Učlani se u udrugu!
Question mark
7.01084 Stars
Ocjena: 7.01/10 (596 glasova)
2 - 6
Najbolje: 3
Težina: 2.3088 Stars Question mark
8 god.
60 min.

OPIS IGRE

Treće proširenje donosi dodatke koji djeluju na različite aspekte igre. Gradski zidovi pomažu u uvijek zahtjevnoj borbi oko slaganja najdužeg zida. Lopovi i sitniš obogaćuju financijsku stranu igre. Ulični trgovci uvode kompleksnost i dublje planiranje u igri.

Moduli u proširenju:

 1. The City Walls
 2. The Thieves
 3. The Change
 4. The Street Trader

TIJEK IGRE

Prvi dodatak, Gradski zidovi se sastoji od dva dijela: kartica koje se stavljaju u špil i malenih, uskih, crnih pločica koje se ugrađuju u Alhambru. Služe gradnji zidova tamo gdje ih nema na originalnim građevinama. Njihovim korištenjem se može produžiti najduži zid, spojiti dva odvojena zida i time dobiti veći broj bodova.

Lopovi su karte koje se tajno dijele igračima na početku igre, a koriste se tijekom igre za uzimanje novca preko reda. Koristi ih se jednokratno, pa ih treba štedjeti za najpovoljniju krađu ponuđenih novčanih karti.

Sitniš je zabavan dodatak i jednostavan za korištenje. Sastoji se od crne vrećice i kovanica vrijednosti 1 u bojama valuta. Kad igrač preplati neku građevinu, polovinu preplaćenog iznosa dobije natrag u sitnišu. Dobiveni sitniš može koristiti kasnije tijekom kupovine.

Ulični trgovac je dodatak koji uvodi još jedan novi način dobivanja bodova u svakoj rundi bodovanja. Sastoji se od pločice i malih čovječuljaka u šest boja građevina koji predstavljaju ulične prodavače. Kod kupnje i polaganja građevine, čovječuljak odgovarajuće boje se postavlja na građevinu. Kod svakog bodovanja se broje raznobojni nizovi trgovaca i za svaki niz se dobiju bodovi. Najunosniji je niz od svih 6 boja koji donosi 21 bod. Uspješnim korištenjem ovog dodatka može se skupiti puno bodova, ali zahtjeva dobro planiranje.

KARAKTERISTIKE IGRE

 • Ovo je proširenje osnovne igre Alhambra i ne može se igrati bez nje.
 • Svaki od dodataka se može koristiti pojedinačno s originalnom igrom
  ili u bilo kojoj kombinaciji s ostalim dodacima iz bilo kojeg
  proširenja.
 • ne sadrži tekst

Copyright: Queen Games


Komentari