Učlani se u udrugu!
Question mark
6.74142 Stars
Ocjena: 6.74/10 (977 glasova)
6 - 12
Najbolje: 8
Težina: 1.7 Stars Question mark
  • TOP igra: 1566
  • TOP party: 72
14 god.
15 - 30 min.

OPIS IGRE

Blood Bound je napeta igra dedukcije, blefiranja i intrige za 6 do 12 igrača. U tajnosti podijeljeni u 2 suparnička vampirska klana, igrači svojim akcijama pokušavaju otkriti tko su im prijatelji, a tko neprijatelji da bi zajedničkim snagama sa ostalim pripadnicima vlastitog klana ultimativno zarobili starješinu neprijateljskog klana i time osigurali pobjedu.

TIJEK IGRE

Na početku igre, svakom se igraču dodijeli kartica licem prema dolje sa jednim likom kojega će taj igrač predstavljati. Igrač tada pogleda koju je karticu dobio, te igraču lijevo od sebe pokazuje simbol u donjem desnom uglu svoje kartice, ali na način da ne razotkrije ostatak kartice(na taj način svaki od igrača za stolom će dobiti hint o tome kojem klanu pripada igrač koji mu je pokazao simbol). Nasumično se odredi igrač koji će započeti igru, te mu se dodjeljuje kartonski bodež i igra može krenuti.

Prvi igrač postavlja kartonski bodež na stol u smjeru bilo kojeg igrača kako bi označio da njega želi napasti. Napadnuti igrač tada prima ranu (ili se bilo tko od drugih igrača za stolom može ponuditi da primi ranu umjesto napadnutog igrača). Igrač koji je primio ranu zatim preuzima kartonski bodež i započinje svoj krug. Svaki put kad igrač primi ranu, mora uzeti jednu oznaku koja je navedena na njegovoj kartici, te time otkriva dio svojeg identiteta. Igrač može primiti maksimalno tri rane (u tom trenutku se u većini slučajeva identitet može lako pogoditi), a ukoliko igrač bude napadnut još jednom i treba primiti četvrtu ranu, tada je igrač zarobljen i igra završava. Ukoliko je zarobljeni igrač starješina protivničkog klana, pobjeđuje klan koji ga je zarobio. Ukoliko pak zarobljeni lik nije starješina, tada pobjedu odnosi protivnički klan.

Da sve ne bi bilo previše jednostavno, svaki lik ima i svoju posebnu moć koju može upotrijebiti u ključnom trenutku. Tu su i napredna pravila za neparan broj igrača, kada se pojavljuje novi lik – Inkvizitor čiji je cilj infiltrirati se u jedan od klanova i ‘ukrasti’ pobjedu. Tijekom trajanja partije, igračima je dozvoljeno da komentiraju akcije, međusobno se dogovaraju, osmišljavaju taktike i blefiraju što ovu igru čini dodatno zabavnom i pogodnom za igranje u većem društvu zbog velike količine interakcije među igračima.

KARAKTERISTIKE IGRE

  • Vježba logično razmišljanje i memoriju
  • Faktor sreće smanjen na minimum
  • Jednostavna pravila i kratko trajanje partije čine igru pogodnom za veće društvo
  • Razvoj analitičkih sposobnosti
  • Puno socijalne interakcije
  • Nema bitnog teksta na karticama

Copyright: Fantasy Flight Games (2013)


Komentari