Učlani se u udrugu!
Question mark
6.02073 Stars
Ocjena: 6.02/10 (41 glasova)
2 - 4
Najbolje: 0
Težina: 1.6667 Stars Question mark
  • TOP igra: 9780
12 god.
55 min.

OPIS IGRE

Ovo je zasebna igra iz serije ruskih igara Evolution, koja čak omogućuje korištenje nekih karata iz proširenja igre Evolution: The origin of species. Igra se zasnica na biološkom pravilu slučajnih mutacija od kojih je većina štetna za vrstu, ali određene mutacije dovode do novih svojstva kod životinja.

TIJEK IGRE

Igrači kreću s po tri vrste i kupom od 7 karata. Igra se dalje odvija u četiri zasebne faze: Razvoj, okruženje, prehrana i  izumiranje:

  • Razvoj: Igrači igraju sa svog kupa karata naglašavajući šire li vrstu, dodaju li svojstva vrsti ili dodaju li životinje u vrstu šireći tako populaciju. Kada svi igrači izvrše ovu fazu prelazi se na slijedeću fazu
  • Okruženje: U ovoj fazi igrači bacaju kockice kojima se odlučuje stanje okruženja: količina hrane, skloništa i parazita koji će biti dostupni u idućoj fazi.
  • Prehrana: Sada igrači uzimaju po jednu oznaku sa stola i postavljaju je  prema pravilima na svoju ili igračevu životinju (hrana i sklonište postavlja se na vlastite životinje, a paraziti na tuđe). Umjesto uzimanja oznaka sa stola, igrači mogu koristiti svojstva mesoždera za svoje gladne životinje, kojim mogu napasti životinje drugih vrsta i igrača kako bi se prehranile. U ovoj fazi životinje se prehranjuju, štite ili šire parazite na životinje drugih igrača.
  • Izumiranje: Faza određuje koje će životinje izumrijeti, a koje preživjeti ovaj krug igre. Životinje umiru od gladi ili parazita.

Nakon što su sve karte s kupa podjeljene igračima igra se zadnji krug igre, te nakon toga igrači dobivaju bodove za svaku životinju i svojstvo. Pobjeđuje igrač s najviše bodova.

KARAKTERISTIKE IGRE

  • razvija taktiku i strategiju

Copyright: Rightgames, 2013


Komentari