Učlani se u udrugu!
Question mark
7.06508 Stars
Ocjena: 7.07/10 (1245 glasova)
2 - 4
Najbolje: 3
Težina: 2.9574 Stars Question mark
  • TOP igra: 944
  • TOP strateška: 504
12 god.
90 min.

OPIS IGRE
Riječ je o zanimljivoj igri upravljanja radnicima i resursima inspiriranoj rudnikom soli Wieliczka u Poljskoj, koji je bio poznat pod imenom Magnum Sal. Kao što je kralj nagrađivao upravitelje rudnika za najučinkovitije rudarenje, tako igra nagrađuje igrače koji su najuspješniji u vađenju soli iz rudnika i prodavanju iste na tržnici, te ispunjavanju kraljevih naloga.

TIJEK IGRE
Igra se odvija na dvije igrače površine: na ploči sa dvorcem, gostionicom, radionicom, tržnicom, vodenom stanicom, te u rudniku od tri razine koji se slaže na početku igre. Igra uključuje novac koji se dobije za prodaju soli, a troši na kupnju raznih alata (uže, pijuk, kanta, kolica i drugi), unajmljivanje radnika, plaćanje raznih nameta. Igrači dobiju set radnika kojima istražuju rudnik, izvlače sol i vodu na površinu, prodaju sol na tržnici. Rudari se slažu u nizove kojima se sol vadi na površinu. Težak posao ih umara, pa im treba vremena za odmor kad ih igrači ne mogu koristiti. Igrači mogu kupovati alate koji im pomažu u raznim aspektima igre: olakšavaju rudarenje i trgovinu, zarađuju dodatne novce, otežavaju rudarenje drugim igračima, itd. Igrači mogu zaposliti i nove rudare u gostionici. Ako misle da su uspješni u rudarenju, mogu poslati radnika u kraljev dvorac u Krakow. Tamo dobiju kraljev nalog za čije ispunjenje im slijedi nagrada, ali za neispunjenje ih čeka kazna. Po jednog radnika mogu zaposliti u svakoj zgradi koji im zarađuje dodatan novac kao pomoćnik, ali onda nije dostupan za rudarenje.
Igra se odvija u tri faze.U svakoj se ulazi sve dublje u rudnik. S dubinom se povečava količina i kvaliteta soli, ali i otežava njeno vađenje. Alati dostupni za kupovinu u svakoj novoj fazi su sve korisniji, a kraljevi nalozi sve kompleksniji.
Pobjednik igre je igrač sa najviše zarađenog novca, iskopane soli i alata u posjedu.

KARAKTERISTIKE IGRE

  • jaka tematska povezanost
  • razvija taktiku
  • može se igrati sa otkrivenim poljima rudnika, pa postaje više strateška
  • ne sadrži tekst

Copyright: Gry Leonardo (2010.)


Komentari