Učlani se u udrugu!
Question mark
7.20586 Stars
Ocjena: 7.21/10 (8107 glasova)
2 - 5
Najbolje: 5
Težina: 2.9427 Stars Question mark
  • TOP igra: 324
10 god.
120 min.

OPIS IGRE

Fury of Dracula je igra u kojoj jedan igrač preuzima ulogu Grofa Drakule, dok mu se ostali igrači zajednički suprostavljaju kao lovci (Hunters). Svaki od 4 lovca ima određenu sposobnost, ali ako žele stati na kraj omraženom Grofu prije nego postane kasno, trebaju raditi zajedno.

TIJEK IGRE

Igra se odvija u krugovima, pri čemu je redosljed igre fiksan – prvo Dracula pa zatim uvijek istim određenim redom lovci. Drakula u svom potezu tajno odabire sljedeći grad u koji želi ići i postavlja zamke za lovce, dok lovci nakon micanja mogu birati između tri akcije – odmora, uzimanja novih korisnih karata iz kupa i razmjene s drugim lovcima. No, ako je lovac ušao u grad u kojem se Drakula nalazi ili ga je posjetio u jednom od proteklih krugova, umjesto akcije, mora se suočiti s raznim zamkama koje je postavio Grof, a možda i sa samim Gospodarom Vampira.

Kako vrijeme odmiče, drakulin vampire track raste i približava ga pobjedi. Svaki put kada je neko od lovaca poražen (nema eliminacije iz igre, poraženi lovci se nakon jednog kruga vraćaju u igru, ali gube sve što su posjedovali) track se pomakne za dva. Ukoliko dođe do 6 Drakula je pobijedio. Lovci moraju pronaći i poraziti Drakulu u borbi prije nego bude kasno.

KARAKTERISTIKE IGRE

  • igra razvija dedukciju
  • timska igra

Copyright: Fantasy Flight Games (2006)

Nagrade:

  • Nominacija Golden Geek
  • Nominacija JoTa Award
  • Pobjednik Ludoteca Ideale

Komentari