Učlani se u udrugu!
Question mark
7.76235 Stars
Ocjena: 7.76/10 (4617 glasova)
2 - 4
Najbolje: 3
Težina: 2.4213 Stars Question mark
10 god.
30 min.

OPIS IGRE

Cornucopia je proširenje kartaške igre Dominion. Centralna tema proširenja je raznolikost, jer se nagrađuje raznovrsnost karata u ruci ili špilu, a neke karte pomažu stvoriti tu raznovrsnost. Proširenje donosi 13 novih akcijskih karata, te 5 jedinstvenih karata.

TIJEK IGRE

Način igranja i cilj igre se nisu izmjenili. Igrači počinju sa istim setom od 10 karata. Njihove daljnje odluke što će sve kupiti, kojim redoslijedom, a i sreća odlučuju dalje o tijeku igre. Nove akcijske karte imaju razne bonuse, ali i uvjete odigravanja. Česti uvjeti su broj različitih karti u ruci, špilu ili karte koje se nalaze u špilu, a nisu trenutno u igraču u ruci. Tako igrači mogu dobiti popust kod kupnje jednak broju različitih karata u ruci ili dobiti besplatnu kartu, ako imaju u ruci minimalni broj različitih karata. Postoje četiri nova napada i jedna karta obrane.
Posebno su jake nagradne karte. Njih se ne može kupiti, nego se osvajaju u turniru, tj. dobivaju kao nagradu nakon odigravanja karte Turnir. Pet je karata nagrada, a one daju još više novaca u ruke, veće popuste kod kupovine, besplatne karte itd.

KARAKTERISTIKE IGRE

  • nije samostalna igra, zahtijeva Dominion ili Dominion:Intrigue za igranje
  • može se kombinirati sa svim ostalim proširenjima
  • koristi mehanizam izgrađivanja špila usred igranja
  • skoro svaka igra je jedinstvena, jer se na početku odabire samo 10 akcijskih karata od svih mogućih s kojima će se igrati
  • karte na sebi imaju tekst, pa je potrebno znanje engleskog jezika

Copyright:

Nagrade:

  • Nominacija Golden Geek

Komentari