Učlani se u udrugu!
Question mark
6.07738 Stars
Ocjena: 6.08/10 (3533 glasova)
2 - 6
Najbolje: 4
Težina: 1.3571 Stars Question mark
  • TOP igra: 2368
  • TOP party: 242
13 god.
5 - 40 min.

OPIS IGRE

U kojoj igri su vam za pobjedu potrebni Prst Božji, Trojanski zec, Leteća krava i kokosovi orasi? A možda vam ne treba ništa od toga. A možda niti nema uvjeta za pobjedu?! To nije možda, to je sigurno igra Monty Phyton Fluxx. To je varijanta kaotične kartaške party igre Fluxx smještena u svijet Monty Phytona, tj. koristi elemente iz popularne serije i filmova.

TIJEK IGRE

Početna pravila su jednostavna. Početni igrač je onaj koji prvi kaže da je prvi. On vuče jednu kartu, te igra jednu kartu. Nitko ne može pobijediti dok se na stol ne odigra karta cilja na kojoj pišu uvjeti za pobjedu. Ali ti uvjeti vrijede samo dok neki drugi igrač ne odigra novu kartu s ciljevima. Igrač može odigrati kartu novog pravila. Time se mijenjanju pravila igranja. Može se mijenjati broj karata koje igrač vuče na početku svog poteza ili broj karata koje odigrava ili se može ograničiti broj karata u ruci. Neka pravila tjeraju igrače da govore neobičnim naglaskom i za to ih nagrađuju novim kartama. Ili da moraju pjevati tokom igre. Igrač ispred sebe stavlja karte za pobjedu, tzv. Keepere. To može biti karta Svetog grala, Grmlja, Svete ručne granate od Antiocha, nekog viteza Okruglog stola i brojne druge. Karte koje igračima onemogućavaju pobjedu dok ih se ne riješe su Creeperi, npr. Zec Ubojica, Španjolska inkvizicija, Vitez koji kaže “NI!”, Div sa tri glave i drugi.
Igra završava kad neki igrač ostvari cilj igre koji vrijedi u to trenutku. To može biti u petoj minuti igre, a može i potrajati.

KARAKTERISTIKE IGRE

  • kaotična igra
  • puno humora
  • sadrži tekst na engleskom jeziku

Copyright: Looney Labs (2008)

Nagrade:

  • Nominacija Golden Geek

Komentari