Učlani se u udrugu!
Question mark
6.89677 Stars
Ocjena: 6.9/10 (6750 glasova)
8 - 18
Najbolje: 12
Težina: 1.3213 Stars Question mark
  • TOP igra: 574
  • TOP party: 50
10 god.
30 min.

OPIS IGRE

Werewolves of Miller’s Hollow je timska igra koja se odvija u malom selu. U tom selu živi mali broj ljudi, a neki od njih su vukodlaci. Oni se po zalasku Sunca pretvaraju u zvijeri i svaku noć okončaju život jednom seljaku. Po danu seljani pokušavaju otkriti koji su njihovi suseljani zapravo vukodlaci, te im okončati život na lomači. Pobjeđuje ekipa koja preživi.

TIJEK IGRE

Jedan igrač je voditelj igre. On određuje tijek igre, upravlja ostalim igračima i brine se da sve ide po pravilima. Na početku igre se potajno dijele karte sa ulogama. Dva do četiri igrača mogu biti vukodlaci. Da bi oni pobijedili, moraju po noći ubiti ostale likove, jednog svaku noć. Ostali igrači su seljani. Da bi oni pobijedili, moraju po danu otkriti tko je vukodlak i spaliti ga na lomači. Naizmjenice se igra noć, pa dan. Svaku noć jedan seljak strada od šapa i ralja vukodlaka. Po noći djeluju i seljani posebnih moći. Po danu se prvo utvrđuje identitet pokojnika, a onda svi preživjeli pokušavaju dokučiti identitet vukodlaka. Glasovanjem većina odlučuje koga se šalje na lomaču. Spaljivanjem vukodlaka, seljani su sve bliže pobjedi. Spalivanjem nedužnog suseljana pak pomažu vukodlacima i sve su bliže porazu.

Većina seljana je bez posebnih moći. Prije početka igranja se dogovara koliko će igrati seljana sa dodatnim karakteristikama. Postoji sedam takvih posebnih likova. Jedan je vidovnjak koji pokušava otkriti pravi identitet igrača preko voditelja igre. Lovac može ubiti nekog drugog kad je na samrti. Kupid na u prvoj noći spaja dva igrača u zaljubljeni par koji su vezani kao Romeo i Julija. Ako umre jedan, umire i drugi. Vještica može nekog spasiti od smrti ili ubiti. Lopov krade karte identiteta i može postati neki drugi lik na početku igre. Mala djevojčica može pokušati špijunirati vukodlake, ali riskira otkrivanje i ranu smrt. Kapetan je lik koji je moćan kod vijećanja, jer mu glas vrijedi dvostruko.

Igra završava spaljivanjem posljednjeg vukodlaka i pobjedom seljana ili kad ima manje seljana od vukodlaka, pa pobjeđuju potonji.

KARAKTERISTIKE IGRE

  • iznimno jednostavna igra koja se brzo uči
  • pogodna za jako velik broj igrača, pa je dobra za razne zabave
  • potiče glumu, komunikacijske vještine, te socijalnu interakciju među igračima
  • ne sadrži tekst, pa nije potrebno znanje engleskog jezika

Copyright: Lui-meme (2001), 999 Games

Nagrade:

  • Nominacija Juego del Año
  • Nominacija Tric Trac

Komentari