Učlani se u udrugu!
Question mark
8.31271 Stars
Ocjena: 8.31/10 (9954 glasova)
2 - 4
Najbolje: 3
Težina: 2.5011 Stars Question mark
10 god.
30 min.

OPIS IGRE

Dominion: Prosperity je dodatak za originalni Dominion, te Dominion:Intrigue. Proširuje igru sa 25 novih akcijskih karata, uvodi novo pratžno sredstvo – platinu vrijednosti 5, te novu bodovnu kartu Colony koja donosi čak 10 bodova.

TIJEK IGRE

Način igranja i cilj igre se nisu izmjenili. Igrači počinju sa istim setom od 10 karata. Njihove daljnje odluke što će sve kupiti, kojim redoslijedom, a i sreća odlučuju dalje o tijeku igre. Nove akcijske karte donose razne pogodnosti poput dobro poznatih dodatnih akcija, dodatnih kupovina, povoljnijih kupovina karata, dodatnih bodova, te kombinacije istih. Većina novih karata ima ispisane uvjete kada vrijede pogodnosti ili nekako utječu na novčane karte u špilovima i u ruci. Osam akcijskih karata su ujedno i novčane karte, pa su podložne napadima na novac. Proširenje donosi tri nove karte za napad, te jednu za obranu. Osim novih karata proširenje donosi metalne pobjedničke bodove vrijednosti 1 i 5, metalne novčiće vrijednosti 1, te oslikane kartonske podloške za čuvanje kovanica.

KARAKTERISTIKE IGRE

  • nije samostalna igra, zahtijeva Dominion ili Dominion:Intrigue za igranje
  • može se kombinirati sa svim ostalim proširenjima
  • koristi mehanizam izgrađivanja špila usred igranja
  • skoro svaka igra je jedinstvena, jer se na početku odabire samo 10 akcijskih karata od svih mogućih s kojima će se igrati
  • karte na sebi imaju tekst, pa je potrebno znanje engleskog jezika

Copyright: Rio Grande Games (2010)

Nagrade:

  • Pobjednik Golden Geek

Komentari