Učlani se u udrugu!
Question mark
7.63828 Stars
Ocjena: 7.64/10 (2975 glasova)
2 - 5
Najbolje: 4
Težina: 1.9505 Stars Question mark
8 god.
45 min.

OPIS IGRE

Riječ je o proširenju popularne igre Ticket to Ride: Europe (dodatak Warehouses & Depots se može koristiti sa bilo kojom kartom iz serijala). Donosi brojne nove zadatke, tri varijante igranja, kao i nove strateške elemente u igru.

TIJEK IGRE

Proširenje donosi sve originalne karte sa destinacijama iz bazne igre u novom dizajnu, te 55 novih. One omogućuju igranje tri nove varijante igranja:
1. proširena Europa, koja postojećim zadacima dodaje 19 novih
2. veliki gradovi Europe, u kojoj igrači pokušavaju spojiti velike europske gradove, ali igraju bez dugih destinacija
3. mega Europa, kombinacija gornjih varijanti. Igrači spajaju velike gradove Europe, imaju veliki izbor zadataka, kao i 12 dugih destinacija (za razliku od 6 u baznoj igri).
Dodatak Skladišta i depoi se može koristiti u bilo kojoj kombinaciji sa drugim dodacima na bilo kojoj karti iz Ticket to Ride serijala. To je novi mehanizam dobivanja dodatnih bodova na kraju igre i stjecanja dodatnih karata u ruke tokom igre.
Nakon što igrači stave karte u ruke, moraju jednu neotkrivenu kartu staviti na jedno od skladišta. Kad igrač dođe rutom u grad koji ima depo na sebi, dobije sve karte sa pripadajućeg skladišta. Depoi se stavljaju na gradove. Neiskorišteni depoi igraču na kraju igre donose dodatne bodove.

KARAKTERISTIKE IGRE

  • nije samostalna igra
  • brzo se uči i lako igra
  • razvija kombinatoriku i strategiju
  • Kartice i ploča sadrže samo naziv gradova, pa za igru nije potrebno znanje engleskog.

Copyright: Days of Wonder (2011)


Komentari