set pa +1 po duplikatu.
Također nigdje nisam našao, što ako ja recimo imam vrijednost prehrane na 5, ali nemam niti jednu kartu na kojoj je farmer? Jel to znači 5 * 0 = 0 ili je to ipak 5? Ali onda ako imaš 0 ili 1 farmera imaš istu stvar.
Ajde pomagajte.
- mado
- Reactions:
- Ima zahvala: 1191 put
- pohvaljen: 1200 puta
- Kontakt:
Kad sam prevodio pravila sam naišao na tu nejasnoću. Koliko se sjecam, sluzbeno je potvrđeno da se boduje 1 set i +1 bod po duplikatu.
Moraš imati barem 1 kartu s 1 farmerom da bi ti se bodovala poljoprivreda na kraju igre. Slično i alati. Znači na kraju igre se boduju sve civilizacijske karte po tipovima. Ako recimo imaš alate jačine 3, 4, 4 i 0 karata koje boduju alate, onda ne dobiješ dodatne bodove za alate.
Moraš imati barem 1 kartu s 1 farmerom da bi ti se bodovala poljoprivreda na kraju igre. Slično i alati. Znači na kraju igre se boduju sve civilizacijske karte po tipovima. Ako recimo imaš alate jačine 3, 4, 4 i 0 karata koje boduju alate, onda ne dobiješ dodatne bodove za alate.
- sadistiko
- Reactions:
- Ima zahvala: 3732 puta
- pohvaljen: 3858 puta
- Kontakt:
Hvala na brzom odgovoru!
Mislio sam si da je tako, ali bi me žena ubila da sam joj to rekao u trenutku kad smo zbrojili da ima za 2 boda više od mene
Mislio sam si da je tako, ali bi me žena ubila da sam joj to rekao u trenutku kad smo zbrojili da ima za 2 boda više od mene

- Vicko
- Reactions:
- Ima zahvala: 312 puta
- pohvaljen: 73 puta
- Kontakt:
Ovo sa "kartama plaža" (ilitiga kartama koje se množe sa farmama, brojem ljudi itd) je točno. Dakle: 5 ljudi * 0 karata = 0 bodova.
Što se tiče "karata livada", koliko znam iz pravila - samo se kvadriraju različiti simboli. I to je to.
Što se tiče "karata livada", koliko znam iz pravila - samo se kvadriraju različiti simboli. I to je to.