Učlani se u udrugu!
Question mark
7.09592 Stars
Ocjena: 7.1/10 (546 glasova)
2 - 6
Najbolje: 3
Težina: 2.2742 Stars Question mark
8 god.
60 min.

OPIS IGRE

Četvrta ekspanzija Alhambre, sastoji se od 4 nova dodatka koji se mogu po želji dodavati igri, i podosta mijenjaju tok igre. Dodaci su:

 1. Treasure chamber – odaja s blagom
 2. The Master Builders – glavni graditelji
 3. The Invaders – osvajači
 4. The Bazzars – tržnice

TIJEK IGRE
Prvi dodatak, odaja s blagom, sastoji se od ploče na kojoj su tri odaje s blagom. Postoje 42 škrinje u 6 boja građevina, i njih nasumično izvlačimo iz vrečice i stavljamo po 4 škrinje u svaku odaju. Tjekom igre, igrač ima dodatnu mogućnost (uz uzimanje novaca, kupovinu pločice i redizajniranje Alhambre) kupovine škrinja iz jedne od odaja za 8 novaca bilo koje kombinacije valuta.  Na kraju svake bodovne runde zbrajaju se sve škrinje u Alhambrama igrača (neovisno o boji), i onaj koji ih ima najviše osvaja dodatne bodove.

Drugi dodatak, glavni graditelji, su 16 dodatnih karata u 4 boje valuta, a na sebi imaju vrijednost 3 i sliku glavnog graditelja. Svaki igrač na početku dobija dvije, a ostale se umiješaju u špil s novcem i tretiraju kao novac u igri. Igrač te karte može iskorisiti kao novac vrijednosti 3 ili da bi dobio dodatni potez redizajniranja Alhambre.

Osvajači dolaze iz raznih smjerova i oduzimaju bodove za svaku pločicu koja nema zid da zaštiti Alhambru od napada iz tog smjera. Postoje 4 karte koje pokazuju smjer napada osvajača, svaka za jednu stranu svijeta. Nakon svake bodovne runde jedna karta se okreće i svaka pločica koja nema zid na toj strani dobiva negativne bodove. Postoji i 6 karata izviđača od kojih su dva po rundi otvorena. Svaki izviđač ima na sebi sliku građevine u jednoj boji, i kada igrač kupi građevinu te boje za točan iznos, dobija kartu izviđača koju može iskoristiti da pogleda prvu kartu iz špila osvajača, to jest saznati iz kojeg smjera dolazi napad.

Tržnice su 8 pločica koje se stavljaju u vrećicu sa ostalim pločicama Alhambre. Svaka od pločica ima oznaku jedne valute, i tri boje tipa građevina u igri. Kada je tržnica izvučena iz vrečice, stavlja se pokraj tržnice građevina kraj valute koja je prikazana na pločici (ne na tržnicu građevina kao normalne pločice). Tržnice se mogu kupiti samo za točan iznos novca građevine koja stoji pokraj njih na tržnici, i ugrađuju se u Alhambru kao i druge pločice. Tržnice donose bodove u zadnjoj rundi: gleda se 8 pločica koje okružuju tržnicu, i traže se građevine u tri boje koje su na pločici tržnice.

KARAKTERISTIKE IGRE

 • Ovo je proširenje osnovne igre Alhambra i ne može se igrati bez nje.
 • Svaki od dodataka se može koristiti pojedinačno s originalnom igrom
  ili u bilo kojoj kombinaciji s ostalim dodacima iz bilo kojeg
  proširenja.
 • Ne sadrži tekst

Copyright: Queen Games (2006)


Komentari