Učlani se u udrugu!
Question mark
7.27075 Stars
Ocjena: 7.27/10 (616 glasova)
3 - 5
Najbolje: 0
Težina: 2.6 Stars Question mark
10 god.
60 min.

OPIS IGRE

The Nobles je drugo proširenje za popularnu igru Puerto Rico. Izdano je u sklopu Alea Treasure Chest 2009. godine u kojem je izašlo nekoliko ekspanzija za Aleine igre. Proširenje donosi novih sedam malih ljubičastih zgrada, jednu novu veliku zgradu i plemiće (engl. nobles) – 20 diskova sličnih kolonistima, ali crvenih.

TIJEK IGRE

Nove zgrade se mogu umiješati s originalnim zgradama i onima iz prve ekspanzije. Sve nove zgrade vezane su uz plemiće i ukoliko se igra s novim zgradama, pri svakom punjenju broda s kolonistima se jedan kolonist zamijeni plemićem. Plemići se mogu koristiti jednako kao i kolonisti, ali neke od novih zgrada daju drugačije bonuse ako su naseljene kolonistima, nego ako su naseljene plemićima. Bonusi za plemiće su uvijek bolji, ali često i potpuno različiti. Ako se igra s plemićima, kolonisti nemaju ograničeni broj i igra ne završava na temelju kolonista.

KARAKTERISTIKE IGRE

  • Proširenje osnovnoj igri
  • Pridodaje reigrivosti osnovne igre
  • Dodaje novu taktičku dimenziju osnovnoj igri jer nove zgrade različito funkcioniraju ovisno o tome jesu li naseljene kolonistima ili plemićima.

Copyright: Ravensburger Spielverlag, 2009.


Komentari